A minimálbért keresők szegénynek számítanak, vagy már a középosztály részéhez tartoznak?
A magam szerény véleménye meg van, én csak azért kérdeztem, hogy Ti mit gondoltok, és hogy a kormány hogyan gondolja.
Szerintem aki nettó 200-300-at keres, az biztosan nem éhezik, és ha nem is vígan, de megél. Aki fél milla felett keres, annak nagy gondjai biztosan nincsenek (de nem akarok általánosítani..)
Én örülnék havi 150-nek is, de a 66 ezer nettó minimálbér az majd kevés lesz, bár szakmunkást végeztem.
Nem az a lényeg, hogy mennyit keres, hanem a családban, háztartásban egy főre jutó jövedelmet kell nézni.
Aki csak minimálbért keres, de például a férje sikeres informatikus, azt sorolhatjuk a középosztályba, míg ha valaki keres mondjuk bruttó 300 ezret, de egyedül tartja el a feleségét és 4 gyermekét, akkor az már szerintem szegénynek számít Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!