A jobbikosok miért jönnek folyton ezzel a "nem vagyok rasszista" szöveggel?
Egyfolytában ez megy náluk.
- Nekem semmi bajom a cigányokkal, de a többségük bűnöző, de most nehogy azt higgyétek, hogy rasszista vagyok, de a cigányok kötekednek és folyton csak lopkodnak, de nem, én még véletlenül sem vagyok rasszista...
Miért nem ismerik be, hogy rasszisták?
Ugyan jobbikos nem vagyok, de személy szerint én soha nem védekezek azzal, hogy "nem vagyok rasszista". Ez eleve egy védekező pozíció vitában/tárgyalásban, tehát elfogadhatatlan. A másik oldala a dolognak pedig az, hogy miféle dolog lenne, ha vitában hagynám, hogy az ellenfelem rajtam bármit is számon kérjen. A harmadik: Nehogy már az ellenfelemnek akarjak megfelelni egy vitában. Aki ebbe a csapdába beleesik, azt szétszedik vitában és nem kerülhet ki győztesen (főleg akkor, ha a vád azt a célt szolgálja, hogy egy más témáról elterelje a szót).
Minden vitában igyekezni kell a lehető legnagyobb mértékben elkerülni a defenzív pozíciót. Sőt, ha valódi hibával fognak meg, akkor is kisebb veszteség elismerni egy hibát, mint defenzív pozíciót felvenni és elkezdeni védeni egy megvédhetetlen pozíciót, mert így a). védekező helyzetből nem nyerhetsz, b). elterelheti a beszélgetés tárgyát a vita partner az eredeti témáról.
Tehát akkor, most tételezzünk fel egy jobbikos szavazót, akinek mondjuk elege van az országban dúló korrpcióból, a cigánybűnözésből illetve abból, hogy minden aktuális hatalom segélyekkel tömi a cigányokat, ahelyett, hogy munkát, megélhetést képzéseket biztosítana nekik. Ez a jobbikos szavazó gyűlöli azt is, hogy a bűnözésre hajlamos cigányokat olyan börtönökbe zárják, ahol nem elmegy a kedvük a bűnözéstől, hanem kigyúrva, profi bűnözőként jönnek ki onnan. Véleményem szerint, egy ilyen jobbikos szavazó tényleg nem rasszista veled ellentétben. Namármost, akkor vállalja fel, hogy ő is rasszista mint te, csak azért, hogy neked jobb legyen?
Akinek nem inge, az nem veszi magára.
Ez a jobbikos szavazó lehetek pl. én is. Miért vegyek magamra ilyen súlyos jelzőket, ha én őszintén, minden gyávaság nélkül azt gondolom, hogy az nem illet meg engem?
Tudod, a Jobbikra szavazók sem egyformák ám, bizony nem!
"Namármost, akkor vállalja fel, hogy ő is rasszista mint te, csak azért, hogy neked jobb legyen?"
Ha egy ilyen egyszerű és nyilvánvaló csapdába önként szeretnél belesétálni, az a te dolgod, de idővel úgyis rá fogsz jönni, hogy addig ameddig "meg akarsz felelni" az ellenfeleid elvárásainak, addig nem győzhetsz. Ez tény.
Csak magaddal szúrsz ki, nem mással.
Eszem ágában sincs megfelelni nekik. De nem is vagyok magamra venni semmilyen jelzőt, címkét, amit az "ellenfeleim" aggatnának rám, különösen akkor, ha azok nem is illenek rám.
Szerintem ami az ügyet gátolja, az éppen nem az a teljesen természetes és érthető védekezés, hogy "nem vagyok rasszista", hanem inkább a rendezvényeken megjelenő tömeg egy részének mocskos zsidózása illetve cigányozása. Ez az, ami megosztja a nemzeti gondolkodásúakat is. Inkább egy liberális gondolkodású civilizált ember legyen a szomszédom, akivel nem értünk egyet, minthogy egy 80-as IQ-jú, agresszív barom állat, akinek ha ellent mondasz, rögtön elhord mindenféle sz@r szemétnek, rosszabb esetben neked is megy.
Az egészen más tészta, hogy egy rasszista védekezik úgy, hogy nem vagyok rasszista, mert az tényleg gyávaság. De aki tényleg nem az, annak miért kellene ezt felvállalnia?
Talán mert nem rasszisták és a Jobbik sem az... Miért nem lehet felfogni végre, hogy nem a származással, etnikummal, bőrszínnel, Isten f_aszával van a bajuk, hanem a tisztességtelenséggel?! Tök mind1, hogy valaki a Jupiteren született vagy Indiai, tök mind1, hogy buddha vagy keresztény, tök mind1, hogy magyar vagy cigány amíg azok rendesen, normálisan dolgoznak fizetik az adót, iskolába járnak és a többi. És ez a jobbiknak a baja, nem más.. hogy a cigányság 90%-a igen is tisztességtelen. Most ez miért baj? Ettől rasszisták mert nem szeretik, ha valaki nem tisztességes magyar állampolgár? Szerintem koránt sem... És sokaknak ezt kéne felfogniuk. Megmondta Gábor, ha kormányra kerülnének a tisztességes cigány embereknek jobb lesz, de nem azért mert cigány hanem azért mert tisztességes, a tisztességtelennek pedig rosszabb... de nem azért mert cigány, hanem azért mert tisztességtelen. Persze ez nem csak magyarokra igaz, hanem minden állampolgárra. Pont nem szeretnének különbséget tenni faji, etnikumi akármi között, hanem egyenlőséget szeretnének. Ne legyen kivétel a cigány a törvény alól, ne hogy már neki ne kelljen dolgoznia, mert ha nem dolgozik már jobban él mint mi dolgozó emberek stb. Mindenki egyenlő és csak annyi van: tisztességes, tisztességtelen.
Ezért is lenne eltörölve a mentelmi jog is.
Na, ennyi, nincs itt semmi féle rasszizmus és jó lenne, ha már a többi téveszmét is levetkőzné magáról a magyar társadalom, csak hát amíg ez a népbutítás zajlik... :/
"Nekem semmi bajom a cigányokkal, de a többségük bűnöző, de most nehogy azt higgyétek, hogy rasszista vagyok, de a cigányok kötekednek és folyton csak lopkodnak, de nem, én még véletlenül sem vagyok rasszista... "
Talán lehet azért is, mert például egy normálisan gondolkodó cigány mondta. Vannak cigány barátaim kik szintén ezen a véleményen vannak. A cigányok egy jelentős része is elismeri, hogy a társadalmuk fele környékén van a bűnözésnek. Amire az elmúlt 24 évben nem, hogy tényleges jobbító szándékot nem adtak a vezetők, hanem azzal ellentétesen cselekedtek. Ennek következményeként nehezebben is találnak munkát, mert félik őket alkalmazni.
Azon a véleményen vannak, hogy a beillesztésükre a társadalomba a Jobbiknak van egyedül ép kéz-láb ötlete.
Így az a lehetőség sem lepne meg.
előszöris megjegyezném, hogy nem feltétlenül rasszisták, fasiszták, radikálisak a jobbikosok- ezzel egyet értek.
A jobbiknak elmondásuk szerint, nem az a céljuk, hogy kiiktassák a cigányokat mo-ról, hanem hogy egy olyan társadalmat alakítsanak ki, amelyben a cigányok is aktívan részt vesznek, hiszen nekik nem magával a cigány néppel van problémájuk, csupán látják azt, amit sajnos az ország nagy része nem, hogy igenis, a cigányok kisebb-nagyobb körében van a legtöbb nem dolgozó, nem adózó, segélyen élő ember. Amivel konkrétan az a baj, hogy mo.- a mostani helyzetében NEM képes hyelreállítani magát, amíg ezek az emberek kihasználják mo.- gazdaság politikáját. Ezzel kapcsolatban, bekell látnunk, hogy igenis vannak olyan cigány emberek, akik tisztességesen dolgoznak, hogy biztosan vagy éppen sajnos bizonytalanul megtudjanak élni.
Szóval itt egy nyomós példa: tegyük fel egy városban él 1000db cigány ember. ebből tisztességesen dolgozik mondjuk 200ember. a maradék 800ból, mondjuk 400, kihasználja a gazdaságunkat, és nem adózó (talán nem is tudnak róla hogy él), nem dolgozó ember él az adófizetők pénzéből. valamint ott van még egy bizonyos 100ember aki nagycsalád vállalása hílyán százezreket kaszál, pedig nem csinál semmit. a többi 300pedig gyermek illetve fiatalkorú. ezen kívűl hozzáteszem nem véletlen azsem, hogy bár aztmondta hogy a bűnözési statisztikák fejleményében a fele cigány és ez a fiatalkorú bűnözésben a 2/3adát teszik ki, na de ott van a másik fele aki nyílvánvalóan magyar ember, csak ezt nem szeretik felhozni a vitákban, mert ezzel is védenék a pártot... és természetesen ezt nem csak hogy a gazdaság, de javarészt a tisztességes, adózó emberek szívják meg mocskosul. ezt próbálja meg eltörölni a jobbik......
Köszönöm.
Kedves kérdező!
Nem akarlak megbántani, de te egy igen ostoba ember lehetsz, ha ebbe még soha nem gondoltál bele kicsit mélyebben, és magadtól nem jöttél rá az igazságra. Ám megpróbálok röviden, egyszerűen, világosan és lényegretörően válaszolni a kérdésedre, talán - nagyon remélem - megérted:
A rasszizmus az, hogy valakivel előítéletesek vagyunk a bőrszíne és az etnikuma miatt.
A cigányok nagy részét nem előítéletből, nem a bőrszínük és az etnikumuk miatt utálják és vetik meg az emberek.
Hadd ne kelljen most egy kisregényt írnom ide, hogy valójában miért. És mivel kb. a 97 % -uk primitív, mélyigénytelen ,bűnöző, hát mi csodálkoznivaló van azon, hogy az emberek már általánosítanak, és a velük kapcsolatos rengeteg - szinte csak rossz - tapasztalat miatt már önvédelemből óvatosak és nem bíznak bennük?
Mondom ezt úgy, hogy a Jobbikkal sok mindenben nem értek egyet.
Hány éves vagy amúgy? 12?
Az összes "rasszizmus" szóval dobálózó idiótának üzenem: AZ EMBEREK NEM AZ ETNIKUMUK ÉS A BŐRSZÍNÜK MIATT, HANEM A VISELKEDÉSÜK MIATT RÜHELLIK A CIGÁNYOK NAGY RÉSZÉT! Nem FAJI, hanem TAPASZTALATI alapon! A RASSZIZMUSNAK EHHEZ NINCS SEMMI KÖZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ezt már régi nagy költőnk, Vörösmarty is versbe foglalta, az ő művével kedveskednék most:
Vörösmarty Mihály:
EGY BARNA CSUFOLÓDÓ TRÉFÁSRA
A Barnaság nem igen nagy dísz ugyan,
De mégis türhető.
A gyáva tréfa még inkább nem az,
S ez már nem türhető.
Börzsöny, 1822
Az pedig egyenesen elkeserítő, hogy a versben szereplő "tréfa" szót ma már ezekre a szavakra is lehet cserélgetni: élősködés, rongálás, csendháborítás, garázdaság, kötekedés, közhelyekre szemetelés és piszkítás, lopás, csalás, rablás, erőszak, nemi erőszak, beltenyészet, gyilkosság, kéjgyilkosság, egész falvak, városrészek, vonatok, iskolák terrorban tartása, stb. stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!