A Szulejmán sorozatot a magyar identitás tudat rombolásának érzékelitek ti is?
magyar történelemmel foglalkozót nem lehetne vetíteni?
hiszen a történelmünket nem siemrjük
Mindenki azt mondja, hogy azért ilyen a sorozat, mert török. De itt nem ez volt a kérdés.
Kérdező, igen, röhejes, hogy a magyaroknak le lehet vetíteni egy olyan sorozatot, amiben a magyarokat ellenségként mutatják be. Ugyan csak bemutatóban láttam, de ott is valami olyanról volt szó, hogy a szemét magyarok nem akarják elfogadni a szent oszmán birodalmat. Teljesen vicc, hogy ezt nézzük... Nagyon kíváncsi lennék, hogy rajtunk kívül hány országban lehetne még eladni egy olyan sorozatot, amiben a néző saját nemzetét nyomják le hősiesen. Persze az Éjjel nappal budapestet is nézzük szóval, jah... ennyire primitívek vagyunk sajnos.
Persze, hogy idealizáltan mutatja be a történelemet, akárcsak a magyar szempontú Egri csillagok. Szerintem igenis hasznos mindkét részről megismerni a történelemet, mert az igazság a kettő között van. Minél több nézőpontból ismered meg a történelmet, annál hitelesebb képet kapsz. Persze nem egy szappanopera a legjobb eszköz, de sajnos más nem áll rendelkezésünkre török nyelvtudás nélkül.
Az egyik előttem válaszoló neheztel amiatt, hogy "a magyarok nem fogadták el a török fennhatóságot, és ezért milyen rosszak". Persze, de mi is ugyanezt gondoljuk az általunk leigázott népekről nemde? Az már nem tetszik, ha ellenünk lázadtak a népek, így nyilván nekik sem tetszett, hogy a magyarok lázadoztak a török megszállás ellen. Mondhatni természetes dolog. Ezért fontos, hogy a saját történelmünket is ne csak idealizálva nézzük, hanem más szemszögből is. Az általunk felmagasztalt történelmi személyiségek finoman szólva sem érdemlik ki. Pl. Zrínyi Miklós rablógyilkos volt.
Jó, akkor mexikói meg koreai sorozatok se legyenek, csak kizárólag magyar, hogy ne rombolja az identitástudatod?Turbo magyar-e vagy?
Pont azért, mert a történelmünket sokan nem ismerik eléggé, ez a sorozat még hasznos is.Ráadásul egy igényes, szép filmsorozat.Egy baj van vele, hogy nem fő műsor időben adják, asok szutyok helyett, pl éjjel-nappal-butapest...
valaki írta, hogy mi népeket igáztunk le
én úgy tudom, hogy nem igáztunk le népeket
még nem hallottam a magyar gyarmat kifejezést
de erre is lehet írni, mert itt gondolatot cserélünk
más nemzetek gyarmatairól hallottam már
azt én tudom micsoda :D
youtube-on néztem :D
"én úgy tudom, hogy nem igáztunk le népeket
még nem hallottam a magyar gyarmat kifejezést"
Botond vezérről hallottál? Ő törte be Bizánc kapuját elsőként.
"S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára" - ugye ismerős? Mátyás királytól származik a Halloween. 1484. november 1-jén határozta el, hogy betámadja Bécset, és rákövetkező június 1-jén be is köszönt, hogy "Hello, Wien!". :DDD
És akkor beszélhetünk Nápolyról, Észak-Boszniáról, Lengyelországról, Moldváról stb. csak ezeket visszafoglalgatták idővel.
Már bocs de mikor vártuk el az általunk leigázott népről hogy szeressenek.Tudtommal soha.Miért mondák azt hogy isten ments meg a magyarok nyilaitól.A magyarok tudták hogy félnek tőlük és ezt ki is használták.Igen egyetértek a kérdezővel a magyar identitás tudatott rombolja.Sokan annyira beleélik magukat hogy mindent elhisznek ennek a SZAPPANOPERÁNAK.Ha történelmileg nézzük még úgy álítják be a magyarokat hogy bolondok mert nem hagytuk leigázzanak.Volt akivel evvel vesztem össze mert nem bírta felfogni hogy 10% talán ami igaz belőle és még lehet hogy evvel is sokat mondok.Engem idegesítenek azok az emberek akik azt gondolják hogy Szulejmán igazságos volt.Ingerülté tesz ha látom hogy hány embert tudott megszédíteni ez az idióta sorozat.A magyar identitást rombolja?De még mennyire.
Pontozzatok le de nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!