Miért politizálnak itt a buta és tudatlan emberek?
Elsősorban kikötöm: nyilván mindenkinek joga van megszólalni egy ilyen nyílt fórumon, én szimplán a belső indíttatást nem tudom megérteni.
Naponta feljövök és kíváncsiságból beleolvasgatok ebbe a kategóriába, de szinte már fáj, ahogy süt a tudatlanság. Az emberek úgy politizálnak, hogy
- nem tudják az alapvető fogalmak jelentését (nacionalizmus, diktatúra, demokrácia, jogállam, rasszizmus, antiszemitizmus, liberalizmus szavak téves használata)
- nincsenek tisztában semmilyen gazdasági összefüggéssel, sem korábbi történelmi eseményekkel, alapvető közgazdasági igazságokkal
- nem olvasták a kritizálni kívánt dolgot (pl. Alkotmány elemzésekor fordul elő, de az is gyakori, hogy úgy védik a pártot, hogy halvány gőzük nincs a programjáról, tevékenységéről)
- nincsenek tisztában az állam működésével alapszinten (pl. népszavazást akarnak sokan itt a gyakorin vagy az Összefogás FB-oldalain az Alkotmányról)
Ha esetleg megpróbál nekik válaszolni az ember, példákat, tényeket, netalántán hivatalos forrásokat hoz, akkor meg sem hallják, fröcsögik tovább a hülyeségeiket ( pl. ordítják, hogy Horthy mekkora gazember volt, de azt már nem tudják, hogy az amerikai nagykövet és a zsidók támogatták őt külföldön, ők csak tolják tovább, hogy Horthy-t el kell felejteni). A kérdéseknél is mondják a butaságaikat, és nem arról van szó, hogy véleményeket nem képesek elfogadni, hanem már magukat az igazolt gazdasági-történelmi eseményeket sem.
Ez nekem jogászhallgatóként kifejezetten feltűnik és kifejezetten zavaró. Mármint, nem az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy az emberek nem értenek hozzájuk, nyilvánvalóan nem mindenki tanult gazdaságtant vagy közjogot felsőfokon, nem is kell - csak nem értem, hogy ha valami mellett ennyire kardoskodtok, miért nem vagytok képesek legalább utána nézni a dolgoknak? Legalább utána olvasni, minimum a saját pártjuk programjának... ez kicsit olyan, mintha én most nekiállnék az informatikai kategóriában osztani az észt, miközben nem értek hozzá.
Ez az egyik különbség a demokrácia és a diktatúra között.
Diktatúrában, csak egyesek beszélhettek/nek, demokráciában mindenki és azoknak erősebb a hangja, akik többségben vannak. :)
Amúgy ez a fórum nem a szakemberek számára jött létre, nem kell különösebb végzettség, hogy felszólaljunk.
De ezekből a hozzászólásokból, azért lehet valamire következtetni. :)
De azért ezen a fórumon is sok értékes hozzászólással is találkozhatunk, ami hasznunkra lehet.
Ezért érdemes szelektálni, vagy szakmai fórumokra regisztrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!