Ti hogy értelmezitek Kertész Ákos "híres" mondatát?
"A magyar genetikusan alattvaló."
Szerintem azt jelenti, hogy a magyarságnak szüksége van egy rajta uralkodó "nagy emberre", szinte örülnek az emberek, ha épp van ilyen. Szerintetek?
szerintem azt jelenti, hogy ha megkapja a szabadságot, akkor nem tud élni vele. kell a juhász, aki mondja a birkáknak mi az irány, mert maguktól eltapossák egymást.
#2 miért kell személyeskedni? ha valakivel nem értesz egyet, még nem kell támadni.
"szerintem azt jelenti, hogy ha megkapja a szabadságot, akkor nem tud élni vele. kell a juhász, aki mondja a birkáknak mi az irány, mert maguktól eltapossák egymást. "
Bizony meglehet hogy így értette. Írj ki egy uniós kilépésről szóló kérdést és meglátod mennyien igénylik, hogy nyalni lehessen a hatalomnak. Ennek ellenére én sem kertésszel (szándékos kisbetű) sem az euban maradással nem tudok egyet érteni. A magyarság szolgalelkű részének viszont kizárólag kertész szúrja a szemét, az eu már kevésbé.
Kertész Ákos mit szólna hozzá, hogyha azt mondaná neki valaki, hogy a zsidók megérdemelték a Holokausztot?
Ugyanis a náciknál volt ilyen genetikusan alattvaló meg felettvaló.
Annyiban igaza van, hogy a magyar ember csak azt tiszteli, aki hatalomban felette áll, megalázkodva annak nyal folyton. Aki alatta, azt tapossa, rajta éli ki az önmaga iránti gyűlöletet, mivel nem mer szembeszállni azzal, aki felette van. Önmagát gyengeségét látja abban az emberben, aki alá van rendelve.
És tényleg, ez az egyik legnagyobb probléma a magyar társadalomban, hogy egyfolytában mindenki azt lesi, hogy ki van felettem és alattam és az emberek ilyen hierarchikusan, gyűlölködve élik mindennapjaikat.
"Kertész Ákos mit szólna hozzá, hogyha azt mondaná neki valaki, hogy a zsidók megérdemelték a Holokausztot?
Ugyanis a náciknál volt ilyen genetikusan alattvaló meg felettvaló."
Ez azért vicces, mert pont egy hasonló kijelentésre írta a hírhedté vált szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!