Egyik erdélyi ismerősöm bejegyzése a Facebook-on. Igaza van ebben az ügyben?
Kérlek erősítsetek meg, hogy téved.
Ezt írta:
"Tudom már, miért nem akarok SOHA Magyarországra költözni! Mert 10 ottani küzöl legalább 6 lerománoz. Itt viszont mindig, minden körülmény közt 10 románból 10 nevez magyarnak! Igaz, 6 közülük más jelzőt is tesz mellé, de akkor is: itt MAGYAR vagyok!"
"a határon túliak nagy magyarsága csak addig terjed, amíg remélnek valamit Magyarországtól. Nem a 2 szép szemünkért adják nekünk a szépet. Amíg a magyar egyetemektől pénzt vonnak el, addig a román egyetemeknek milliárdok jutnak. Ez a szégyen. Aki annyira magyar akar lenni, ne Erdélyből szeresse az országot, hanem költözzön ide fizessen itt adót, na ekkor majd magyarkodhat. Addig nem!"
Nem csak ők tehetnek róla, hogy nem tudnak Magyarországon adót fizetni és a jelenlegi ország, Románia veszi le róluk a sápot.
Igaza van, es az hogy "leromanoznak", meg a legkisebb gond; a magyarorszagiak legtobbje zsigerbol gyulol minket, csak azert, mert mashol elunk (ez mindig is igy volt, nem kell belemagyarazni egyetemet, adokat, politikat meg hasonlo hulyesegeket; ez akkor is igy volt, mikor Erdely Magyarorszaghoz tartozott - az idos generacio sokat tudna meselni, hogy mi volt 1940-44ben).
En minden nap halat adok Istennek, hogy Erdelyben lakom, nem pedig Magyarorszagon a sok kis pokhendi kozott.
Egyebkent nem tudom, miert vannak a magyarorszagiak ugy elszallva a magyarsaguktol... Magyarorszagon is csak kn 20% a magyarok aranya, a tobbi cigany meg zsido.
Csak egy tudatlan barom mondja ezt
A határon túli magyarok is ugyanolyan magyarok mint mi csak máshol élnek..
Aki lerománoz minket az saját magát minősíti. Kérdem én hogy lennék én román, ha még nem is beszélem a nyelvet helyesen? Gőzöm sincs mikor vannak az ünnepeik, sok szokásukról nem is tudok. Egy román anyanyelvű barátom sincs. Így elég nehéz lenne románnak lenni.
Amikor egy kárpátaljairól beszélek akkor sem azt mondom h ukrán, hanem azt hogy ukrajnai (magyar). Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!