Ti hogy viselitek a gazdasági kilátástalanságból, munkanélküliségből, korrupcióból eredő depressziót?
Engem ez igazán már nem érint mert nagy nehezen egy kis plusz tanulás és az összes megmaradt pénzem befektetésével végre sikerült elhelyezkednem, bár nem a legjobb munka, de legalább van állásom és ez a korosztályomnál főleg a régi osztálytársaim körében elég nagy dolog mert így 2 év alatt én vagyok az osztályban az a kevés a sok közül akinek már van munkája.
Persze sokszor volt hogy itthon ültem és a falat bámultam mert egyszerűen semmi nem adódott pedig rengeteget harcoltam azért hogy felvegyenek egy munkahelyre, már mindenhol megpróbáltam és végre összejött.
Nem éppen a legjobb a helyzet de már látom azt magam előtt hogy tudok haladni lassan de biztosan előre. Ugyanakkor ez kihatott sajnos a társasági életemre is barátaim már szinte nincsenek is, és így elég rossz egyedül mert most beláttam hogy azért nem csak a munka meg a pénz az ami kellhet a boldogsághoz a jobb élethez.
Társat nem találok, igaz megvan sajnos a nem túl jó adottságom is hozzá, hogy nem találom meg a párom, és bulizni se járok pedig régen azért másabb volt a helyzet, de sajnos ez van. Most látok egy pici esélyt arra hogy tudjak lépni előrébb legalább egy picit hogy végre a másik oldalon is helyre jöjjenek a dolgok.
Egy biztos hogy nem adom fel könnyedén, valahogy nemtudom feladni.
úgy hogy olyanba fogtam, amivel 1-2 éven belül leléphetek innen
igaz ebbe bele kell feccölni pár évig időt, energiát, nem nézve, hogy éppen pontszerüen majdnem éhenhalok, de remélem megéri
ti szegények, azt hiszitek, hogyha van munkahelyetek akkor nem kilátástalan az egész?
nyomsz 10-20 évet, és azt látod sehová nem jutottál
jó persze van vmennyi pénzed, nem halsz éhen, de 1-ről a 2-re nem jutottál
Én konkrétan suli és munka mellett éjszakánként nyelveket tanultam, ha kellett, a jéghidegben dolgoztam télen ötvenkilós lányként, hogy legyen valami bevételem, de mivel alapból szegény családból származom, a kevés megkeresett pénzem oda kellett adnom, hogy a számlákat ki tudjuk fizetni.
Mindig jól tanultam, mindig megfogtam minden munkát, még önkéntesként is foglalkoztam hozzám hasonló, hátrányos helyzetű gyerekekkel - és most itt vagyok munka nélkül, pénz nélkül és hiába adtam már fel ezer önéletrajzot, hiába kérdeztem végig az ismerőseimet és próbáltam meg mindent, semmi eredménye...
"5ös, na megszólalt a hazai élet egyik burzsoá tagja, gondolom te is sokat adózol, meg minden embered kézbe kapott bére után fizeted a járulékot ugye???"
Miért fizetné? Adót meg járulékot csak a bolond ember fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!