Amennyiben a FIDESZ & MSZP egy koalícióban egyesítené erejét, milyen hamar állna talpra az ország?
Nézem a Hír TV és a ATV-t és nagyágyú közgazdászok, hol a FIDESZ, hol pedig az MSZP gazdaságpolitikáját, elképzeléseit dícsérik és elmondják, azt is hogy nem állnak egymástól messze, pusztán filozófiai különbség van.
Én arra gondoltam, hogy ezt a két jelentős tekintéllyel rendelkező "nagyágyú kaliberű" szakértőket, akik a FIDESZ & MSZP berkein belül politizálnak, egyesítenénk a kormány élén.
Nem kellene válaszatani, egy csomó kiadást megspórólnánk az országnak, ugyis ez a két párt vetélkedik. Hát egyesüljenek.
De ténleg ha ezek egyesülnének a kormányon és összeadnák az erejüket mi lenne itt?
ui: Gondolj egy olyan kormányra melyben Orbán Gyurcsánnyal és Bokrossal vitatják meg a szükséges gazdasági intézkedéseket, miközben Ron Werber és Csintalan kommunikálná a lakosságnak az intézkedések pozitív szükségességét és felkészítenék az ifjú politikai aktivistákat.
Milyen kép sejlik fel benned?
Mi lenne itt ? Belegondolni is rossz.
Ezek eddig felváltva rabolták az országot.
Olyan lenne, mint ha a török a tatár az orosz meg a habsburg egyszerre szállná meg az országot.
Egy "nagykoalició" az nem lenne rossz,de nálunk nehéz lenne ezt kivitelezni.Nem vagyunk egy német típus,itt mindenki más felé húz. Ez nagyon-nagy baj,ezért nem lesz koalíció.
Persze ebben benne van az is,hogy nem mindíg az lesz amit Orbán akar,és ezt én nem tudom elképzelni,hogy egy kormányban ne ő fújja a "Passzát szelet".Az ő személye erre legalább annyira nem alkalmas,mint Gyurcsányé. Szóval ez itt a baj ezzel.
Szerintem jobb lenne ha összeállnának, legalább nem lenne annyi megosztott szavazat, jópáran elpártolnának a fidesztől és az mszptől is másfelé. Így talán a többi pártnap LMP és Jobbik több esélye lenne.
De annyi biztos, ha ezek koalíciót alkotnának és megnyernék a választásokat, (márpedig tuti így is nyernének, mert annyi hülye ember van akik ezekre képesek szavazni) teljességgel biztos hogy nekünk végünk lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!