Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem szavaztam 2010-ben sem és...

Nem szavaztam 2010-ben sem és 2014-ben sem fogok. Ti miért szavaztok újra és újra?

Figyelt kérdés

Az ok egyszerű, már hosszú ideje egyetlen magyar politikai párt által nem érzem magam képviseltetve. Új pártok nem alapulnak, a fiatal politikusuk hamar elvesznek a sűrűben. A magyar demokrácia a talpnyaló szürke egereknek kedvez. Minden fontosabb állami intézmény kézivezérelt, nem független, hanem politikai nyomásra cselekednek (lásd ügyészség). Egyetlen olyan magyar politikust nem tudok megnevezni, aki többé-kevésbé őszinte, vagy hiteles lenne. Az összes magyar párt bolsevik minta szerint épül fel. Se a korrupció méretéről, se a háttérkapcsolatokról fogalmunk sincsen, maximum sejthetjük.

Kérdezem én, mi értelme így egyáltalán bárkire is szavazni? A választópolgárok tényleg elhiszik, hogy itt valaha egy jó rendszer lesz?

2014. febr. 19. 14:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

azért vicces, hogy milyen agresszíven reagáltok azért mert nem szavazok. majdnem minden nagy demokrata ezt csinálja, engem személy szerint felháborít.

mintha az az 1 szavazat a több millióból érne bármit is, semmire nem jó csak sok millió szavazó társatokkal legitimálja újra és újra valamelyik régi rendszert

és az ellenség akkor is a nem szavazó:)

de könyörgöm mégis kire a sok ürülék közül? nem mindegy? :)

2014. febr. 19. 14:53
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is egyre megy! 7-es voltam.
2014. febr. 19. 15:00
 13/17 anonim ***** válasza:
A Haza Nem Eladó Mozgalom pártra szavazok, bízom a sikerükben.
2014. febr. 19. 15:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Aki nem szavaz az pont hogy nem ért egyet az egésszel.

Aki nem szavaz, az azért teszi mert fölöslegesnek látja az egész cirkuszt, az hogy jogod van változtatni egy X-el csak egy illúzió, és aki nem szavaz, az általában tudja ezt.

Megválaszthatod melyik hóhér akasszon fel, na most szerinted ebbe benne van a változtatás lehetősége?

Attól hogy egyik vagy másik hóhérra szavaz valaki, attól még semmi nem fog változni.

Aki nem megy el szavazni, az azt mondja egyik hóhért sem akarom.

Az ő nem szavazatuk igazából senkit sem támogat, mert csak leszűkíti a mezőnyt az agy mosottak között.

Csak akkor érnék el a céljukat ha az összes ember azt mondná hogy nem megy el szavazni, mert nincs kire.

Van ügye a ma már közhely mondás, ha a szavazással bármit elérhetnél már betiltották volna.

Egyébként senki máson nem múlik csak rajtunk, ha kiállítanánk és felsorakoznánk egy nemzeti kormány mögé, akkor simán lehetne itt is jobb világ.

De amíg az emberek belemennek ebbe a paraszt vakítós játékba amit ma demokráciának nevezünk, és ölre mennek a saját hóhérjukért, addig vajmi keveset tehet a gondolkodó felvilágosult ember.

Zombi vs Túlélők, annyi különbséggel hogy itt ketyeg az óra, és egy idő után mindkettőt viszik majd a vágóhídra.

2014. febr. 19. 15:40
 15/17 anonim ***** válasza:

"Aki nem szavaz az pont hogy nem ért egyet az egésszel. "

Én értem, hogy te azt hiszed, de ez nincs így. Ha nem szavazol akkor másokra bízod a döntést, másoknak pedig ha minden jó így akkor ez marad. Ha azon emberek tömege akik nem szavaznak "mert nincs kire" elmennének és szavaznának a 200 párt közül valamelyikre egészen máshogy nézne ki a felállás. Az egy dolog, hogy midnennemű nyafogási jogodat elveszted, hiszen mivel te lemondtál a szavazatodról így a következményekbe is szó nélkül beletörődsz, de a demokráciában ha problémád van a rendszerrel akkor az egyetlen hely ahol van értelme ellene tiltakozni az a szavazófülke (és nem a gyakorikerdesek.hu sorai).

Az meg hülyeség, hogy mit számít x millióból egy szavazat. Az az x millió szavazat mind-mind 1-1 ember szavazata. A választóknak a fele megy csak el szavazni. Ez már egy elég nagy erő lenne, gyakorlatilag mindent megváltoztatna ha a maradék is elmenne és nem azokra szavaznának akikből kiábrándultak (tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan).

Nem hiszem, hogy ez agresszív hozzáállás a részemről, egyszerűen csak szerintem az egyetlen törvényes módja annak, hogy az emberek - aka a tömeg, a kisember - változtathasson valamit. Az pedig igenis felháborít, hogy emberek ennyire passzívan tudnak hozzáállni, hiszen ilyenkor nem csak a saját sorsukat hagyják sodródni az árral, hanem az én életemet is befolyásolja a lustaságuk. A szavazás 4 évre eldönti 10 millió ember sorsát, az egész 15-30 perc, 4 évente szerintem ennyi belefér, hogy jobb irányba görgessük a dolgainkat.

Naszóval szerintem ezek miatt fontos elmenni, és akkor nem is beszéltem még a demagóg "ezért küzdöttek őseink" és hasonló dolgokról, mert ez nyilván a kutyát sem érdekli.

Az persze már egy teljesen más lapra tartozik, ha elmegy szavazni az ember, de nem az nyer, vagy parlamentbe se kerül akit ő szeretett volna, de a demokrácia ilyen. Akkor viszont ha le se adjuk a szavazatunkat abszolúte esélyt sem adunk a változásnak.

2014. febr. 19. 16:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindegyik csak báb. Aki a dellát virítja, azokat szlgálják.
2014. febr. 19. 21:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Èn akkor is azt mondom,hogy aki nem megy szavazni,az azèrt nem teszi,mert tudja,hogy bàrmelyik mellett is döntene,nem lenne jobb.Mi akik nem megyünk az minden kormàny ellen vagyunk szerintem.Legalàbbis èn.Ha szavazok x-re ugyanolyan szar lesz, minta y-ra szavaznèk,mximum x-nek,vagy y-nak lesz jobb.Èn egyikre sem akarok szavazni,akkor mit jelöljek be?
2014. febr. 19. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!