Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » És akkor erre most büszkének...

És akkor erre most büszkének kellene lennünk?!

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy utálok politizálni, és nem vagyok "jobbos" vagy "balos", de most hallottam Orbán Viktor beszédét arról, hogy mennyire büszkék lehetünk arra, hogy a fiatalok (ő mondta így) kimennek külföldre dolgozni.

Már bocsánat, de ez szerintem nem erény, hanem szégyen, hogy a saját országukból menekülnek az emberek. Mert nem csak simán szerencsét próbálnak, mint a legkisebb parasztgyerek a mesében, hanem próbálnak szerencsétlenek valahogy egyről a kettőre jutni és közben nem éhen haléni! Ez nem afféle "kaland", ahogy a miniszterelnökünk tartja, hanem komoly túlélési próba!

Nyilván ha meg tudnának élni itthon, nem kényszerülnének arra, hogy bármennyi időre is elhagyják az országot.

2014. febr. 3. 19:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
11%

""büszkék lehetünk arra, hogy a fiatalok (ő mondta így) kimennek külföldre dolgozni""

Már megbocsás. Mielőtt bárki le fideszezne hozzáteszem nem vagyok fideszes csak nem szeretem a szándékos félrevezetést és a valóság elferdítését.

Orbán nem azt amit te leirtál hanem ezt: (idézet a cikkből)

""Orbán hálás a külföldre ment fiataloknak

Mert nem a munkanélküli segélyt választották itthon, hanem kimentek külföldre dolgozni, versenyeznek, és sok pénzt küldenek haza""

Ugye így már más a mondat értelme.

Az évértékelőről itt olvashatsz többet az ominózus kijelentés is itt olvasható:

[link]

2014. febr. 3. 23:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam, hogy súlyos euro milliókat küldenek haza évente a kinti magyarok. Ezt jó eredménynek értékelik, az már mellékes, hány család hullik szét és megy tönkre emiatt a helyzet miatt.

tévedés nem csak fiatalok mennek, az én környezetemben rengetek tizenéves él egyedül, mert a szülők kint vannak külföldön és csak így tudnak megélni, nagyon vidéken vagyok, de úgy látom ez az ország lassan csak budapestből áll, a többiek le vannak sz.rva.

Én is kimegyek nemsokára, mert ebből a nevetséges pénzből nem lehet megélni amit itthon fizetnek. Ja, hogy itthagyom a családom a gyerekem emiatt? Érdekel valakit?

2014. febr. 9. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!