Hány éves kortól lehet szavazni az országgyűlési választáson?
De még mekkora.
Én 20 vagyok,de elhatározom,hogy semmilyen formában sem fogok szavazni.
Még ha az atya úr istent is indítaná valamelyik párt.
Nagyon értelmes emberek :D
Igaz, hogy ez a poszt 14es, s én most vagyok 17 éves, de csak megsúgom, többet konyítok a gazdaságpolitikához mint Ti, közgazdásznak tanulok, már 2 éve :) Bele látok rengeteg dologba, s érrekel is.
Én a szavazó jogot, minden olyan emberre kiterjeszteném, aki általános iskolai végzetségel rendelkezik, és a szavazás évében betölti 18. Életévét :) S a Nyugdíjasok szavazójogát korlátoznám, dolgoztak ők már eleget, megérdemlik a nyugdíjuk, de a többségük, csak az ígérgetés/régi Eszmék/Propagranda miatt szavaznak arra, akire. Politikailag analfabéták. Bár ez igaz sajnos sok magyar emberre. S ezzel nem tiszteletlen voltam (mivel tisztelem az öregeket) csak felvetettem egy problémát, ami szerinte igaz. A "tudatlan" szavazás!
Tehát, azok a szektás nyuggerek elmehetnek szavazni, akiknek a szavazatát kilóra meg lehet vásárolni egy Erzsébet utalvánnyal, de a 18 év alattiakat kizárjuk a szavazásból, miközben az ő életükre van legnagyobb hatással az (elcseszett) oktatásrendszer, amit nem hajlandók rendbetenni?
Ha a 18 év alattiak nem elég érettek a szavazáshoz, akkor inkább jobb ilyen szavazókra bízni az oroszág sorsát?
Ők már elég érettek és tapasztaltak?
www.youtube.com/watch?v=zSHesuPXhtY
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!