Ha bejut az LMP a következő választáson, az lesz jobb a Fidesznek, vagy ha nem jut be, az?
Olvastam a legújabb közvéleménykutatást. Arra vagyok kíváncsi, hogy ha feltesszük, hogy a Fidesz megszerzi az abszolút többséget, kétharmadra akkor van-e nagyobb esély (mandátumot tekintve, tehát nem a szavazatokat), ha az LMP bejut, vagy ha nem? Az így elvesző szavazatokat (ha kiesik) ki "kapja meg"?
Nem acsarkodást akarok olvasni, hanem arra a kérdésre akarok választ kapni, hogy a két lehetőség közül melyik lenne jobb a Fidesznek és miért?
Az a jobb a Fidesznek, ha nem jut be.
Mint előttem is írták, minden olyan mandátum, amit nem a Fidesz kap, rossz a Fidesznek, és az már kb. mindegy is, hogy azt az ellenzéki összefogás vagy más kapja - ezért hatalmas parasztvakítás az a retorika részükről, hogy aki nem rájuk szavaz, az Orbánra szavaz.
Ha nem jut be az LMP, akkor a rá adott szavazatok elúsznak, és matematikailag egyik bejutó formációnak sem nem jó sem nem rossz. Igazából annak rossz, akire az LMP-sek második helyen szavaztak volna, mert így ők bukták el a szavazatokat, de az a gyanúm, az átlagos LMP-s számára a többi párt egyenlően rossz, szóval tényleg mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!