És akkor erre most büszkének kellene lennünk?!
Előre leszögezném, hogy utálok politizálni, és nem vagyok "jobbos" vagy "balos", de most hallottam Orbán Viktor beszédét arról, hogy mennyire büszkék lehetünk arra, hogy a fiatalok (ő mondta így) kimennek külföldre dolgozni.
Már bocsánat, de ez szerintem nem erény, hanem szégyen, hogy a saját országukból menekülnek az emberek. Mert nem csak simán szerencsét próbálnak, mint a legkisebb parasztgyerek a mesében, hanem próbálnak szerencsétlenek valahogy egyről a kettőre jutni és közben nem éhen haléni! Ez nem afféle "kaland", ahogy a miniszterelnökünk tartja, hanem komoly túlélési próba!
Nyilván ha meg tudnának élni itthon, nem kényszerülnének arra, hogy bármennyi időre is elhagyják az országot.
""büszkék lehetünk arra, hogy a fiatalok (ő mondta így) kimennek külföldre dolgozni""
Már megbocsás. Mielőtt bárki le fideszezne hozzáteszem nem vagyok fideszes csak nem szeretem a szándékos félrevezetést és a valóság elferdítését.
Orbán nem azt amit te leirtál hanem ezt: (idézet a cikkből)
""Orbán hálás a külföldre ment fiataloknak
Mert nem a munkanélküli segélyt választották itthon, hanem kimentek külföldre dolgozni, versenyeznek, és sok pénzt küldenek haza""
Ugye így már más a mondat értelme.
Az évértékelőről itt olvashatsz többet az ominózus kijelentés is itt olvasható:
Valahol olvastam, hogy súlyos euro milliókat küldenek haza évente a kinti magyarok. Ezt jó eredménynek értékelik, az már mellékes, hány család hullik szét és megy tönkre emiatt a helyzet miatt.
tévedés nem csak fiatalok mennek, az én környezetemben rengetek tizenéves él egyedül, mert a szülők kint vannak külföldön és csak így tudnak megélni, nagyon vidéken vagyok, de úgy látom ez az ország lassan csak budapestből áll, a többiek le vannak sz.rva.
Én is kimegyek nemsokára, mert ebből a nevetséges pénzből nem lehet megélni amit itthon fizetnek. Ja, hogy itthagyom a családom a gyerekem emiatt? Érdekel valakit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!