Akarunk e egy Europai Egyesült Államok megyéje lenni?
"A Birodalmakról ugyanez elmondható.
Hol van a Szovjetunió?Hol van az Osztrák-Magyar Monarchia?Hol van Jugoszlávia?"
Hol mondtam én, hogy birodalmakra szükség van? :)
"Hol mondtam én, hogy birodalmakra szükség van? :)"
Birodalom, szövetségi köztársaság, föderáció.
Nem mindegy, hogy nevezik?
Szovjetunió és Jugoszlávia szövetségi köztársaság volt.
""Hol mondtam én, hogy birodalmakra szükség van? :)"
Birodalom, szövetségi köztársaság, föderáció.
Nem mindegy, hogy nevezik?
Szovjetunió és Jugoszlávia szövetségi köztársaság volt.
"
Jó, és szerinted szükség van egyáltalán különböző államokra? Szerintem ez azért megkérdőjelezhető.
@#2 nem véletlenül, írtam megyét és nem államot, hogy evvel kiemeljem függetlenségünk megszüntetését. egy európai egyesült államokban, már a név alapján is egy állam szerepét töltenénk be, ez logikus, de a kérdés a magyar államnak, a mgyar népnek, mennyi kompetenciája marad?!
a nemzeti államok anchronizmus-felvetésre, csupán annyi a kérdésem miért is? miért jobb ha a nemzetállamokat eltöröljük, miért kell ezt suttyomban burkoltan tenni, ha már ez a cél? miért nem mondják ezt meg a nemzeteknek kerek perec, a döntéshozók, hogy ez lesz? hogy 5 év múlva 10 év múlva, nem lesz nemzetállam európában? hát nem a nemzetnek kéne arról döntenie, hogy akaja e önmagát megsemmisíteni? ez a demokrácia? szép vizió mondhatom. mondaná ezt egy politikus németországban, franciaországban, görögországban, hogy a cél nemzetük szuverénitásának megszüntetése. az emberek 80% azonnal fellázadna. de ha ezt angliában merné mondani valaki, anglia már holnap nem lenne az eu tagja... amikor már így is kifelé eveznek az örvényböl.
"Jó, és szerinted szükség van egyáltalán különböző államokra? Szerintem ez azért megkérdőjelezhető."
Nincs, de ennél mélyebb integráció nem nagyon lesz.
Jelenleg már majdnem konföderációs a szint.
De, mint írtam az egyik legnagyobb baj ezekkel az etnikai dolgokkal van.
A nyugati rész liberális, szerintük minél több menekültet kell beereszteni, meg Istenként imádni a dzsippókat.A keletiek meg másként gondolják.
Már ez a néhány menekülttábor is sok, amit Magyarországra csináltatott ez a banda.
"Amúgy a Nemzetállam mint ideológia abszolút idejétmúlt, és be is bizonyosodott, hogy nem működik."
Épp a multikulturalizmus nem működik, bár erőltetik. Ha a magyar érdekeket említjük, az mindig idejétmúlt. Mások meg büszkén hangsúlyozzák nemzeti jellegüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!