Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem magyar emberhez mennél...

Ha nem magyar emberhez mennél feleségül/férjül, fontosnak tartanád hogy a gyermeked magyar legyen?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 20:13
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
78%
Ja, félig magyar lenne. Beszélné ezt a nyelvet is, meg a másikat is.
2013. dec. 4. 20:14
 2/30 Noriko. ***** válasza:
60%
Attól függ, hogy hol élnénk. Itt magyar lenne, de pl. Ausztriában már osztrák.
2013. dec. 4. 20:17
 3/30 anonim ***** válasza:
73%
Az állampolgárságot nem, csak azt, hogy beszéljen magyarul és ismerje a kultúránkat.
2013. dec. 4. 20:18
 4/30 anonim ***** válasza:
79%
Félig az lenne,megtanítanék neki sok mindent a hazájáról.:)
2013. dec. 4. 20:27
 5/30 anonim ***** válasza:
51%
Attól függ hol laknánk, ha külföldön akkor egyáltalán nem tartanám fontosnak, ha meg itthon akkor tökmindegy mit tartok fontosnak.
2013. dec. 4. 20:29
 6/30 anonim ***** válasza:
71%

Fontosnak tartanám.

Én félig magyar félig német vagyok, de a magyar indentitás erősebb nálam, inkább érzem magam magyarnak, mint németnek.

Bár, néha egyiknek sem érzem magam, hanem olyan németek között magyar, magyarok között németnek.

Nálunk apám is fontosnak tartotta, hogy tudjak németül, meg ismerjem a hagyományt, az örökséget.

Főként, hogy ő nagyon tradicionális német családból származik.

Szóval az én családomban fontosak a hagyományok meg az indentitás, ha lesz gyerekem, akkor őt is megtanítom, hogy legyen büszke a származására.

2013. dec. 4. 20:31
 7/30 anonim ***** válasza:
33%
nem. sőt.
2013. dec. 4. 20:32
 8/30 anonim ***** válasza:
83%

Én egyszer majdnem összejöttem egy ukrán lánnyal. Lengyelországban voltunk osztálykirándulni és ott találkoztam vele. Nem láttam még annyira édes kis teremtést, ráadásul tökéletesen és folyékonyan beszélte az angolt. Náluk teljesen más a nyelvoktatás, leginkább a beszédre mennek rá. :)

Na szóval, ha összejött volna a dolog és később születnek gyerekeink, akkor 3 nyelvet beszéltek volna folyékonyan, ami azért elég jóféle szerintem.

2013. dec. 4. 20:47
 9/30 anonim ***** válasza:
70%
6-os, miért nem akarsz inkább német lenni?
2013. dec. 4. 20:53
 10/30 anonim ***** válasza:
85%
Fontosnak tartanám, és időnként azért hazajárnánk rokonokat látogatni / kirándulni. Ha már Kovács lenne a vezetékneve, és az én gyerekem akkor hadd beszéljek már vele magyarul :) Ráadásul senki nem halt bele, ha két nyelvet beszél, amikor kicsi voltam, én is beszéltem anyanyelvi szinten magyarul is, angolul is (Amerikában éltünk)...
2013. dec. 4. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!