Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek működne még a...

Szerintetek működne még a királyság Magyarországon?

Figyelt kérdés
Ha több, mint 900 évig működött, akkor szerintem igen.
2014. jan. 24. 15:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Abszolutizmusból kösz de nem kérünk, az örökletes életfogytiglani protokollfigurát meg szerezni sem tudunk, sőt különösebb szükség sincs rá.
2014. jan. 24. 15:52
 12/19 anonim ***** válasza:

Akkor már királyság helyet, mért nem törzs vezetõk lennének.

Elvégre az sokkal több évig müködõtt, mint 900 év.

A kérdés kamu!

2014. jan. 24. 16:00
 13/19 A kérdező kommentje:
Hogy lehet egy kérdés kamu?
2014. jan. 24. 16:05
 14/19 anonim ***** válasza:
I.Viktor...
2014. jan. 24. 20:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, amennyiben JÓ királyunk lenne, nem mint a mostani csőcselék ott a Kossuth téren.
2014. jan. 24. 22:45
 16/19 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet egy kérdés kamu?"

Pl. ha egy fideszes teszi fel, akkor előfordul - azok akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. (Úgyhogy lehet, hogy ez a kérdés mégsem kamu, mert nem derül ki belőle a kérdező párthovatartozása. ;) )

2014. jan. 25. 00:04
 17/19 A kérdező kommentje:
Így már értem! :) Párttól függetlenül kérdeztem. Meg ezt hol máshol kérdezném, ha nem a politika alatt. :D
2014. jan. 25. 13:36
 18/19 anonim ***** válasza:

vannak szempontok ami alapján azt gondolom, hogy jó lenne... ilyen például a történelmi jogfolytonosság

államfőként a király tulajdonképpen a köztársasági elnök feladatkörét látná el, egy-két kiegészítéssel, például, hogy kinevezi és leválthatja a miniszterelnököt...

a Horthy-korszakban királyság volt ugye, és a kormányzó látta el a királyi feladatkört és két évtizedig volt egy stabil rendszer ami - függetlenül attól, hogy egyesek szerint rossz, szerintem jó volt - életképes volt két évtizedig... és szerintem a jelenlegi helyzetből senki sem néz ki egy ennyire úgymond "időtálló" rendszert

2014. jan. 26. 00:31
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem jó lenne és működhetne is.Nem azért,mert a magyar egy szolganép lenne,hanem azért mert nekünk nem uralkodó hanem vezető kell.A kettő között hatalmas különbség van.Most mindenki azt csinálja mit jónak lát annak érdekében,hogy legalább másnapra legyen élelme vagy épp,hogy másnap is tudjon kitől lopni.

Valljuk be;lehet,hogy volt jópár királyunk akivel megszívtuk,de legalább volt pár jó évszázadunk is rajtuk kívül.Amióta ezek a nagy pártok meg "modern" politika van azóta viszont csak szívunk és nem lesz jobb.

Igazából elméletben a faszizmusnak,a kommunizmusnak és a demokráciának is megvannak a maga gyönyört keltő elemei csak épp az a probléma,hogy elméletben.Gyakorlatba egyszerűen nem lehet ezeket átültetni egy olyan mentalitású nép esetében,mint a magyar,mert egyszerűen azok az idealisták akik ezeket az elveket megfogalmazták:

1-nem magyarok voltak általában

2-egyszerűen figyelmen kívül hagyták az emberi tényezőt,vagyis,hogy rengeteg emberre akarják kiterjeszteni,de ezek az emberek különböző habitussal,személyiséggel és ideálokkal rendelkeznek(jó esetben)

Magyarországon a királyság is csak egyképpen működhetne,úgy hogy nem kirakatember ülne a trónon,hanem valóban ő hozná a döntéseket.A Magyarok sosem fogadnának el egy olyan látványvezetőt aki csak ül egyhelyben és felolvassa a súgógépről a neki írt beszédet.Nem azt mondom,hogy legyen teljhatalma,de mindenképp neki kéne kimondania a végső döntést a fontos kérdésekben.Kellenének tanácsosok akik segítenek neki ebben,de őnekik is ugyanolyan felelősségteljes,elhivatott,becsületes és tisztességes embereknek kéne lenniük,mint a király maga.Vagy,ha valamiért a király elkorcsosulna akkor a tanácsosoknak kéne a nép és az ország érdekeit nézve jobb belátásra téríteni vagy épp elmozdítani a helyéről.Itt meg akkor már az is jön,hogy nemességre is szükség lenne a nép ösztönzésére és,ha kell a király megfékezésére.(ezzel egyébként nem azt akarom mondani,hogy a régi címeket adják ki újra,hanem legyen meg a lehetősége mindenkinek,hogy kiharcolja a rangot magának,és ne megvehesse)

Lehetséges,sőt jobb is volna,ha lenne egy ember akire a Magyarok felnézhetnek és aki jó példát mutatva vezeti őket,de nagyon sok kritériuknak kéne megfelelnie és bizonyítania kellene ahhoz,hogy az emberek tényleg elismerjék.

Ha lenne ilyen ember aki megfelel és el is vállalná a feladatot én mellé állnék,ha azzal sikerülne megmenteni a hazámat,függetlenül attól,hogy esetleg mások ezért furcsán néznének rám.

A családom évszázadokig szolgált királyokat és egy embertől sem hallottam,egy kétszáz éves levélben sem olvastam,hogy olyan elkeseredettek és reményvesztettek lettek volna az emberek,mint a királyság megszűnte után,mert akkor már nem volt senki akire igazán támaszkodhattak volna az emberek,vagy akinek a jelenléte legalább egy biztos pont lett volna az életükben.Sajnos ma is ezt látom,pedig szerintem ez az ország és ezek az emberek megérdemelne végre egy olyan embert aki tényleg jót is tesz és nem csak kizyákmányol minket...

2014. márc. 30. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!