A munkanélküli közgazdászok, jogászok miért nem hoznak közösen létre egy új pártot?
Azért meg lehet érteni, gondoljatok bele, a magyart egyetemek hány selejtet termeltek már ki: Orbán (ügyvéd), Kuszaszem ("közgazdász"), Hoffmann (orosz szakos "pedagógus"), Gloviczki (latin szakos "pedagógus), az az új muki, aki államtitkárként most veri szét a felsőoktatást, állítólag "tudós", de gyerekszobája nem igen volt, arca és pofája már annál nagyobb a semmire, stb.
Persze az már más kérdés, hogy nem mindenki olyan selejt a szakmájában, mint fent nevezettek.
"A munkanélküli közgazdászok, jogászok miért nem hoznak közösen létre egy új pártot?"
Még az ajánlószelvényekre se lennének meg.
"Azért csinálták, mert túlképzés van vagy azért, hogy ne legyen egy új ilyen téren művelt fiatal réteg akik veszélyeztethetnék a hatalmukat?"
Nem közgazdászokkal meg jogászokkal, hanem szavazatokkal és összefogással lehet a Fideszt legyőzni. Ennek a felismeréséhez meg nem kell diploma sem, csak ész.
És miért csak közgazdászok, jogászok léphetnének be?
Én mérnöknek tanulok, de attól tartok a jelenlegi gazdasági helyzetben és tömegképzésben nekem se lesz a képzettségemnek megfelelő munkám.
Ez egy nagy büdös hazugság, hogy nehéz bekerülni a felsőoktatásba. Elvégezni - esetleg lehetne, de már eléggé le van butítva ahhoz, hogy átlagos teljesítménynek lehessen nevezni.
Az anyagi kockázatot, ha esetleg mégsem jönne össze legalább az alapszak, na AZT kell mostantól az állam helyett a hallgatónak vállalnia, és ez szerintem nem akkora tragédia, mint amilyennek beállítják. Aki felsőoktatásba kerül, attól szerintem elvárható, hogy ne "csak kéne egy diploma" alapon álljon hozzá. Ezzel mellesleg a saját szakját (neadjisten végez is, és akkor már a szakmáját) járatja le.
A helyek megszűnésével van tele a média. Arról ritkán szólnak, hogy a gólyák milyen minimális arányban végeznek is el egy-egy szakot, és néhányan milyen késéseket megengednek maguknak.
Kíváncsi lennék, hogy az államisok és a költségesek között hány oklevél jut egy hallgatóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!