Mit szóltok "Magyarország barátainak" az átláthatóság hiánya miatt aggódó közös közleményéhez?
Én ilyet még nem láttam/nem hallottam békeidőben. Kilenc Magyarországon befektető fontos hatalom képviselői (Mo. barátai) közös közleményt adtak ki, amiben nagy aggodalmukat fejezték ki az átláthatóság hiánya miatt és figyelmeztettek a lehetséges következményekre. Külön kiemelték az utóbbi időben a közszolgáltatás, az elektronikus média és a közlekedési infrastruktúra területén jelentkező problémákat. Mi van e mögött? Kinek üzentek és mit?
A közlemény eredeti szövege a brit követség honlapján olvasható:
"Kilenc Magyarországon befektető fontos hatalom képviselői (Mo. barátai) közös közleményt adtak ki, amiben nagy aggodalmukat fejezték ki az átláthatóság hiánya miatt és figyelmeztettek a lehetséges következményekre. Külön kiemelték az utóbbi időben a közszolgáltatás, az elektronikus média és a közlekedési infrastruktúra területén jelentkező problémákat."
"Mi van emögött?"
Hogy mi van emögött? Szerintem az, hogy
"Kilenc Magyarországon befektető fontos hatalom képviselői (Mo. barátai) közös közleményt adtak ki, amiben nagy aggodalmukat fejezték ki az átláthatóság hiánya miatt és figyelmeztettek a lehetséges következményekre. Külön kiemelték az utóbbi időben a közszolgáltatás, az elektronikus média és a közlekedési infrastruktúra területén jelentkező problémákat."
Nem csak ez a közlemény létezik, elég sok hasonló van és röppen fel mostanában.
Be vannak gazolva a neolib csoportok, hogy oda a 8 éve kegyetlen bekaszírozott extra profit.
Bajnai még kiszolgálja őket, de már Pécs a jelét adta hogy mire is számíthatnak nagyvonalakban. Ezeket a hatásokat a médiában megindult változások is jól mutatják, hisz a választások még odébb vannak, de már nem tudtak ellen állni. Vicsorítanak is majd később, de ez csak jó hiszen kell nekik a pozíció, csak fáj nekik hogy sok sok gepáról le kell majd mondaniuk. KB ennyi „ átláthatóság” mi lesz a választások után?
22.32 Miért szólsz hozzá olyasmihez,amihez nem értesz?A neolib csoportok nem törődnek a Jobbik halandzsájával.
Ha nem hallgatnak a figyelmeztetésre,akkor kivonják a tőkéjüket az országból.Akkor pedig te is és a sok Jobbikos okoskodó mehet a szárkúpba lakni,és éhezhet kedvére a többi magyarral együtt.
Olvass el vagy beszélj egy hozzáértő közgazdásszal,mielőtt megszólalsz.
Te meg talán nem ártana, ha utána néznél azoknak a dolgoknak amik percről percre változnak, és új fejlemények jelennek meg. A video snittek semmit nem jelentenek valószínűleg, főleg ha meg sem nézed.
Persze mielőtt okoskodik az ember, az igaz hogy több fóromon , portálon is érdemes tájékozódni. (neked is) És ez mit jelent ha szabad megkérdeznem? ("jó ha tudjátok kivel hányadán álltok...")
Talán csak ne felhívás egy keringőre?
Ha nem hallgatnak a figyelmeztetésre,akkor kivonják a tőkéjüket az országból.Akkor pedig te is és a sok Jobbikos okoskodó mehet a szárkúpba lakni,és éhezhet kedvére a többi magyarral együtt.
Olvass el vagy beszélj egy hozzáértő közgazdásszal,mielőtt megszólalsz.
Legalább egy tucatnyi hasonló közlemény látott mostanában, napvilágot.(olvastam őket)
Ha nem tűnt volna fel, egyértelműen, leírtam a tényeket, csak nem fosom magam egyből nyakig.
A közgázba elég jó vagyok, és amibe ennél sokkal jobb az az üzletbe.
Ha nem hallgatnak a figyelmeztetésre,akkor kivonják a tőkéjüket az országból
És még is hogy? Itt hagynak mindent és kivonulnak a piacaikról, mindent elbuknak csak hogy megmutassák nekünk hogy ők tudnak ilyet is? Nem is értem hogy miként gondolod?
Neked halovány gőzöd nincs az egészről, és csak remeg a feneked hogy mi lesz?
Megnyugtatlak hogy semmi, csak több pénzt fognak befizetni és meg lesz nyesegetve a szárnyuk.
Gondolkodj! Hová mennek, valamelyik szomszédos országba ahol szintén ugyan annyit kell fizetni mint nálunk? Ahol ugyan így minden adott a tevékenységhez? És míg nem termelnek elhalnak a piacaik?
Infrastruktúra, humán politika, gazdasági környezet, beszállítói háttér, import, logisztika, ez mind leves?
És a legfontosabb. Az üzletbe nem fognak össze ezek a csoportok csak ha valamit elakarnak érni.
Azért nem állnak össze hogy elmenjenek. Feszítenek mint pók a lucernásba és nem akarnak lemondani arról amit megtudnak menteni az extra profitból.
De gazdaság.
Nem érted és nem tudod felfogni, és már nekem kellemetlen, a buta Jobbikos agyamnak kell elmagyarázni.
Akkora az állam adósságunk, ami abból Jött össze az elmúlt 8 évben, hogy mi finanszíroztuk azt amit a mulik nem fizettek ki, hogy nem tartható tovább. Az IMF hiteleket csak azért kaptuk hogy a nemzetközi piacokról előzőleg felvett hiteleket törleszthessük. Mikor jövő ősszel el kell kezdeni fizetni, nem tudjuk ezt a gazdasági veszteséget tovább cipelni. Ha nem lépünk most, akkor teljesen végünk.
Ez olyan mintha lenne 4 gyereked és a férjed dolgozna, és te is szeretnél. De hiába dolgozol, mert a gyerekeid rá kell hagyd a munkaadódra aki többet kér a babysintérkedésért mint amennyit keresel nála.
Úgy hogy légy szíves ne hisztizz.
De nem vonják ki, csak fenyegetőznek. Persze lehet hogy elmennek néhányan.
De el kell érnünk hogy „ több fizut kapj mint amennyit fizetsz” ami nem lesz nehéz mert Kóka és Gyurcsány annyira rossz és látszat, és korrupt megoldásokat követett a valós munka helyett, hogy van min alkudoznia az „ igazi magyar” gazdaságszakértőinknek.
"Mi van e mögött? Kinek üzentek és mit?"
Néhány, a közelmúltban pályázatokon vesztes vállalkozó van emögött. A pártoknak üzentek és azt, hogy nagyon szomorúak, mert elvették a csörgőjüket.
"Magyarország az 56-os megtorlás óta nem kapott ilyen állami szintű nyílt dorgálást az összes vezető hatalomtól egyszerre."
Most akkor hatódjunk meg?
"Ha egy országnak vagy többnek gondja van egy másikkal, azt csendben, a színfalak mögött szokták intézni."
Vagy nyíltan, ld. magyar-szlovák civakodás hei rendszerességgel.
"Amikor ilyen nyíltan ítélnek el egy másik államot, ott már nagy a baj."
Igen, mondtam, hogy nagy a baja 2-3 üzletembernek. Zsíros üzletekről lecsúszni nagy baj.
"Lehet persze ezt ilyen kurucosan félvállról venni, de biztos vagyok benne, hogy ennek még lesz következménye."
Mi lesz a következménye? Bombázni fogja a NATO az egyik tagállamát, mert sérültek a slágerrádió emberijogai?
2-3 üzletember máskor és máshol is csúszott már le zsíros üzletről, mégse lett belőle nyilvános nemzetközi diplomáciai botrány. Valami most mégiscsak más...
Na és a következmények? Hát a nemzetközi kitaszítottság még sose hozott jót. (Lásd magyar és világtörténelem!) Könnyen belátható, hogy nem Amerika, Németország, meg Japán függ tőlünk, hanem ha tetszik, ha nem, mi függünk tőlük. És ha mi nem tetszünk nekik, bőven vannak eszközeik a büntetésre. Ez ma nem a bombázás, hanem pl. a tőkeellátásunk megvonása, korlátozása. Ma ott tartunk, hogy az említett államok hitelei nélkül kb. 24 órát tudnánk túlélni. És az ország folyamatos elnyomorodása, leépülése se csak úgy magától van. Hanem következménye valaminek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!