Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent, hogy a Fidesz a...

Mit jelent, hogy a Fidesz a középosztályt támogatja? A gazdagokat vagy a szegényeket támogatja a kormány? (kérdések lent)

Figyelt kérdés

Nyilván azt, hogy akik se nem szegények, se nem gazdagok, tehát akik középen vannak, de ez így helyes? Kilehet ezt így jelenteni? Továbbá miért van az, hogy egyes kijelentések szerint, arra lehet következtetni, mintha a szegény nem ugyanolyan ember lenne?!

Mikor Orbán beszélt az évértékelőjében, hogy a gazda 5,2 illetve 1 pénzt oszt szét, és a történet lényege az, hogy akinek 5 volt és megduplázta az megkapta az azt egy pénzt, ami a szegényebbnek volt, csak azért mert ő elásta, mert féltette???!!! Persze ezt lehet úgy is érteni, hogy törekedni kell és nem szabad feladni, de úgy is lehet érteni, hogy a szegények kárára kedvez a gazdagoknak!

Másik példa, hogy egy időd néni, aki Fideszes aktivista, arról beszélt, hogy mikor Gyurcsány azt mondta, hogy ellehet menni, szóval akkor nem a csatornatisztítók mentek el, hanem a szürkeállomány, és ez a baj! Ezt amúgy nem értem mit jelent, talán azt hogy az okosak,tanultabbak kimentek, a "hülyébbek" szegényebbek maradtak itthon, és fordítva kellett volna...?! Kérdem én, hogy a szegény nem ugyanolyan ember? Ő is magyar!

A másik, hogy az egyik Fideszes képviselő azt nyilatkozta, hogy 2014-től a kisebb keresetűek is jól járnak (gyerekesek). Kezdtem örülni, majd milyen példát mondott???? Ha két kereső keres 400-450 ezret..hát eltűnt a mosoly az arcomról, neki ez a totál kiskeresetű, aki fejenként keres 200-at? Nem mondom, hogy nagyon tehetős lenne, de nálam a kiskeresetű ember, a minimálbér környékén húzódik meg, max picit feljebb! Szóval itt is olyan példát mondtak, ami totálisan nem a LEGRÁSZORULÓBBAKRA vonatkozott!

Utolsó példám, hogy az államtitkár azt nyilatkozta, hogy úgy lehet leírni a kormány gazdaságpolitikáját, hogy: közép, középosztály, valahogy így mondta, persze hozzátette, hogy akik ez alatt vannak, azokat fel kell zárkóztatni, de ismét nem a szegényebbeket emelte ki!

1: Mit jelent, ha valaki a középosztályt támogatja?

2: Ettől még a szegény is fontos, akire lehet számítani?

3: Nem rászorultsági alapon kéne kormányozni?

4: A felhozott példákra milyen értelmes, racionális magyarázatot tudtok adni?

Köszönöm. :)

2014. febr. 21. 01:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

2/10!

"Rászorultságot figyelembe kell venni, de messze nem úgy, hogy kirabolják a középosztályt és odaadják a

legrászorulóbb lumpeneknek."

Ja!Persze ezért van 16%os "igazságos," adófizetés! Mert a

legrászorulóbbaknak kedveztek ezzel mi?!Akkor kiket

fejnek egyfolytában,évek óta?Kiket rabolnak ki

folyamatosan?!

...és miért is lumpenek ők?!Mert akkora munkahelyteremtés van ebben az országban,hogy na!Te melyik országban élsz?!

2014. márc. 25. 01:15
 12/25 anonim ***** válasza:

11: Igazságos adófizetés az lenne, ha mindenki ugyanannyit fizetne, mondjuk havonta ötvenezer forintot. A 16%-os adó azt jelenti, hogy az egyik tízszer annyit fizet mint a másik. Pedig ő sem használja többet az állami szolgáltatásokat. Az egységes 16% jótékonykodás, csak ezt kínos bevallani.

Magyarországon van 4 millió munkahely. Olyan kormányt kellene választani, aki minél kevésbé akadályozza a versenygazdaságot, például nem (vagy legalábbis kevésbé) korrupt, és lesz több munkahely.

2014. márc. 26. 01:07
 13/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ez így igaz egy tehetősebb országban, de most gondolj bele:

Tegyük fel, hogy van három ember:

Az egyiknek 100 Ft-ja van, a másiknak 1000 ft. Az állam azt kéri, hogy fizessen be 16%-ot mind a kettő: Akinek van 1000. ft-ja az befizet 160 ft, és még így is sok marad neki az ezerből, viszont akinek 100 ft-ja volt, annak már csak 84 ft-ja maradt, ami nem sok, mert a 100 ft is 10x kevesebb volt, mint az ezer.

Tehát ez igaz lenne, de amikor 4 millió ember él a létminimum környékén, akkor szerintem a tehetősebbek az ő érdekükben egy picit jobban hozzájárulhatnának, csak a szolidaritás kedvéért, és ha jobb lesz a helyzet, ez az én véleményem. :D

2014. márc. 26. 12:44
 14/25 anonim ***** válasza:

Pont erről beszéltem !(01:15 voltam)

Gáz,hogy egyik embernek k... sok pénzt adnak,a másiknak meg kiszúrják a szemét egy kis apróval!

2014. márc. 26. 22:56
 15/25 anonim ***** válasza:

13: a munkavállaló és a munkaadó által munkabér után fizetett adó ma is majdnem pontosan 50%. Vagyis a fizetésünk felét odaadjuk az államnak, aki azt újraosztja. Úgy, hogy a sokkal kevesebbet fizető, a befizetéséhez képest jóval többet kap. Szerintem ezzel a fifti-fifti osztozkodással már most is mindenki bőven szolidárisabb, mint az elvárható volna.

Abban igazad van, hogy nehéz időkben még ennél is többet áldozhatnának a jobban keresők. A problémám ezzel, hogy Magyarországon folyamatosan nehéz idők vannak, kb. 100 éve. Magyarországon még soha senki nem tüntetett azért, hogy már elég jól élünk, csökkentetni kellene a világrekorder állami elvonást.

2014. márc. 27. 09:28
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

14: Gáz,hogy egyik embernek k... sok pénzt adnak,a másiknak meg kiszúrják a szemét egy kis apróval!

A gáz az, hogy siránkozol, de valójában semmilyen áldozatot nem hozol azért, hogy többet érjen a munkád. Napi gondok nélkül most is meg lehet élni bárkinek Magyarországon, nem kell ahhoz gazdag családba születni. Vajon másnak miért sikerül, és neked miért nem?

2014. márc. 27. 09:32
 17/25 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Ne vedd rossz néven, de ugye Te nem ismered azt a válaszolót, akire reagáltál, akkor honnan veszed, hogy ő nem tesz semmit, hiszen semmit sem tudsz róla, nem?? Nem rosszindulatból kérdezem hidd el, csak mindenkinek adjuk meg az esélyt.. :)

A másik meg az, hogy mi az, hogy másnak megy neki nem, most csak sarkosan megfogalmazva? Szerinted Magyarországon a túlnyomó részt mindenki jól él, egy kisebb rész meg rosszul és siránkozik? Mert ez nem igaz! 4 millió ember majdnem az ország fele, és a megélhetés környékén, vagy az alatt vannak, tehát nem arról van szó, hogy pár ember rosszul él a saját hibája miatt, és mindenki más jobban! :)

Ne vedd rossz néven, csak reagáltam :)

Utolsó előtti!

Igen, mi szinte sosem éltünk jól az elmúlt 100 évben, de azért volt, amikor jobban ment. Például 10 évvel ezelőtt én jobban éltem, mint most..XD

2014. márc. 27. 11:55
 18/25 anonim ***** válasza:
Az, hogy valaki jól él, az leginkább a saját szubjektív véleményétől függ. Én azt mondtam, hogy napi gondok nélkül meg lehet élni. Látok olyat is akinek nem sikerül és látok olyat is akinek igen. Teljesen nyilvánvaló, hogy akiknek nagyon nem megy, azok bizony máshogy csinálnak dolgokat, máshogy állnak hozzá, mint azok akik szerényen, de meg tudnak élni. Ugyanezt látom az illető válaszolónál, akit mégiscsak ismerek valamennyire, hiszen olvastam két hozzászólását. Amely kizárólag az aljas külvilágról szól, hogy ő mit tehetne magáért, arról egy szó sem. Ennyi nekem elég is ebben a témában.
2014. márc. 27. 13:00
 19/25 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek nagyfokú igazságérzetéből azt látom,hogy nem egy egoista,önző "alak",aki csak a saját igényeire és kényelmére gondol,képes más szemszögéből is meglátni a dolgokat.Ha olyan könnyű lenne kitörni egy helyzetből, mindenkinek lenne rá lehetősége,és Mo.ra jönnének dolgozni az emberek,nem pedig innen menekülne az is,aki még össze tudja kaparni a rávalót.

Valószínűleg ő sem a 30 milliós házzal rendelkező devizásokat siratta elsősorban...

2014. márc. 28. 19:51
 20/25 anonim ***** válasza:
A FIDESZ senkit nem támogat, önmagán kívül. Minden más csak üres rizsa. majd nézd meg a választások után két hónappal, hogy kit fog támogatni...
2014. ápr. 23. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!