Magyarországon is előfordulhat egy forradalom a kormány ellen, ugyanúgy mint Ukrajnában?
Én hallottam olyan véleményt, hogy ha a baloldal nyerne választást, (akár most, akár később) akkor abszolút előfordulhatna ilyesmi, mert [link] az ilyesféle szervezetek, és a felaprózódni látszódó Jobbik maradvány szervezetei erre készülnek is állítólag:-(
Én a jelenlegi kormány (ha megválasztják újra) ellen nem látom esélyesnek egy ilyen ellenállás megszervezését, mert a magyaroknak "jó ez nékünk ba'". a hozzáállásuk. Még azon is csodálkozni fogok (örömmel) ha leváltják Viktort. Sajnos a magyaroknak az ingerküszöbe más.
Nem, innen inkább elspuriznak nyugat felé azok a tettre kész emberek, akik forradalmat csinálhatnának.
Ukrajna nem EU tag, onnan nem léphettek le ilyen könnyen, ráadásul ott sokkal szembetűnőbb volt az átlagember szegénysége a vezetők gazdagságához képest.
Nézd meg neten a Janukovics villát.
Ahhoz, hogy Ukrajna ide jusson, hogy az emberek forradalmat csináltak, nagyon sok kellett. Kezdjük ott, hogy Janukovicsékhoz képest Orbánék, Gyurcsányék nem mások, mint szánalmas kis zsebtolvajok. Olyan nagy volt a korrupció Ukrajnában, hogy az élet MINDEN területére kiterjedt. Az oligarchák és a vezető politikusok olyan mértékű vagyont halmoztak fel, hogy az eszméletlen, ráadásul a lakosság, a nép szeme láttára, természetesen az ő kárukra. Erre még rátett egy lapáttal a kb 30%-ot kitevő orosz kisebbség is, valamint a túlzott függés Oroszországtól.
Magyarország még közel sincs ilyen borzalmas és katasztrofális helyzetben. Tény, hogy ránk is ráférne, hogy végre normális emberek kezébe kerüljön a hatalom, de ez itt nem fog bekövetkezni. Aki itt nem elégedett, az összepakol, és kiköltözik Nyugat-Európába. Ukrajnából nagyon nehéz "meglépni", ráadásul jóval nagyobb a szegény réteg, és jóval látványosabb is a szegénység, mint nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!