Miért szidják olyan keményen és trágár módon sok helyen az Orbán kormányt?
"végül pedig milyen formában vállalja az ellenzék fel jobban a kisemberek munkás parasztok és nem vagyonos emberek sorsát?"
Az összefogás esélyegyenlőséget hirdet az oktatásban a közéletben a szociálpolitikában stb-stb.
Meg akarják hallani azoknak az embereknek a hangját akik arról beszélnek hogy tisztességes munkát és tisztességes bért szeretnének.
Vissza akarják adni a munkásokt jogait amit orbán elvett tőlük stb-stb.
Csak pár dolog a teljesség igénye nélkül azért hogy értsd.
"A négymillió szegény országában, ahol többszázezer gyermek éhezik, ahol 2012-ben a lakosság közel harmada nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst fogyasszon, ott felháborító az a pazarlás, amit az Orbán-kormány megenged magának. "
Azok az embereket akiket írsz, azok az MSZP idején ugyanúgy éheztek...de amúgy tisztában vag az éhezés szó fogalmával? AZ neked éhezés hogy minden második nap ehet húst? A szocializmusban örült az ember ha egy héten egyszer ehetett...
"Az MSZP az emberek pártján áll. Amint kormányra kerül, igazságos országot épít, ahol nem a kiváltságosok, hanem minden magyar ember napról napra jobban élhet. "
Én az MSZP idején napról napra rosszabbul éltem, a többi becsületesen DOLGOZÓ és nem a f....t otthon verő magyar honfitársammal együtt...erről ennyit
"Mit csináltak olyan felháborító dolgot az emberek, az ország ellen? Rezsicsökkentés? Minimálbér emelése? Gyed extra? Pedagógusok bérének normalizálása?"
-Rezsicsökkentés: 2011-12-ben 15%-al emelték az árakat, miközben a világpiaci áram kb. ennyivel csökkent. A különbség 30%. most ebből 20-at visszaadtak. 2014-ben a piaci ár további 10%-al csökken (erről hallgatnak, de Szlovákiában az E-ON kiértesítette fogyasztóit). MO-n najd, talán szeptemberben csökkentik 5%-al. Jöhet a matek. :D
És még meg sem említettem vállalkozókat, a nagyfogyasztókat ahol megemelték az energia árakat, amit végül a kisemberek fizetnek vissza.
-Minimálbér emelése: A 16% egykulcsos adó előtt 1,7mill.forintig 17% volt az adó, plusz az adójóváírás. Többet vesznek vissza mint amit adtak. A munkáltatóknál viszont növelték az alkalmazottak utáni járulékokat, aminek elbocsájtások a következménye.
-Gyed extra: kivitelezhetetlen kampányfogás
1, ha mindenki élne a lehetőséggel, akkor + 150 ezer bölcsődei férőhelyre volna szükség. ráadásul a hatályos törvények szerint azok a szülők, akik gyedet vesznek igénybe, nem kérhetik gyermekük bölcsődei elhelyezését.
2, A törvény szerint GYES havi összege a GYERMEKEK SZÁMÁTÓL FÜGGETLENÜL azonos az öregségi nyugdíj legkisebb összegével. Vagyis a jogszabály alapján két gyerek esetén sem lehet ennek a duplája
3, az új munka törvénykönyve értelmében a kisgyermekes szülő csak akkor áll felmondási védelem alatt, ha fizetés nélküli szabadságot vesz igénybe. Ha visszamegy dolgozni bármikor kirúghatják.
röviden: a kismamák nem lehetnek jogosultak dupla gyesre, a gyerekek bölcsődei elhelyezésére és bármikor felmondhatnak a munkába visszatérőknek.
halandó számára kivitelezhetetlen - talán az olyannak megéri, aki a szomszéd irodát berendezheti bölcsinek, bébisziterrel.
-Pedagógusok bérének normalizálása: ez csak a kezdőknek jó. És a többiek?
22-es: Utóbbi 4 évben mi változott akkor?
Ja tudom már... rezsicsökkentés mi? Vagy te is vezető vagy, és az egykulcsos adó miatt érzed gazdagabbnak magad?
Semmivel se jobb az utóbbi 4 év, mint az "emútnyócév".
Erről ennyit.
Panel proletár fogalma: az a pár négyzetméteres panel lakásban élő ember, aki egyedül, vagy többedmagával megelégszik azzal az életszínvonallal amiben van, és a tehetetlenségéért a kormányt okolja.
Nem beszélve arról hogy mindent megvesz magának amit a helyi szupermarkettben meglát.
Sokat utazok tömegközlekedésen, és majdnem mindenki kezében okos telefon, tablet, drága márkás cuccokban járnak. A városok telis-tele újabbnál újabb autókkal...ez a mély szegénység? Biztos mind az Orbán kormány embere...
Szidom én mindegyiket, nem csak az Orbán-kormányt.
Amúgy talán azért, mert nem végzik jól a dolgukat?
Mert teljesen egyértelmű, hogy végleg véget ért nekik a szabad rablás!
És ez bizony vérre megy!
Én mint minimálbértől valamivel többet kereső csak a saját tapasztalataimat leírom.
-10-15 ezer Ft-al kevesebb a fizetés
-Délutános pótlék már nem jár teljes egészében
-Tranzakciós adó (megszűnt a 3 havi kp felvétem) És ezen az ingyenes kp felvét bla-bla sem segít, mert 3 éve is volt bankszámlám és abszolút nem vagyok hü-lye.
-Nincs családom, csak szüleim..de engem nem támogat az állam.
-Bezzeg, aki 6 gyereket összebaszik, komfort nélküli putriban neveli. Retkes,büdös tetves..na őket támogatják orba szájba.
-Anyám 42 évet ledolgozott, de még sem mehet nyugdíjba..mert azt nem verték nagy dobra hogy mindent leszámolnak belőle. A-Z-ig.
A Gyedextra pedig egy átdolgozott tervezete az MSZP korábbi ötletéhez, tehát nem saját kút fő. + Gyedextra esetén a 2014 Jan 1 után született gyerekre érvényes a kedvezmény, amit szintén nem reklámoznak.
Lassan oda jutunk, hogy Németországban egy betanított húsipari csontozó többet keres mint itthon egy diplomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!