Támogatnátok, hogy csak az szavazzon, aki adózik?
Nem akarok kifejteni a saját eszmefuttatásomat, de dióhéjban: Aki nem adózik, szerintem ne döntse el, hogy mit csináljanak a többiek adójával...
Persze humánus megoldásként bele lehetne vonni, hogy aki mondjuk idáig adózott, de önhibáján kívül munkanélküli lett, az x évig még szavazhat...
A következő meg az lenne, hogy csak az szavazhasson aki évente legalább 4-5 millát keres, mert az többet adózik mint a csórók.
A végén meg majd csak a gazdagok szavazhatnak és megoldják egymás közt a kormányzást.
Igen, támogatnám.
Én valahogy úgy tartanám helyesnek, hogy aki adót- és járulékot fizet, az plusz egy szavazatot kapjon. Aki adót- és járulékot fizet és még gyerekeket is nevel, az a gyerekek után is további szavazatokat kapna.
A mostani rendszer, miszerint mindenki egyforma szavazati joggal rendelkezik, nem lesz hosszú távon fenntartható, mert romlásba visz. Lehet demokráciaféltésből hisztizni, de akkor is ez az igazság.
Szerintem csak az adózzon, aki 25 éves, barna hajú, budapest 3. kerületi, főiskolai végzettségű, 43-as lábú (nagyon kitaposott 42 is jó) férfi. És Balázs,
Balázs voltam Óbudáról
Határon túliaknál attól függ hogy szándékoznak e ide visszajönni. Tehát pl: magyar állampolgárok e illetve dolgoztak e már itthon, van e otthon családjuk stb. Mert aki állandó Amerikai lakos az ne akarja megmondani mi legyen a törvény otthon. Viszont Aki egy két évre ment ki magyar állampolgár és valószínű hazajön az nyugodtan szavazhat.
Teljesen logikus hogy egy megvezethető ember ne dönthessen.
Mintha egy gyeret kérdeznének hogy a fincsi cukorka kell vagy az autó és rábeszélik hogy jó a cukor.
De kicsit valósághűbb példát hozva: Gyurcsány elmegy vidékre gulyást főzni ad nekik egy kis ezt azt és megkapja a szavazatukat. Vagy elég csak ígérgetni. Pl magas nyugdíj, sok segély stb. Szóval ezért kell egy minimális intelligencia szint hogy ezeket átlássák, mert lehet hogy több a nyugdíj de drágább a kenyér meg a fűtés meg az áram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!