A Surányi féle alapjövedelem bohóckodást miért nem így oldják meg?
Ha már annyira osztani akarják a pénzt(bár nem tudom honnan) akkor miért nem a fizetéseket nyomják fel?
Így az kapná, aki megérdemli, nevetségesnek tartom, h aki otthon ül kap havi 50 ezret, aki meg dolgozik az meg 70 ezret.
Arról meg már ne is beszéljünk, h az alapjövedelem még több segélyen élő egyént hozna létre.
Minden épeszű választópolgár tudja, hogy ez egy elmebeteg ötlet a jelenlegi gazdasági helyzetben.
Viszont vannak olyan választópolgárok - sajnos egyre többen - akikkel el lehet hitetni, hogy megvalósítható.
A szavazatot pedig darabra számlálják. A baloldalnak minden szavazatra szüksége van ahhoz....
...hogy legalább bejusson a parlamentbe.
igen, Surányi egy bilderberges illuminátus! ilyen illuminátusok csak ne adjanak tanácsot gazdasági kérdésekben, mert még józan paraszti ésszel is látni lehet, hogy ez egy óriási marhaság!
Ki ad ilyeneknek diplomát? A foxi maxi egyetem adott!
"Oszt te az államtól kapod a fizetésed? Ha tanár, orvos vagy hasonló vagy, akkor igen, amúgy meg az államnak semmi köze a fizetésed mértékéhez."
Ez sem igaz. Az állam adja meg a keretét mindennek, köztük a gazdaságnak is. Ha például az államnál valaki jól tarkónzúzná azokat, akik nyúlják le a pénzeket, akkor azzal nőne a gazdaság hatékonysága.
Jelen esetben a vállalkozók adóterheit lehetne csökkenteni, hogy az így megmaradt pénzzel növeljék a vállalkozók az alkalmazottaik fizetését. Ehhez pedig ott lenne a minimálbéremelés.
"Ez sem igaz. Az állam adja meg a keretét mindennek, köztük a gazdaságnak is. Ha például az államnál valaki jól tarkónzúzná azokat, akik nyúlják le a pénzeket, akkor azzal nőne a gazdaság hatékonysága."
Oké, és miért nőne attól a gazdaság, hogy valaki nem kap egy nokiásdobozban dohányt?
"Jelen esetben a vállalkozók adóterheit lehetne csökkenteni, hogy az így megmaradt pénzzel növeljék a vállalkozók az alkalmazottaik fizetését."
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy bárki is növelné az alkalmazottak fizetését az adóterhek csökkentése miatt? :D És honnan lenne akkor pénz az állam fenntartására ha kevesebb az adó?
"Ehhez pedig ott lenne a minimálbéremelés."
A minimálbér emelés a gazdaság erősödése nélkül semmit sem ér, csak növeli az árakat.
Örülök azért, h össz-vissza egy idióta van csak aki támogatja ezt a baromságot.
Adócsökkentésre, minimálbér növelésre szerinte nincs pénz, segélyt osztani világba a semmirekellőknek arra van.
Sose legyél főnök, mert olyan hülyének fognak nézni a beosztottjaid, h öröm lesz nézni:)
Nem hiába bukott a baloldal:D
"Oké, és miért nőne attól a gazdaság, hogy valaki nem kap egy nokiásdobozban dohányt?"
Nem is tudom. Szerinted miért erősödne attól a gazdaság, hogy több 100 és 1000 milliárd forint, amit egyébként lenyúlnának, oda kerülne, ahol szükség van rá?
"Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy bárki is növelné az alkalmazottak fizetését az adóterhek csökkentése miatt? :D"
De, teljes mértékben komolyan gondolom. A minimálbér emelése erre lenne garancia, ugyanis Magyarországon a legtöbb ember nevetségesen alacsony összeget keres. Kb. az ország 75-80%-a százezer nettó alatt van, de 120 ezer nettó alatt biztosan.
"És honnan lenne akkor pénz az állam fenntartására ha kevesebb az adó?"
Írtam már fentebb, hogy a pénzeket jó helyre kell irányítani. Nem mellesleg elkobozhatjuk azokat a pénzeket is (több tízezer milliárdról van szó), amik offshoreban vannak. Mindenáron meg kell szereznünk a neveket, hogy kik ezek az emberek és el kell kapnunk őket. Az ország sikerének a kulcsa, ha minél több bűnöző kapja meg méltó büntetését. Vagy kaphatnak amnesztiát, amennyiben együttműködnek a magyar állammal és befektetik a pénzüket Magyarországon.
"A minimálbér emelés a gazdaság erősödése nélkül semmit sem ér, csak növeli az árakat."
A minimálbér emelés pont azt jelentené, hogy minél szélesebb rétegeknek lesz vásárlóereje és minél többet vásárolnak az emberek, annál jobban pörög a gazdaság, mert annál nagyobb termelésre és annál több szolgáltatásra van szükség, hogy kielégítsék az igényeket, ez pedig egyre több munkahelyet eredményez.
Jelenleg pont az a legnagyobb problémánk, hogy offshoreban van az ország éves termelésének a duplája, a pár ezer gazdag ott kotlik rajta az adóparadicsomokban és nincs emiatt gazdasági vérkeringés, ugyanis akármennyit dolgozik az ember, nem keres semmit. Mintha egy emberből lecsapolnának 2 liter vért az 5-ből, letennék félre valami üvegbe, aztán a maradék 3 liter vérrel a szervezetében kiraknák egy futóversenyre. Szerinted menne? Nem.
A kulcs tehát abban rejlik, hogy jobb anyagi körülmények közé kell azokat helyeznünk, akik dolgoznak és nem azoknak osztogatni a pénzt, akik nem csinálnak semmit.
"Nem is tudom. Szerinted miért erősödne attól a gazdaság, hogy több 100 és 1000 milliárd forint, amit egyébként lenyúlnának, oda kerülne, ahol szükség van rá?"
Olyan korrupciós ügyről nem hallottam még, ahol 1000 milliárdok sikkadtak volna el, szóval nem hinném, hogy bármit is érdemben módosítana a helyzeten :) Azt a proli felfogást meg hagyjuk, hogy minden egyes állami beruházás mutyi, mert ettől a hajamat tépem. Mutyi volt a nokiás dobozos szrság, mutyi volt pár bkv-s vezető végkielégítése, mutyi volt a 40 cm-es kilátó, de ezek együtt is csak cseppek a tengerben.
"De, teljes mértékben komolyan gondolom. A minimálbér emelése erre lenne garancia, ugyanis Magyarországon a legtöbb ember nevetségesen alacsony összeget keres. Kb. az ország 75-80%-a százezer nettó alatt van, de 120 ezer nettó alatt biztosan. "
A minimálbér emelés együtt jár az árak emelésével a megnövekedett költségek miatt és ugyan ott tartanánk. Ha ilyen egyszerű lenne, ahogy te gondolod, akkor már régen felemelték volna a minimálbért 1 millió forintra, aztán hawaii-dizsi.
"Írtam már fentebb, hogy a pénzeket jó helyre kell irányítani. Nem mellesleg elkobozhatjuk azokat a pénzeket is (több tízezer milliárdról van szó), amik offshoreban vannak. "
Aztán majd jön a sipákolás mint a magánnyugdíj rendszer szétszedésénél.
"A minimálbér emelés pont azt jelentené, hogy minél szélesebb rétegeknek lesz vásárlóereje és minél többet vásárolnak az emberek, annál jobban pörög a gazdaság, mert annál nagyobb termelésre és annál több szolgáltatásra van szükség, hogy kielégítsék az igényeket, ez pedig egyre több munkahelyet eredményez. "
Komolyan nem érted. Minimálbér emelés --> munkahely megszűnés + drágább termelés --> árak emelkedése és hipp-hopp ugyan ott vagyunk.
Valóban vérlázító, amikor valakik pénzeket nyúlnak le a közösből, de önmagában ezeknek a megszüntetése nem jelenti a probléma megoldását. A világ minden államában vannak korrupciós botrányok, az USA szekere sem azért megy jól, mert ott nincs korrupció.
" Olyan korrupciós ügyről nem hallottam még, ahol 1000 milliárdok sikkadtak volna el"
Na itt hagytam abba az olvasást , ( biztos elmondanák neked aranyom ) akire reagáltál tökéletesen elmagyarázta a dolgot , képzeld közgázon is elmondták hogy ha többen többet tudnak venni akkor a kínálat is igazodik hozzá . De mint mondtam már leírta értelmesen rászánva az időt , nem amyázott , de nemhinném hogy érdemes veled vitát folytatni amire égető bizonyíték az általam idézett mondatod és kényszeres erőlködésed hogy nehogymár a másiknak legyen igaza
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!