Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldaliakat nem zavarja,...

A baloldaliakat nem zavarja, hogy minden vezetőjük milliárdos?

Figyelt kérdés
Egy baloldali ember, főleg ha a szocializmus miatt baloldali még mindig, gondolom a társadalmi különbségek csökkentését várná. Nem paradox egy kicsit, hogy épp a baloldali pártokban munkálkodik a legtöbb milliárdos?

2013. dec. 4. 06:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
32/f Elmondhatod ugyanezt a Fideszről, csak nincs értelme, mert nem ütkózik a párt ideológiájával, hogy jómódú,gazdag emberek irányítsák. Szerintem itt sokkal inkább fanatikus, elvakult Orbán gyűlöletről van szó, nem baloldali értékrendről...
2013. dec. 4. 11:53
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

Márpedig engem nem az érdekel, hogy melyiknek mennyi a vagyona, hanem hogy mennyit keresek, amg ő van kormányon. Valóban utálom Orbánt, de nem azért, mert jobboldali, hanem mert rengeteg pénzt elvett tőlem.

32/F

2013. dec. 4. 12:16
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem igaz, mert minden pártban vannak milliárdosok, a jobbikban és a fideszben is. A milliárdosok különben is hátulról fizetik ezeket a brancsokat.

Ha már itt tartunk, a Munkáspárt 2006 elnöke, Vajnai Attila nem milliárdos, hanem mérnök, hétköznapi ember, metróval jár dolgozni, és nem veri fel a pénz. Mégis 20 éve küzd ez ellen az embertelen kapitalista rendszer ellen. Lehet támogatni.....

2013. dec. 4. 12:57
 14/20 A kérdező kommentje:

Mi nem igaz? :-)

Mégegyszer mondom, nincs semmi kivetni való abban, ha egy jobb oldali politikus gazdag. Engem nem zavar, ha valakinek van pénze. Azt szerettem volna megérteni, hogy egy baloldali érzelmű embert miért nem zavarja, hogy a pártját olyan emberek irányítják, akik amúgy nem is állhatnának távolabb az általuk képviselt ideológiától. De erre nem érkezik válasz sajnos.

2013. dec. 4. 13:42
 15/20 anonim ***** válasza:
Mert amióta világ a világ, vannak szegények,és gazdagok. Ez nem baj ha tisztességesen lesz gazdag. Az természetes dolog hogy egy nyolc osztályt végzett segédmunkás nem keres annyit mint egy diplomás mérnök. Ember és ember között nagy különbség lehet.
2013. dec. 4. 14:44
 16/20 anonim ***** válasza:

Mégis hogy képzeled a baloldali pártok működését? Olyan embereknek kellene vezetni, akik panelban laknak és kétkezi dolgozók? De fogalmuk sincs a politikáról, az államháztartás működéséről?

Nem az a fontos, hogy egy politikusnak mekkora a vagyona, hanem az, hogy a programjával, működése során kinek az érdekeit képviseli. Ha baloldali, akkor az egyszerű emberekkel is törődik, ha jobboldali akkor csak a gazdagokkal?

2013. dec. 4. 20:35
 17/20 A kérdező kommentje:
Egy baloldali pártot igen is olyan embereknek kellene irányítania, akik ismerik a munkásosztály mindennapjait. Egy olyan ember, aki egész életében gazdag volt, fogalma sincs mennyibe kerül egy kg kenyér, hogyan tudná hitelesen képviselni a melósokat?
2013. dec. 5. 08:12
 18/20 Shai-Hulud ***** válasza:

Kedves kérdező,

figyelmedbe ajánlom Thürmer Gyulát és a Munkáspártot.

Ha jól nézem a te nézeteid hozzá állnak közel.Bár ő sem ismeri a munkások mindennapjait, de legalább most is kommunista.

Sok sikert hozzá!

2013. dec. 5. 10:37
 19/20 A kérdező kommentje:
Jah, én masszív jobb oldali vagyok, csak próbálom megérteni a baloldali szavazókat. Ha én baloldali vagyok, és azt vallom, hogy a vállalkozók kizsákmányolnak, társadalmi egyenlőség, le a gazdagokkal, akkor hogy szavazhatok milliárdosokra? Ebből is látszik, hogy itt mindenki gyűlöletből, kicsinyes érdekekből szavaz, szó sincs meggyőződésről.
2013. dec. 6. 06:22
 20/20 anonim ***** válasza:
A baloldal javarészt a rendszerváltás idején "gründolta" össze magának a vagyont, sajnálatosan az MDF statisztálásával, azaz éppen a szocializmusban elért pozíciójuk kihasználásával. Ezt követően már csak "kicsikét" növelgették. Egyrészt saját maguknak "liberalizálták", másrészt átjátszották a magyar ipart multik tulajdonába, amiért megkapták a "Júdás-pénzüket".
2015. júl. 27. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!