Lehetséges, hogy a Jobbik végleg visszaszorul a választások után?
Szerintem nagyon nagy meglepetés lesz a jobbikosoknak, hogy milyen bénán fog teljesíteni a pártjuk pár hónap múlva.
A Fidesz átalakította a szabályokat, így a választás már nekik kedvez az egyéni mandátumok arányának felduzzasztásával. A Jobbik az összes emberét listáról juttatta be 4 éve, ráadásul most sokkal gyengébbek, mint akkor voltak. Nincs bennük lendület, csendben vannak, hallgatnak.
Vajon a gyenge teljesítményük kiábrándítja majd a híveiket?
Az emberek keverik a szezont a fazonnal, ugyanis a szavazati arány és a mandátumok száma nagyon különböző dolgok.
A Jobbik-hívők mindig a szavazati arányukat lobogtatják, a 16,66%-t (ami azért nem 17), és ritkán teszik hozzá, hogy a mandátumarányuk csak 12,18%, pedig a döntéshozatalban az számít. Ugyanígy a Fidesz szavazatarány 52%, de az kevés embert érdekel, ugyanis a "kétharmad", a mandátumarányuk 68%.
A Jobbik tunyaságát pedig természetesen az ellenzéki lehetőségek fényében értettem. Hasonlítsd össze a szakadás előtti LMP-vel őket, rengeteg beadványt, felszólalást tettek, és még most is ezer darabra aprózva kiállnak olyan dolgok mellett, ami szerintük számít (Ángyán, NAV-gate, stb.). A Jobbik csak beszél, beszél, főleg a Parlamenten kívül, de alig próbálkozik akármivel a cigányozáson kívül.
"Szerintem a Fidesznek tuti meg lesz az 50%. "
Ebben a mondatban a kulcsszó a szerintem. A valóságban azonban a Fidesz örülhet ha meg lesz 20%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!