Mennyire lenne kormányképes a most felállt baloldali koalíció egy esetleges győzelem esetén?
Már az MSZP-SZDSZ közös kormányzása is egy képtelenség volt, nem tudták, mit akarnak csinálni (maga Gyurcsány mondta, hogy üresek a fiókok, de hozzátehetem, hogy a fejek is üresek voltak), ha meg nagy nehezen mégis csináltak volna valamit, akkor amit az egyik akart, azt megfúrta a másik (lásd több biztosítós modell az egészségügyben stb.).
Akkor csak ketten voltak a partnerek, most már hárman vannak, sőt ha a mákszemnyi liberális jelenlétet is ideveszem, akkor négyen. És az eddig felvázolt programtöredékeik is eléggé ellentétesek. Gyurcsány pl. radikális egyházellenes programot hirdetett, amit a többiek nem támogatnak, vagy Fodor helyesli az egykulcsos adót, a többiek ellenzik stb.
Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy mindegyikük a mai közjogi berendezkedés felülvizsgálatát és a korábbi alkotmányos rend helyreállítását ígéri, de ez csak kétharmaddal lenne lehetséges, ami nem lesz meg nekik. Viszont a FIDESZ szinte mindent kétharmadossá tett, és ott ülnek a 10 évtől életfogytiglan kinevezett emberek az Alkotmánybíróságtól kezdve mindenütt.
Ha ilyen körülmények között nagy szerencsével produkálnak egy 50 valahány százalékos győzelmet, az mire lehet elég? Hogy lehet így majd kormányozni?
Ja igen, a személyi ellentétekről, fúrásokról még nem is beszéltem, pedig ez lehet a legfontosabb. Olyan aranyos volt, amikor Gyurcsány az ATV-ben megígérte, hogy mostantól Attila utasításait fogja végrehajtani. De hát ismerjük a személyiségét, ő nem ilyen. Inkább Attila kitúrásán fog majd munkálkodni.
Egyébként nem értem, miért barmolt le a kedves 1. válaszoló. A nehézségek ellenére én is baloldalra fogok szavazni, mert Orbánék ámokfutásából nem kérek. De akkor sem mindegy, hogy mi lesz Orbán után.
Egyébként miből áll szerinted kérdező "Orbánék ámokfutása"?
Csak mert biztos van saját véleményed, amiket nem egy havertól hallottál vagy itt olvastad.
"A baj az elmult négy évben lerakott szar ami nagyon bűzlik.Ezt nehéz lesz eltakarítani!?"
fúúú én a baloldal helyében nem szólalnék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!