Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért a Jobbikra szavazna a...

Miért a Jobbikra szavazna a legtöb fiatal? Átlátod a történelmi párhuzamot?

Figyelt kérdés

1848: Pilvaxban gyülekező fiatalok, utána forradalom megdöntik a monarchiát. -> 1956: 56-as fiatalok fegyverben, utána megdöntik a kommunizmust -> 1990: Fiatalemberek a demokratikus karta, utána megdöntik a szocializmust -> 2014: Fiatalok a Jobbikban, utána megdöntik a pénz, uzsorakamatrendszert.

Én egyáltalán nem vagyok Jobbikos, sőt ! Útálom őket, de mennyire látod át, mennyire érzed a tőrténelmi párhuzamokat ? Mindíg akkor tőrténtek a változások, mikor már túlfeszítették a húrt. Mikor követeljük az államadósság újratárgyalását, elengedését, amit Antall József viszautasított 90-ben?

2014. febr. 21. 16:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
36%

"Remek példa erre behemót, aki telesz@rik minden Jobbikkal kapcsolatos cikket. Oké, hogy véleménynyilvántás szabadsága meg minden, de azért lehet nem ártana még ezen a névtelen oldalon is értelmi szinthez kötni a hozzászólási jogosultságot, az ilyen menthetetlenül ostoba embereket kiszűrendő."

Én például téged minősítelek hasonlóan, ezért téged tiltanának ki.

Remélem érzed...

2014. febr. 25. 18:37
 22/25 anonim ***** válasza:
79%

Én nagyon is látok történelmi párhuzamot, mikor a listában megláttam a kérdést felcsillant a szemem azt gondoltam most már más is úgy látja a dolgokat mint én, de nem így lett, mert a magyarázatban a Szabadságharcról és az 1956-os budapesti forradalomról írsz és a jelenlegi viszonyok teljesen eltérnek a 19.századi és a 20.század közepén volt viszonyoktól.

Szerintem a mostani helyzet annál inkább hasonlít a 2 Világháború közöttire, szegénység munkanélküliség, infláció, gazdasági (világ)válság, korrupció van, egyre jobban erősödik Európa-szerte a szélsőjobboldal. Az emberek diszkriminatívak a kisebbségekkel szemben, kétszinűek, kapzsik, képmutatóak.

Ha röviden kéne jellemeznem a mai állapotokat, ennyit mondanék : A világ szar.

2014. febr. 25. 19:14
 23/25 anonim ***** válasza:
38%

48 és 56 is kudarc volt(hosszútávon persze nem), a II. VH szintén. 90 szintén kudarc, nem konkrétan mi döntöttük meg a rendszert(az már egy jó ideje gyengült) és képtelenek voltunk megtisztítani a politikai közéletet.

Az meg, hogy a cigányság ide jutott ahova, részben a mi hibánk is, rég cselekedni kellett volna, az emberi jogok és méltóság figyelembevétele mellett. Esélyt sem kapnak azok akik normálisak és amíg nem indulhat el egy fejlődés az ő kisebbségükön belül addig ez lesz ami van.

Fiatal vagyok és nem tudom kire szavazok/nem szavazok, de a Fidesz MSZP Jobbik hármasra biztos nem.

Akik meg a Jobbikra szavaznak fiatalok, azok azt hiszik, hogy valami mást nyújtana a Jobbik, mint eddig a Fidesz MSZP.

Igen, más körítéssel kapod ugyanazt szart.

2014. febr. 25. 20:11
 24/25 anonim ***** válasza:
51%

Mert a fiatalokat atrocitáljáka legtöbbet a cigányok.Az iskolában ahova be kell járjon a cigánygyerek ,mert külömben nem lesz segély egy ft sem.A szórakozóhelyeken ahol ott feszít, rajoskodik,hőbörög bandástól a kissebség.

A dolgozó felnőttek nem találkoznak velük a munkahelyükön,mert a cigány nem jár el dolgozni.Mert ő cigány.Az amelyik meg rendesen dolgozik valahol ,már nincs cigánynak számolva.Mert kiemekledett közzülük.

Külöféle felzárkóztatási programok vannak és voltak mindig is nekik.Uniós alapokból kapnak pénzt lakásfelújításra,vállakozás indításra, jogosítványszerzésre,továbbtanulásra, felnőttoktatásra stb.Többnyire ezeket a pénzeket vagy elsikkasztják a vezetőik és egy két benfentes közzülük vagy nem arra költődnek amire adták nekik és többet nem igénylehetnek . Minden marad a régiben.

A 70es -80as években ledózerolták a purtijaikat elszedték az ekhós kocsijaikat és panelba rakták őket.Egy év alatt lakhatatlanná amortizálta az ingyen kapott lakást a legtöbbjük.Akkor még volt olyan erős a törvény és rendőrség,hogymunkára bírta kényszeríteni őket.De hát mit is lehetett rájuk bízni? Hogyan is végezték el munkájukat?Nemhiába ők kerültek az utcára a rendszerváltás után a legesők között.

Ám sokan megállták a helyüket kiemelkedtek és a mai napig seincsenek leszakadva.

A Jobbik ígéri az erős törvényeket és a szigorú csendőrséget.Látva a mostani szabatos világban ,hogy egyesek miket megengednek magunka be kell látni mindezekre jogos igény is van.

Amugy a szélsőjobbos nacionalizmus és idegengyűlölet feljövőben van egész Európában.Lásd Szlovákiát,Szeribát ,Romániát a mostan alakuló Ukrán kormányt akinek első dolga volt a kissebbségi jogok megvonása.A skót és a katalán elszakadási kezdeményezés is nacionalizmusra épül ,a gazdasági érdekek mellett.Svájcban nemrég népszavazás hozta azt az eredményt ,hogy drasztikusan korlátozzák a bevándorlók munkavállaását.Számomra meglepő de még Finnországban is a szélsőjobbos pártjuk megasan a legnépszerűbb.

2014. febr. 25. 21:22
 25/25 anonim válasza:
Mert
2014. febr. 26. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!