Mit gondoltok erről? Provokáció?
Ezeknek a diákoknak az élet is hoz "helyzetgyakorlatot", ami nem ilyen erőltetett koncepció alapján készült, hanem a sors hozta úgy. Már majd minden diáknak van mobiltelefonja, és minden osztályban van egy kettő olyan is, akitől elvették az utcán, a villamoson stb. Ezek olyan életből vett tapasztalatot rögzítenek a tudatukban, hogy semmilyen másfajta "helyzetgyakorlat" nem írja felül. Vagyis az egész akció egy marhaság, de biztosan sokaknak jól jövedelmez. Miért próbálnak olyan szituációkat erőltetni a diákokra, amelyek ellentétesek az élet, a mai jelen történéseivel? Ezzel a még pislákoló elővigyázatosságukat is eltörlik. Az előítélet ellen nem így kell védekezni, hanem valódi okait megszüntetni. Ez a fenti egyesület tulajdonképpen olyasmit oktat, mintha vonatsínen gyaloglást ajánlaná a diákoknak, mert sosem fog jönni vonat.
Az előítéletek sokszor utóítéleten alapulnak, a személyes tapasztalat felül tud ám írni PC-s elvárásokat. Ja, és ilyen programok szervezésére van a legkevésbé szükség- az előítéletek lebontása védtelenné is tehet olykor.
Amikor én voltam gimnazista (nem is olyan régen), nálunk is volt hasonló, meg volt tolerancia nap is.
Az osztályból 5-6 emberen kívül senki sem vette komolyan, az ilyesféle agymosós micsodákat.
Ebben mégis mi a provokáció? Kit és mivel provokál?
Meg utóítéletről beszélsz... Bírom az utóítéletet a több millió zsidóval, cigánnyal, meleggel, muszlimmal szemben. Bizonyára ezek mind homogén közösségek, akik közül ha egyet láttál, mindet láttad... Szerintem ez a gondolkodás mód a primitívség.
Egy újabb ember aki nem hallott még erről, így töretlen lelkesedéssel szajkózza a marhaságait a mindenféle utóítéletekről:
Tudom hogy könnyebb az agyatoknak sémákba tömörítve feldolgozni az információt, de szabad tudatú véletlenül sem kilúgozott agyú egyéneknek tartjátok magatokat, próbáljatok meg már egy csöppet is differenciáltan gondolkozni.
15.42
igen, bizonyára nem te vagy a libbant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!