Miben jobb a Fideszes Orbán Viktor, mint az Mszp-s Mesterházy Attila, az Együttes Bajnai Gordon vagy épp a Dk-s Gyurcsány Ferenc?
Sajnos, az a probléma, hogy sok embernek nincsenek önálló gondolataik, nincsenek érveik, csak mondják a mantrát a tények ismerete nélkül, a tájékozatlanság ködébe burkolva. Sok embert még a tények sem érdeklik.
Megdöbbenve olvasom, hogy sok embert nem érdekel a hazugságáradat, még a saját tapasztalataikat sem veszik tudomásul. Csoda-e, ha ezért tudtak, tudnak a diktátorok, a népet lesüllyesztő gazemberek sokáig félrevezetni a tudatlan embereket. Olyan mérhetetlen hazugságáradat fertőzi az országot, amely vetekszik a szocializmus éveivel. Miután sikerült forradalom nélkül átevickélni az MSZMP-seknek a kapitalizmusba, mindjárt elkezdték a spontán privatizációt, mindjárt közelebb húzódtak a húsosfazékhoz és kikanalazták a magukét. Most baloldalinak hazudják magukat azok a milliárdosok, akik minden eszközzel azon voltak, hogy az ország vagyonát eladják, (négy évvel ezelőtt Magyarországon az állami tulajdon 10%körül volt, Franciaországban 30%). Baloldalinak hazudják magukat azok, akik 8%-os hasznot garantálva eladták a magyar állami tulajdonú közszolgáltatókat, blöffnek nevezik az emberek pénztárcáját közvetlenül érintő rezsicsökkentést. Felvették az IMF hitelt, amit a jelenlegi kormány rekordidő alatt visszafizetett, mert az IMF hitellel mindig az a probléma, hogy az IMF a hitel fejében feljogosítva érzi magát arra, hogy a hitelezett minden lépését előírja. Elengedték a devizahitelezés gyeplőjét, most pedig a jelenlegi kormányt teszik felelőssé az egész problémakör eszkalálódása miatt.
Nem gondolnám, hogy van olyan, aki szívesen venné, hogy egy hitelező fenntartaná magának a jogot, hogy beleszóljon a hitelfelvevő mindennapi életébe. Persze, itt tök mindegy, hogy kinek mi a véleménye, mert nagyon sok ember képes még a saját érdeke ellen is folyamatosan hazudni, csak hogy károghasson. Mint ahogyan az MSZ(M)P is károg a közfoglalkoztatás miatt, hiszen sokkal jobb - szerintük - ha az emberek éveken át nem dolgoznak, segélyt kapnak, teljesen elszoknak a munka világától, mintha hozzászoknának a munkához. Egyszerűen érthetetlen, hogy ennyire sötét emberek honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy egyáltalán politizáljanak, nemhogy még az országot vezessék.
Kedves 13-as válaszoló.
Szép lista nem tagadom és igaz is..
De figyelmen kívül hagyod, hogy az átlag embert a listán szereplő adók többsége vagy nem érinti egyáltalán, vagy ki tudja kerülni. Pl.: nem kell dohányozni, alkoholt inni vagy chipset enni.. És még az egészsége is megmarad.
Bírósági ügyeket sokan életükben nem látnak közelről és sorólhatnám a kegyetlen kikerülhetetlen intézkedéseket.
Én például nem kaptam semmijen kafetériát bár megértem, hogy sokan kevesebbet kapnak pár ezer forinttal. Az adókedvezmény meg szakértők megmondták a világ legnagyobb baromsága volt abban a formában és a szuperbruttót is kivezették azt valahogy kifelejtetted, mert a Bajnaiék kis szivatása már gondolom nem lényeg és a kettő üti egymást.
A családi adókedvezmény meg sokkal többet hoz a konyhára nekem pl. egy gyerek után 120.000,- Ft-ot.. És 149.000 Bruttó után tehát nem vagyok "gazdag" plusz havonta legalább 7.000 Ft rezsicsökkenés, az 84.000 Ft egy évben, aztán meg a GYED extra nekünk jön lassan a második gyerek, tehát érint az összesen 711.000 Ft plusz jövedelem lesz bár igaz 3 év alatt. De ha két gyerek lesz akkor a következő években 2 gyerek után visszaigényelt adókedvezmény évente 240.000 Ft lesz.
Nem veszek chipszet, energiaitalt, cigit, az én fizetésem nem csökkent egy fillérrel sem, hanem nőtt az adókedvezmények miatt.
Bocs, hogy nem sírom vissza az előző bohózatot amit a három öszinterohamos hozott össze kormányzás címén 8 éven keresztűl, és ne haragudj, hogy nem Orbán imádatból, hanem a saját családom érdekében a jelenlegi kormányt fogom megszavazni..
De remélem majd meglátjátok, hogy valójában hiába soroljátok az adókat a Fidesz fog nyerni és azt bizonyítja, hogy a többség ezzel a kormánnyal ért egyet és intézkedéseit élvezi..
Kedves előző!
Öröm volt olvasni válaszod, pedig a végkövetkeztetésben nem is értek egyet, de értelmesen érveltél, és nem "komcsiztad" le az előtted szólókat, mint a legtöbb kormánypárti válaszoló. Én sem nevezlek "Orbán-nyalnoknak", persze nem csak ezért, hanem azért is, mert nem szokásom tahónak lenni.
De én nem fogok a Fideszre szavazni, mert lehet, hogy az én személyes hasznomra is válnak a kormány "népjóléti" intézkedései, de én továbbra is attól tartok, hogy meglesz ennek még a bőjtje, mert ennek olyan "de van ingyen ebéd" szerű mondanivalója van számomra, miközben nincs. Én attól félek, a választások után lesznek "korrekciók", és akkor fizetjük ki a rezsicsökkentések, bankszivatások, devizahiteles-mentések és az egész voluntarista, piacellenes politika árát.
Ha az előző kormányok "elkúrták" az országot, akkor nem képzelhető el az, hogy a jelenlegi úgy javítja ki a hibákat, hogy közben népszerű is marad. Ha igen, akkor nem csinált olyat, ami a valódi problémákat orvosolja, mert az a gyógykezelés fájna. Hanem viszont olyat csinál, amivel kilóra megveszi az embereket, és az egészet egy sötét populista demagógiába csomagolja bele.
"Én attól félek, a választások után lesznek "korrekciók", és akkor fizetjük ki a rezsicsökkentések, bankszivatások, devizahiteles-mentések és az egész voluntarista, piacellenes politika árát."
Megértem az aggodalmadat, de szerintem nem kell aggódni, hisz a családi adókedvezmény már több éve van és 3 % alatti hiány mellett miközben az IMF hitelt is visszafizették.. A lényeg, hogy ami új az a GYED extra és tényleg sok pénz lesz, de csak ha gyorsan jön a következő gyerek, mivel az előttem szóló felsorolta azt a sok adót amit a Fidesz behozott és az ÁFA sem kevés én azt látom, hogy bár próbálják, hogy mi dolgozó emberek minél kevesebbet érezzünk, de azért tényleg sok adó van amiből kompenzálták eddig is ezeket az adókedvezményeket vagy jóléti intézkedéseket... Minden évben emeltek valamit a nyugdíjakon is. Tudom a szüleim miatt, de a cégeket érintő adók azért elég sokat hoznak a kormány konyhájára.. És bárki bármit mond az egészet 100 %-ban nem tudják ránk hárítani a multik, hisz akkor miért hisztériáztak volna az EU-nál meg, hogy kivonulnak meg ilyenek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!