Ezt a babakötvényt komolyan gondolják?
Az imént hallottam a Híradóban, hogy havi 1000 forint befizetéskor akár 600 ezer is lehet rajta amikor a gyerek 18 lesz...
Ez komoly? :D Szerintem az a 600 ezer igen nevetséges összeg mivel már most se lehet belőle kifizetni egy főiskolát sem, nemhogy még 18 év múlva, hol lesz az a 600 ezer :D
Tényleg? Komolyan? ez most a nagy szám? Van aki ebbe belevág?
, ""18 év múlva még egy használtkocsi se...""
Honnan tudod???
Jövőbe látó vagy???
Kérdező, lehet, hogy neked nem sok pénz 600 ezer forint, de a legtöbb 18 évesnek még 50 ezer forintja sem volt egyben soha életében. És ehhez még szegénynek sem kell lenni. A többség elherdálja a karácsonyi, szülinapi pénzt. Ez a 600 ezer óríási dolog egy 18 évesnek. 6 millióról meg aztán nem is beszélve. Persze gondolom te 100 hektár földdel, meg 20 millió kp-vel indítottad a csemetéd, de aki ezt nem teheti meg, annak 600 ezer is nagy dolog. Senk nem mondta, hogy ebből kell házat építeni.
Értem én, hogy rohadjon meg az Orbán Viktor, de legalább a pozitív változásokat becsüljük meg.
600 ezer már bőven elég ahhoz, hogy valaki elköltözzön a kis falujából egy olyan helyre ahol munkát is kap, kivegyen egy albit, elkezdje az életét. Mi 200-al vágtunk neki BP-nek úgy, hogy azt sem családtól kaptuk hanem otthon diákmunkából spóroltuk össze.
600.000 Ft amúgy havi 1000 ft-os befizetés mellett nem rossz, ráadásul védett hiszen feltörni nem tudod + rakhatsz ám bele többet is.
Természetesen rakhatod máshova is a pénzed, a babakötvény az viszont kifejezetten kispénzűeknek szól.
Sajnos a kamatok eléggé a béka feneke alatt vannak jelenleg, ráadásul az EHO és a kamatadó tovább csorbítja az amúgy is szerény hozamot... Babakötvénynél ha jól tudom ez sincs, de persze cáfoljatok meg (nem néztem utána).
"2hónap * 18 év * 1000 ft = 216 000 ft !!!!"
Kijön a 600 és ha azt nézed, hogy 216.000 -t fizettél be akkor az 18 év alatt ~300%-os kamat, ami erős torzítás mellett (hiszen kamatos kamatot nem így számolunk vissza), de ha figyelembe veszed, hogy 18 év átlagáról van szó és 18 évig fizeted akkor az ~17%-os éves kamatnak felel meg. Ennyit bankban nem kapsz, főleg nem havi 1000 ft-ra (évi 12000-re):D
Régi babakötvényes sztorit én is hallottam, azzal hatalmas probléma volt, hogy a kis fizetéséből 10 %-ot fizetett be, amit ha akkor abban a hónapban költi a gyermekre többet ért volna, mivel mikor megkapta az összeg amit 18 évvel előtte ígértek vlaóban megvolt, csak ép semmire nem volt elég...
Sosem voltka karácsonyi pénzeim ...nekem eleve furcs aa gondolat, hogy egy tízezres heverjen a fa alatt :D de nem is ez a lényeg...a bajom a babakötvénnyel, hogy ha valaki szép összeget szeretne összerakni hát....befizet havi 10-20 ezret...ami most sok pénz....és nem nem vagyok jövőbe látó, de az infláció elég magas...nem kell jósnak lenni, hogy azt mondjam, a mai 20 ezer sok pénz...18 év múlva viszont kb. 100 ezer lesz csak ugyanilyen sok pénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!