Ha nem magyar emberhez mennél feleségül/férjül, fontosnak tartanád hogy a gyermeked magyar legyen?
Fontosnak tartanám.
Én félig magyar félig német vagyok, de a magyar indentitás erősebb nálam, inkább érzem magam magyarnak, mint németnek.
Bár, néha egyiknek sem érzem magam, hanem olyan németek között magyar, magyarok között németnek.
Nálunk apám is fontosnak tartotta, hogy tudjak németül, meg ismerjem a hagyományt, az örökséget.
Főként, hogy ő nagyon tradicionális német családból származik.
Szóval az én családomban fontosak a hagyományok meg az indentitás, ha lesz gyerekem, akkor őt is megtanítom, hogy legyen büszke a származására.
Én egyszer majdnem összejöttem egy ukrán lánnyal. Lengyelországban voltunk osztálykirándulni és ott találkoztam vele. Nem láttam még annyira édes kis teremtést, ráadásul tökéletesen és folyékonyan beszélte az angolt. Náluk teljesen más a nyelvoktatás, leginkább a beszédre mennek rá. :)
Na szóval, ha összejött volna a dolog és később születnek gyerekeink, akkor 3 nyelvet beszéltek volna folyékonyan, ami azért elég jóféle szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!