A Surányi féle alapjövedelem bohóckodást miért nem így oldják meg?
Ha már annyira osztani akarják a pénzt(bár nem tudom honnan) akkor miért nem a fizetéseket nyomják fel?
Így az kapná, aki megérdemli, nevetségesnek tartom, h aki otthon ül kap havi 50 ezret, aki meg dolgozik az meg 70 ezret.
Arról meg már ne is beszéljünk, h az alapjövedelem még több segélyen élő egyént hozna létre.
"Na itt hagytam abba az olvasást"
Szerintem te eddig sem tudtál olvasni :d
"( biztos elmondanák neked aranyom )"
Óóóó, micsoda verbális támadás! Ha a vitapartnerre kicsinyítő képzőket aggatunk máris hiteltelenné válik. *Taps-taps*
"akire reagáltál tökéletesen elmagyarázta a dolgot , képzeld közgázon is elmondták hogy ha többen többet tudnak venni akkor a kínálat is igazodik hozzá ."
Igen. Elmondták, történetesen jártam oda. Neked elmondták, hogy a mesterséges minimálbér emelgetés csak inflációt okoz, azon kívül semmit? Elmondták azt neked, hogy ez az alapjövedelem nevű közröhej a költségvetés 40-50%át emésztené fel? Elmondták neked, hogy a világ legkorruptabb országában sem lehetne ezt úgy megoldani, hogy máról holnapra senki sem lop? Egyébként meg mit várunk? 10-ből jó ha 3 magyar nem csal adót, 10 BKV utasból jó ha 5-nek van jegye/bérlete. Ha itt lenn ilyenek vagyunk, akkor fönt is lopni fognak... na de azért közel sem annyit, hogy abból lehessen finanszírozni ezt a nyomorcsinálót. Mi lenne szerinted, ha egy 1 gyerekes anyuka többet kapna csak úgy a semmiért kézhez, mint a minimálbér? Dolgozna-e szerinted? Szerintem nem. A lecsúszottabb rétegeknél az lenne az általános ezentúl, hogy a lány gyerekek már 15-16 évesen szülnek. Meg amúgy mindenki h.lye lenne elmenni dolgozni, ha majdnem annyit kap a semmiért is mint a munkáért.
"De mint mondtam már leírta értelmesen rászánva az időt , nem amyázott , de nemhinném hogy érdemes veled vitát folytatni amire égető bizonyíték az általam idézett mondatod és kényszeres erőlködésed hogy nehogymár a másiknak legyen igaza"
Nem, ő nem anyázott, te viszont személyeskedsz mint egy dedós... de akkor már hadd szóljak be én is: a VESSZŐ ELÉ NEM TESZÜNK SZÓKÖZT, TE NAGYON EGYSZERŰ PAPUCSÁLLATKA, CSAK MÖGÉ!!!! Szerinted miért így ír mindenki? Ja meg ha már itt tartunk akkor pont elé se tegyél szóközt, mert nagyon idiótának tűnsz tőle.
"Szerintem te eddig sem tudtál olvasni :d"
Csak ismételni tudom magam :D szánalom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!