Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki a komunista diktatúrában...

Aki a komunista diktatúrában részt vett vagy kisz tag volt miért nem tiltatattnak el a közügyektől?

Figyelt kérdés

Bocsi a megfogalmazàsèrt de imàdom az archaikus magyar szenvedőszerkezetü mondatokat :D

Egy másik kérdés amit lusta vagyok külön kiírni de ide kapcsolódik: nem gondolják már a ballibek is úgy hogy a DK egy szélsősèges párt lett? Ugyanazt képezi a baloldalon mint a jobbik jobboldalon, ha nem többet.

2014. jan. 14. 09:13
 1/7 A kérdező kommentje:

De basszus a többesszámot nem egyeztettem..

A 'szomba már reggel van, fáradt vagyok....

2014. jan. 14. 09:16
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

továbbá el kellene tiltani a volt úttörőket és kisdobosokat is, mert micsoda dolog ez

így legalább senki nem politizálna aki mondjuk '85 előtt született ... na, az lenne szép világ

2014. jan. 14. 09:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Kicsit demagóg válasz, de a hiba ott keresendő, hogy a "rendszerváltás" után, és azóta is, ugyanazok vannak a hatalom közelében, így nem érdekük a múltbeli bűnösök felkutatása.
2014. jan. 14. 09:22
 4/7 anonim ***** válasza:
mert kedves fürerünk nem rúgja magát seggbe
2014. jan. 14. 11:54
 5/7 anonim ***** válasza:
"az archaikus magyar szenvedőszerkezet" az nem magyar, hanem igazi germanizmus!!! A magyar nyelvtöl idegen!
2014. jan. 14. 12:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Nos nagyon egyszerű a válasz. A pártnak közel egymillió tagja volt és közel ugyanennyi a kisz-nek. Ha el akartál menni mondjuk tanárnak, akkor párttagnak kellett, hogy legyél még akkor is, ha te éppen leszarod a politikát.

Szerintem alapvetően inkább azokkal kellene foglalkozni, akik például központi bizottság tagjai voltak, vagy valamilyen módon ténylegesen részt vettek a dologban.

2014. jan. 14. 13:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem mindig. Ha azt mondom hogy a macska fel van mászva a fára az germanizmus, de a szenvedo szerkezet önmagában nem. Minekünk megvolt a saját szenvedő ragozasunk csak már rég kihalt. Ilyen szavak Mint az adatik , mondatik, áldatik ,kinyilatkoztattatik biztos hogy nem idegen hatásra születtek.
2014. jan. 14. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!