Pártlap közpénzből? Orbán újságírónak áll?
Ekkora szenilis butaságot rég olvastam, ezen már tényleg csak röhögni lehet:
"Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdicsérem."
Éppen az a szép benne, hogy te szenilis butaságnak tartod. Egy jó stratéga olyan intézkedéseket hoz, amit vagy orbitális hülyeségnek tartanak és ezért akkor se hiszik, ha látják, vagy pedig el tudja altatni a közönséget, hogy az a dolog egyenesen nekik jó.
Soká lehetne sorolni, Orbán eddig hány cikket publikát. Kevesen tartják ezért újságírónak, és a véleményükre senki se figyel. Kormánylap nem ördögtől való. Azzá a tartalmától lehet. A hír tehát lehet megalapozott és ennyi: a kormány szándéka kormánylapot indítani. Minden bizonnyal Orbán is publikálni fog benne. - Eddig szerintem ez egy korrekt hír. A minősítéssel ráérünk az első példány elolvasása után. Az más kérdés, hogy vannak ismereteink a kormánytagokról és közvetlen (média)környezetükről, azok szándékairól, ezért lehet sejtésünk arról, mi fog születni. Ha objektívek vagyunk, sejtésünk lehet megalapozott, ocsmánnyá attól válik, ha nem sejtésként, hanem tényként aposztrofáljuk. Ez választja el a szemetet az igazgyöngytől, és persze sok közbülső eset is van.
A következő egy szobor lesz. Utána egy ünnep.
ELŐRE! Birkák.
Első alkalommal csak röhögtem rajta, ahogy második körben is. A konferanszié röhejes volt, a szerkesztősor sem okozott nagy meglepetést, de pár nevet azért hiányol belőle mégiscsak az ember. Meg párat azért oda nem illőnek érzek, pölö az MTA elnökét (bár a titulusával azért mégse dicsekedtek el), bár ha megmarad az atomfizikánál engem még az se zavar.
Amúgy meg a papíralapú újságnak egyre fogy az élettere az internet terjedésével, komoly hosszútáv céljuk nemigazán lehet már ezzel. Gondolom most szétosztanak egy kis közpénzt és annyi, a Szabad Néphez hasonló förmedvényeknek szerencsére hazánkban már nincs esélye a hegemóniára.
Jobb pillanataimban röhejes röhejes, rosszabbakban pofátlan és szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!