Mikor tüntetik el Budapest szívéből a szovjet emlékművet?
Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 15:33
1/13 anonim válasza:
Az marad, kap mellé egy párt is hamarosan, ugyanis lesz a német felsza.., akarom mondani a megszállásnak emlékműve:D
2/13 anonim válasza:
Nem fogják eltüntetni. Senkinek nem árt, a halott katonák emlékműve, és nemzetközi megállapodás alapján nem bontható le.
3/13 anonim válasza:
Ja, ha jól tudom, cserébe az oroszoknál is van emlékmű a magyar katonák emlékére a Don-kanyarban.
4/13 anonim válasza:
"Ja, ha jól tudom, cserébe az oroszoknál is van emlékmű a magyar katonák emlékére a Don-kanyarban."
Hozzá kell tenni, a magyar katonák gyilkolni mentek oda.
5/13 anonim válasza:
A magyar katonák a kommunizmus megfékezésére mentek oda a német bajtársakkal együtt... ha kimaradunk a háborúból akkor is 40 éves kommunizmus várt volna. Illene már a német hősöknek is állítani egyet, akik itt haltak meg magyar földön a közös érdekeinkért.
6/13 anonim válasza:
Mert a ruszkik nem azért jöttek ide?
7/13 anonim válasza:
" Illene már a német hősöknek is állítani egyet, akik itt haltak meg magyar földön a közös érdekeinkért."
Huh :D Ja, pl. Budapest német megszállása, stb.
8/13 anonim válasza:
A magyarok nem erőszakolták végig a fél Szovjetunió női lakosságát.
Mellesleg a magyar katonáknak van szobra a Donnál és nem horogkeresztes emlékmű van nekik odaállítva, míg nálunk itt a sarló-kalapács és az ötágú, szovjet csillag.
Szerintem ha nálunk az emlékmű célzottan az elesett, orosz katonáknak lenne állítva mindenféle önkényuralmi jelkép nélkül, akkor nagyon keveseknek lenne kifogása ellene.
9/13 anonim válasza:
10/13 anonim válasza:
Én azt nem nevezném megszállásnak... Inkább hadosztályokat küldtek a főváros és az ország védelmében. Nem romboltak le semmit, nem lövöldöztek, nem fosztogattak, nem erőszakoltak meg senkit valószínűleg. Az amerikai-angol-szovjet bombázás már kevésbé volt kíméletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!