Orbán Viktor még ellenzékben azt nyilatkozta, hogy nem híve az egykulcsos adónak, mi változott?
"Lehet ezzel az adóval Orbán kihúzza a bajból az országot..."
Én úgy veszem észre, hogy inkább az emberek húznak ki innen, de te tudod...
"Orbán Viktorra szerintem nem lehet mondani, hogy pálfordulatot hajtott volna végre. Ő az egyetlen mai élvonalban lévő politikus, aki meghatározója a mai politikának, aki nem váltott párott,"
Egy liberálisan gondolkodó volt, aki a kommunista központi rendszert megdönteni kívánta. Lett belőle egy konzervatív pali, aki központi rendszert épít. Egy valami változott: most magaköré épül a rendszer.
Szerintem több oka van eme pálfordulásnak.
Egyrészt (szerintem!) azért kezdték el támogatni, mert ezzel több dolgot intéznek el egy füst alatt.
Egyrészt a politikusi állami támogatások miatt - amikor politikusok több millát vettek fel adómentesen - nagyon sok savat kaptak a politikusok, ez megszűnik, és helyette egy magasabb de bejelentett egykulcsos adó van/lesz.
Másrészről minden vállalkozó alacsony fizuval jelentette be magát és alkalmazottait, csak hogy ne kelljen adót fizetni, ergó ment a zsebbe fizetés, szóval korrupció csökkentés és gazdaság fehérítés, hosszútávon.
Harmadrészt, lehet a gazdagoknak kedved, de azt se felejtsd el, hogy a járulékplafont is megszüntették. Szóval az az adócsökkentés korántsem volt akkora mértékű mint amit reklámozni szoktak. Szal adtak is, vettek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!