Miért van az, hogy Magyarországon minden lényegesen drágább mint külföldön?
forintos áron értem persze.
Kint a nettó (nem bruttó!) árak a magyarokhoz képest jóval kisebbek. Telefon is fitying összegekbe kerül fitying percdíjakért.
Ha itthon leszámítjuk a telefonadót és az ÁFÁT, még akkor is rettentő drága a percdíj.
Termékeknél ugyanígy.
3499 Ft volt a téliszalámi, ami ugye MAGYAR, mert az saját recept. A pick.
Itthon ez most a tescoban 4490 ft talán?
Kóstoljátok meg az itthoni heinekent meg a külföldit. Igyatok külföldi tejet kint, ne azt amit itthon behoznak.
Persze van ami nálunk jobb, pl. németországban kifejezetten rossz a túró. Ízre rettentő rossz.
Meg azért a pékség, oké hogy állítjátok mi jobbak vagyunk, de kint nem térfogatra dolgoznak. Régen mi se tettük azt. A tesconál ha tavaly még ettetek lekváros levelet, jóval nagyobb volt, ugyanily áron mint idén.
Augusztusban megint kisebbedett a tescoban az előállított pékáruk mérete.
Rendben. És mit akarsz ezzel mondani? Mindenki tudja, hogy pocsék a gazdaságunk, akár hasonlítjuk a nyugathoz, akár nem. Pocsék gazdaságban rosszabb az ár-érték arány, hát még az ár-fizetés arány. De azt már sokkal kevesebben tudják, miért, kiknek és mit kellene jobban csinálni, azt pedig még kevesebben, hogy hogyan kell csinálni. De igazán kevesen akkor maradunk, ha azt kérdezzük, ki kényszerítse ki, hogy ne így legyen.
A kérdésed ezért kizárólag a provokációt szolgálja, esetleg az öncélú rinyálást. De előre biztosan nem visz. Márpedig ez a kérdés minőségének mércéje!
A kérdés éppen arról szólt, hogy semmi nem indokolja, hogy többet fizessünk azért ami annyit ér amennyit.
Tételezzünk fel egy sima terméket mondjuk Euróban. Annak annyiba kéne kerülnie, amennyire átváltjuk az Eurót forintra. Ehhez még ugye a változó ÁFA (ami nálunk ugye magas) + az egyéb adók mehetnek. Mégis ezt leszámítva jóval magasabbak itthon az árak általánosságban.
Ugyanúgy mint ahogy most olvastam az iPhone. Teljes túlárazás folyik az országban. Ez nem gazdaságfüggő, mert ha rossz a teljesítmény oké hogy ár-érték arányban esetleg rossz, de miért mennek fel az árak?
Attól független hogy 160.000-et vagy 80.000-t keresünk, a tejnek az árának ugyanannyinak kéne maradnia.
Azaz a tej ára az ELÁBÉ+ÁRRÉS/HK-ból kéne összeállnia. Viszont magyarországon a haszonkulcs ezek szerint jóval nagyobb mint kint.
Esetleg magyarázható még azzal, hogy a boltok több terhet visznek el, amit nem igazán hiszek el.
"3499 Ft volt a téliszalámi, ami ugye MAGYAR, mert az saját recept. A pick.
Itthon ez most a tescoban 4490 ft talán? "
Igen, ez egy régi cikk. Vmi kométás fos volt annyi , nem a pick. Csak a csomagolás hasonlított...
milyen cikk? Ki beszél itt most a cikkekről meg a médiákról?
Én kint voltam Németországban.
Ismerőseim megkértek akkor vigyek itthonról rengeteg dolgot, amit ott nem lehet kapni, és mikor kifizették, elmentem vásárolni.
Akkor döbbentem le az árakon. Vettem is téliszalámit. Péksütit se kapsz itthon olyan áron olyan jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!