Te kiállnál Észak-Erdély és Székelyföld visszacsatolása mellett?
Tudom, hogy nincs kilátásunk arra, hogy a közeljövőben visszaszerezze Magyarország ezeket a területeket. Nem is az a kérdés, hogy te harcba indulnál-e fegyveresen a románok ellen. Nem. Csupán arra lennék kíváncsi, hogy ha csak úgy, felvetődne a kérdés, hogy visszacsatolják-e Észak-Erdélyt és Székelyföldet, és szavazni kellene, igennel, vagy nemmel voksolnál?
Kérlek tekintsetek el a helyzet realitásától.
Most biztos nevettek, hogy már megint egy elvakult revizionistával van dolgotok. Higgyétek el, nem vagyok sem romángyűlölő, Szálasi Ferenc-imádó, sem antiszemita. Csupán nemzeti érzelmű ember vagyok és arra lennék kíváncsi, hány igaz magyar ember van még. Mert (lehet, hogy rossz az elvem) de én nem tartom magyarnak azt az embert, aki, ha dönteni tudna e helyzetben, visszautasítani ezeket a területeket. Lehet érvelni ezen területek bizonyos szintű elmaradottságával. De ezt ki lehet küszöbölni kemény munkával. Lehet érvelni ezen területek nagyszámú román lakosságával. De, ahogy a románoknak sikerült egyes helyeken (pl: Kolozsvár) megfordítani a népességi arányokat, úgy nekünk is sikerülhet.
Szándékosan nem írtam teljes Erdélyt, Kárpátalját, Vajdaságot, vagy akár Felvidéket. Ezeken a helyeken még szép számban élnek magyarok.
A kérd tehát:
Te kiállnál Észak-Erdély és Székelyföld visszacsatolása mellett?
Válaszodat kérlek indokold!
Igen, egyértelműen.
Amúgy megjegyzem, hogy kb minden ott élő románban van magyar vér (gén) max asszimilálva lettek a román(érzetű!) lakosságba...
hát a kommentek fele eléggé szomorúvá tesz, hogy még mindig vannak ilyen emberek.
bár szerintem ez sose fog összejönni, de ha Székelyföld elszakadhatna Romániától az valami fergetegesen jó dolog lenne. Amúgy meg székely vagyok és megmondhatom nektek, hogy mi nagyon is szeretnénk csatlakozni M.o.-hoz, de Romániától mindenképpen le szeretnénk már válni. :)
,,Észak-Erdély nem (80%-ban románok lakják), Székelyföld igen, de csak akkor támogatnám, ha olyan széleskörű nyugati támogatottsága lenne, mint például Koszovó elcsatolásának.
De ezt is csak akkor, ha békésen, a müncheni konferenciához hasonlóan döntetnének a kérdésben, nem egy olyan véres polgárháború eredménye lenne, mint ahogy az történt Koszovó esetében.''
Na , megszólalt a világ barma , Észak-Erdélynek hogy a francba lenne 80% romaán ha magának az egész Erdélynek 20% Magyar aminek nagyobbik rész Észak-Erdélyben lakik , én egyszer kiszámoltam , 35% Magyar és kb. 50% román , maradék ruszin , cigány , szlovák is van és nem nyilatkozó . És tudjuk hogy te még a hajszáladat se görbítenéd meg , de hogy másnak se adnád meg a lehetőséget hogy megpróbálja , olyan fogyatékos vagy xD .
Hiába számolgatsz és hozol ki 35%-ot te nagyokos, az csak egy átlag és az sem mindegy mire számolod.
A történelmi Magyarország lakosságának is még mindig kb. 40%-a magyar, mi vagyunk a legnagyobb nemzet a Kárpát-medencében, de ettől még nem lesz újra Nagy-Magyarország.
Romániában magyar többségű területek csak a Partiumban a határ mentén és Székelyföldön vannak. Erdély Székelyföldtől északi részén (Máramaros, Beszterce-Naszód, Kolozs megyék és Szilágy keleti fele) a magyarok aránya csak körülbelül 10%.
Tanulmányozd ezeket a térképeket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!