Láttatok már logikusan gondolkodó, normálisan érvelő fideszest?
Én sajnos nem. Eddig csak olyannal találkoztam, aki:
- bár először nagyon kulturáltnak és intelligensnek tűnik, a harmadik válasza tömören csak annyi: "MSZP-s vagy!". Nem riad vissza a hazudozástól sem.
- 20-30 százalékos, amit az elragadó stílusának, magvas gondolatainak köszönhet. (Kommunista! Kommunista!)
- MINDENRE megvan a válasza, felületesen olvasva talán még meg is győzheti az embert. Ha viszont odafigyelünk, rájöhetünk, hogy szegény az érvelés fogalmával nincs tisztában, minden második mondatában szerepel egy érvelési hiba. (Ha valaki nem ismerné ezeket: [link] )
- vallásosan hisz a Fideszben. Külön kérdésre esetleg olyat is leír, hogy semmi sem tántoríthatja el attól, hogy a pártjára szavazzon.
- gyűlöli az önálló véleményt és a vitát. Azért kell a 2/3, hogy nehogy véletlenül meg kelljen vitatni a dolgokat!
- a kettős mérce világbajnoka. A "gyanús" MSZP-s az adócsaló tolvaj rabló bűnöző. Fideszesek között nem is létezik gyanús!
- a lehető legtöbb terület szakértőjeként tetszeleg, bár semelyikhez sem ért. A "szakértő", akinek a véleményét szó szerint tolmácsolja, teljesen véletlenül fideszes szóvivő.
Néhányra neveket is lehetne hozni, de egyrészt kimoderálnák, másrészt így is lejáratják magukat, nem kell a hülyeségüket még itt is reklámozni, harmadrészt biztos ráismertek néhány híres válaszolóra... Ne gyertek azzal, hogy "de a másik párt is"... Nem érdekel, ez nem is normális érv. "Másik párttól" már láttam értelmes embereket.
A komcsizással vigyázni kell. A mai fiatal korosztály legfeljebb hallásból ismerhei ezt a kifejezést.
A kommunistázás egyébként sehova nem vezet.Ha szorosan vesszük a kifejezést erre leginkább a mostani Fideszbeli nagy gondolkodók szolgálnak rá.Orbánék ennek a lebontásán fáradoztak a 1980-as évek végén,de most maguk is ebbe esnek bele.Visszaállamosítások sorozatban,állami részvállalások növelése szinte az élet minden kerületén.Különösen látszik ez a közmédiában M1,M2,Duna Tv,
és a legnagyobb részben fogható középhullámsávos adó a Kossuth Rádió teljes lenyúlása.
Ha ezt nézzük ez a teljes 1950-es évekre jellemző egyoldalú,a kormányt dicsőítő adásokkal van tele.
Sajnos ezek az adók teljesen tárgytalanok lettek a lojálisan gondolkodó,és az objektív hírekre váró emberek felé.Szomorú dolog ez,és elgondolkodtató,hova jutott az a párt amelyik a Fiatal Demokraták Szövetsége néven indult.
Ez se nem fiatal,se nem demokrata,se nem szövetség már,mert minden egy embertől függ. Kézi vezérlésű gittegylet lett.Sajnos.
Kedves Kérdező!
Megtisztelő, hogy ennyire megragadtam az emlékezetemben, hogy még idézni is hajlandó voltál tőlem, bár szerintem nem teljesen pontosan. De hamár ennyire mágrázott a velem folytatott vitád, hogy itt fikázól másoknak, elmondom, hogy annyira logikátlannak vélsz, 87 hozzászolás 90 %-át ketten váltottunk az alábbi kérdésnél, mire már belecsömörlöttem.
Ha valakit érdekel a nem kiragadott teljes logikátlan érvelésem olvassa végig a nem kis mennyiségű párbeszédet, de gondolom erre senki nem fog vetemedni.
Én úgy gondolom, hogy nem bántottalak meg a 87 hozzászolás alatt egyszer sem, de logikátlan érvelésem rendkívül felbosszantott azt látom. De akkor minek pocsékoltad rám az idődet???
politika__magyar-politika__4944639-az-elozo-kormany-8-eve-alatt-szerintetek-jolet-volt
"Az érvelési hiba egy logikus érvben lévő olyan hiba, amely az előfeltevések (premisszák) igazságától függetlenül hiba. Tehát olyan hibákról van szó, melyek az érvelés szerkezetében vannak, és nem a kiindulási előfeltevésekben. Ha az érvelésben ilyen hiba van, akkor érvénytelennek mondják.
Ha egy érvelés ilyen hibát tartalmaz, ebből még nem következik az, hogy a premisszák hamisak, és az sem, hogy a konklúzió hamis..."
Tehát ha hibás az érvelésem ha nem attól még lehet igaz.
"De kérdezz .Azt mondtad fideszes nem tud kultúrált választ adni."
Nem azt mondtam. Azt mondtam, hogy még nem találkoztam ilyen fideszessel. Örülök neki, ha ilyen vagy. Egyébként érdekel a véleményed arról, amit Macungonak szánok.
"A kommunistázás egyébként sehova nem vezet."
A 2/3-ot részben biztos ennek köszönhetik, tehát igenis vezet valahová... Az (inkább nem mondok jelzőket milyen intelligenciájú) embereknek ez kell, az a lételemük, hogy gyűlölhessenek valakit.
"Én úgy gondolom, hogy nem bántottalak meg a 87 hozzászolás alatt egyszer sem, de logikátlan érvelésem rendkívül felbosszantott azt látom. De akkor minek pocsékoltad rám az idődet???"
Felbosszantott, az biztos. Nem szeretem, ha valaki megfeledkezik a tények feléről. Mit feléről, háromnegyedéről, négyötödéről?! A fideszes kormányzás árnyoldalaira gondolok, aminek kulcsszavait valahol már összeírtam egy pár soros listába. Azt sem csípem, ha valaki nem képes egyenes választ adni, például ezt próbáltam elérni a trafikokkal kapcsolatban. AZÓTA SEM VÁLASZOLTÁL EGYENESEN.
"Tehát ha hibás az érvelésem ha nem attól még lehet igaz."
Tökéletesen igaz. Egy példa: személyeskedés, érvelési hiba. Szerinem a 31%-os és a másik kommunistázó szellemileg visszamaradott. Az érvelési hibától függetlenül ez valószínűleg igaz.
Az "És te mindent elhiszel az MSZP-nek?" mondatodat hogyan értelmezzem? Egy kulturált vitában elfogadott érv??
Hogyan értsem a stadionos példát? Nem bírtad meghallani, hogy bizony nem tornaterem és tanuszoda nagyhatalom leszünk, egy kicsit többet költünk a stadionokra. Amit mondtál, az IGAZ LEHETNE, kár hogy a 80 milliárdból CSAK stadionok épülnek. A 160 milliárdra pedig IGAZ, de azzal magyarázni a 80 milliárdnyi stadiont, hogy sportközpont (aha, egy 110x70-es pályával...) vagy hogy 3+3 milliárd tornaterem is épül, véleményem szerint távol áll a logikus gondolkodástól. (És köze nincs a stadionokhoz, terelés.)
A bajai videóval kapcsolatban ráadásul NEM IGAZ, amit mondtál, nem a videó és/vagy az MSZP ténykedése miatt kellett megismételni a választást. Az pont egy szó szerinti idézet.
Pár másik válaszodról is beszélnék (és ezért direkt átfutottam azokat, amikben szerepelt a trafik szó): egy kérdésnél még azt állítottad, könnyen előfordulhat, hogy sok fideszes kapott trafikot. A linkeltnél azonban 4-5 direkt rákérdezésre sem mondtál semmit a témáról. Azzal jöttél (terelés), hogy Ausztriában is trafikok vannak, meg közvélemény-kutatás így, libsi hvg úgy. A 43. válaszban voltál képes kibökni, hogy inkább piacot osszanak maguknak, és cinikusan hozzátetted, hogy tegyenek feljelentést.
Van itt valami, amit bár leírtam ott is, EGYSZER SEM reagáltál. Miért titkolják a pályázatokat, ha olyan nagyon becsületesek? Utólag kellett olyan törvényt hozni, hogy egyáltalán ne kelljen minden adatigénylést megválaszolni... Azt sem hallottad meg, hogy már folyik legalább két ügy: az egyik azért, hogy nyilvánosak legyenek a pályázatok. Ha nyilvánosak lesznek, és bizonyítható, hogy az osztogatás szakmaiatlanul történt, akkor jöhet igazi trafikper. Közben megtaláltam, bár én csak egy szimpla ügyvéd perére emlékeztem ( [link] ): [link]
A másik ügy a szerződés azon pontjáról szól, miszerint ha hatalmas kártérítés illeti meg a trafikjától "megfosztott" trafikost egyoldalú szerződésbontás szerint. A Központi Nyomozó Főügyészséghez már befutott a feljelentés sok ezer rendbeli hűtlen vagy hanyag kezelés kísérletének megalapozott gyanúja miatt. [link]
A 65.-ben egyenesen azt mondod, hogy "A trafik nem adó pénz nem tudom, hogy ez korrupció lenne egyáltalán." Persze. Akkor segítek: "A korrupció olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, aminek során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttására való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat." Ha szerinted egy 20 éves koncesszió egy jelentősen lecsökkentett piacon nem elősz, akkor szerintem ne háborodj fel, ha bárki logikátlannak és/vagy fideszhívőnek nevez.
És hogy megismételjem a kommentemben szereplő egyetlen valódi kérdést: miért titkosak a pályázatok értékelései (már ha volt ilyen), a szempontok, és az értékelőbizottságok névsora? (Figyelem! Az nem indok, hogy "így volt meghirdetve!")
Kérdező, te egy igazi agyatlan barom vagy. Ha a hozzád hasonlókon múlna, visszamásznánk a kőkorszakba, hason csúszva.
Kérdésre meg: nem, nem jó a Fidesz egyáltalán, de nem is kirívóan rossz. Bár volna más alternatíva, olyan vezetőkre való szavazási lehetőséggel, akiket nem rontott még meg a korrupció (persze ilyen csak a mesében van), de sajnos nincs. És ezerszer inkább a Fidesz, mint az MSZP, aki az utolsó 8 éve alatt szó szerint talicskával tolta ki a pénzt az országból, ezenkívül egy papíros elmebetegre futotta tőlük, mint miniszterelnök. Igen, aki esetleg még nem tudja: Gyurcsány Ferenc egy pszichésen beteg ember, amiről valóban rendelkezik orvosi lelettel.
NEEEEEEEEEEM akarom ezt veled előről kezdeni. Ha történtek trafikügyben feljelentések és vizsgálat is folyik, akkor remélem el is kapják azt aki hibázot, szándékosan vagy anélkül pénzért, vagy koncesszióért nagyon helyes egyetértek vele.. De attól még az emberek többségét ez nem érinti és nem károsítottak meg adófizetőket, tehát ez még mindig jobb mint, ha 100 milliós végkielégítéseket kapnak emberek és neharagudj, de bebetonozott emberek inkább a baloldali emberekből voltak mindenütt. Én dolgoztam a BM-ben Gyurcsány és GYurcsány kormány alatt, nekem te nem tudod megmagyarázni, hogy melyik a rosszabb és hol kinek a kicsodálya volt a főigazgató meg ügyvédi iroda, államtitkár..
Én tudom, hogy a mi trafikunkat a kisboltos idős néni nyitotta aki állandóan Orbánt szídta minden vevőnek... Én a szemelyimmel ezt látom. De nem zavar, hogy ő nyitott trafikot!!! Én tudom, hogy én nem jártam rosszul az egykulcsossal, mert kompenzáltak és jól jártam a családi adókedvezménnyel, továbbá jól fogok járni a GYED EXTRÁVAL. Én elhiszem, hogy gazdasági növekedés van és csökkent az államadóság 80 % alá, 3 % alatt tartjuk a költségvetési hiányt és kiterjesztik a legkissebb keresetűekre is a családi adókedvezményt..
Egyetértek, hogy dolgozzunk a segélyért, hogy ne dohányozzanak szórakozóhelyen, hogy a szerencsejátékot szinte beszüntették teljesen, három csapás törvénnyel és még sorolhatnám a sok intézkedést.
Amivel nem értek egyet az nem a trafikok vagy a stadion, mert ezek nem zavarnak annyira ami viszont igen, az hogy Budapesten miért Mercedes buszokat vettek miért nem magyar buszokat, és miért nem költenek viztározókra, öntöző csatornákra az aszáj és árvizek enyhítésére és a mezőgazdaság erősítésére.
Dolgozd fel engem más zavar és mással értek egyet, illetve nekem jobb mint eddig valaha.. Nem tökéletes a Fidesz, de senki sem az. Én is kérdeztem tőled, hogy mond akkor meg kire szavazzak, hagy világosodjak meg ki az ÁSZ, de te sem válaszoltál. Nem baj..
Összességében nézem, hogy nekem a Fidesz jobban tetszik a hibáival és a bizony minden országban fellelhető korrupcióval együtt ami ellen igyekeznek tenni, mert a földügyekben is bilincsben vittek el a miniszériumból vezetőbeosztású embereket.
A trafik meg 3 stadion legyen a legnagyobb gondunk ebben az országban..
"Kérdező, te egy igazi agyatlan barom vagy. Ha a hozzád hasonlókon múlna, visszamásznánk a kőkorszakba, hason csúszva."
Köszi. A százalékod alapján nem is vártam tőled többet. Nyilván az én korlátoltságom, de nem látom át, miért lenne igazad.
"ezerszer inkább a Fidesz, mint az MSZP, aki az utolsó 8 éve alatt szó szerint talicskával tolta ki a pénzt az országból,"
Khm... Elszámoltatás? Miért nincsenek börtönben a bűnösök? Volt erre kormánybiztos!
"ezenkívül egy papíros elmebetegre futotta tőlük, mint miniszterelnök. Igen, aki esetleg még nem tudja: Gyurcsány Ferenc egy pszichésen beteg ember, amiről valóban rendelkezik orvosi lelettel."
Ezt még nem hallottam, csak Orbánról láttam a nyalogatós videót, de igazából az nem lelet. Elérhető valahol ez a becses dokumentum, vagy annyira gyűlölöd, hogy hazudozol? :D
Szívből gyűlölöd az egyenes választ? Miért titkosak a pályázatok adatai? Miért nem hozzák maguktól nyilvánosságra, hogy a gyanú árnyéka se vetülhessen rájuk? Biztos nagyon nehéz feloldani ezt a kognitív disszonanciát, hogy bizony semmivel sem jobbak, mint akármelyik elődük. De istenem... hogy ilyen nyilvánvaló dolgokat elnézzetek nekik...
"neharagudj, de bebetonozott emberek inkább a baloldali emberekből voltak mindenütt."
Ismét csak a mutogatás, de kérlek szépen, ki töltötte fel az Alkotmánybíróságot, a médiahatóságot, a FÜGGETLEN ügyészséget, a FÜGGETLEN bíróságokat saját emberekkel? Hát nem 2010 előtt voltak hatalmon, az biztos! ;)
"Én tudom, hogy én nem jártam rosszul az egykulcsossal, mert kompenzáltak és jól jártam a családi adókedvezménnyel"
Pedig ahogy írtad, nem keresel kifejezetten sokat... Ritka dolog, hogy ennek ellenére jól járj, ezt még a Századvég (egy pöttyet kormánypárti intézet...) elemzője is megmondta.
"A vizsgálatokból kirajzolódik, hogy az adóreform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette az állam bevételeit. Az összeg 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növeli."
Ennyit arról, hogy a Fidesz nem birtokolhatja a gazdagok pártja titulust! :)
"Én elhiszem, hogy gazdasági növekedés van és csökkent az államadóság 80 % alá, 3 % alatt tartjuk a költségvetési hiányt és kiterjesztik a legkissebb keresetűekre is a családi adókedvezményt.. "
Hiszen ez hit kérdése, ez egyértelmű. :D A mínusz 1,7%-os "növekedés" után szerinted egy 10-es skálán mekkora siker, hogy most nő a GDP? ;) Jó dolog ez a 3%, csak hogy is érték el? Különadók, amiket elfelejtettek kivezetni... A századvéges elemző és társa számításai szerint 400 milliárdot buktunk az egykulcsossal. Kitalálod magadtól is, hogy ha ez a pénz meglenne, nem kéne ennyi mindent szétadóztatni?
"Egyetértek, hogy dolgozzunk a segélyért, hogy ne dohányozzanak szórakozóhelyen, hogy a szerencsejátékot szinte beszüntették teljesen, három csapás törvénnyel és még sorolhatnám a sok intézkedést."
A segélyért dolgozás - a közmunka hatékonyságát ismerve - legfeljebb elfoglaltságot biztosít, a valódi munka ízét sajnos senki nem fogja ott megérezni. És a foglalkoztatottsági statisztikákat is javítja... A dohányzásellenességgel én is egyetértek, hasonlóan a transz-zsírsavak tiltásához. Utóbbi állítólag Dániának kimutatható veszteségeket okozott, de hát ez pont az a veszteség, amit be kell vállalni. Lottózni sajnos/szerencsére még mindig lehet, a Tippmix mindig ott lesz, tehát maximum a direkt állami bevételeket növelték. És persze akadnak "állami" kaszinók, amik nem tiltottak... A három csapásról pár napja olvastam, hogy kb. 10 évre ítéltek egy hajléktalant, mert elvett egy takarót egy másik társától. A másik szerint meg is ütötte, és mivel kétszer már büntették, ezért alkalmazni kellett a legszigorúbb büntetési tételt. Mintha nem erre találták volna ki...
"Amivel nem értek egyet az nem a trafikok vagy a stadion, mert ezek nem zavarnak annyira ami viszont igen, az hogy Budapesten miért Mercedes buszokat vettek miért nem magyar buszokat, és miért nem költenek viztározókra, öntöző csatornákra az aszáj és árvizek enyhítésére és a mezőgazdaság erősítésére."
A trafik nem egyszeri megsegítés, hanem folyamatos megélhetés... Ráadásul mások kárára. Ettől még nem lett elfogadható. Azért Merciket vettek, mert azok a hitel fedezeteként szolgálhatnak, ha becsődölne a VT-Transman. Mert (Tarlós egy ideig teljesen jogosan hisztizett, de aztán valamilyen rejtélyes oknál fogva "elcsendesült") a buszok nem az államé, a fővárosé, vagy a BKV-é, hanem egy magáncégé lettek. A a cég egyik(?) tulajdonosa teljesen mellékesen Széles Gábor. Megnézném azt a helyzetet, hogy Széles egy nem fideszes főpolgármesterrel szerződést köt... Van annyi pénze, hogy hű maradhasson a pártjához... Na például egyetlen stadion helyett lehetett volna ennyi ugyanilyen buszt venni. Vagy akkor már magyarokat. Csatornákat majd olyan fog építeni, aki nem 4 évre tervez, és nem a saját megélhetésével törődik. Biztos lesz egyszer ilyen is.
"Dolgozd fel engem más zavar és mással értek egyet, illetve nekem jobb mint eddig valaha.. Nem tökéletes a Fidesz, de senki sem az. Én is kérdeztem tőled, hogy mond akkor meg kire szavazzak, hagy világosodjak meg ki az ÁSZ, de te sem válaszoltál. Nem baj..
Összességében nézem, hogy nekem a Fidesz jobban tetszik a hibáival és a bizony minden országban fellelhető korrupcióval együtt ami ellen igyekeznek tenni, mert a földügyekben is bilincsben vittek el a miniszériumból vezetőbeosztású embereket."
De nem hallod meg, hogy a többségnek bizony jóval rosszabb... És még az is az MSZP meg Gyurcsány meg akárki hibája, ami nem. Fideszes sosem felelős semmiért. Meddig fogod emlegetni a korrupció elleni harcot? Hány MSZP-st csuktak le a milliós fizetésű elszámoltató miatt? Hát biztos hogy többet kaptak el az előző kormányok alatt... Amíg nem tudod megindokolni, hogy miért titkolják a trafikpályázatok részleteit, addig sajnos csak korrupciónak tudom venni... És ilyen "akciója" korábban senkinek sem volt. Remélem ez sem korrupció, mindenki a lehető legtisztességesebben járt el: [link]
"A trafik meg 3 stadion legyen a legnagyobb gondunk ebben az országban.."
Szerintem meséltem neked pl. az oktatásról is, amit egyetlen linkkel, illetve egy hazug (szó szerint átvett, és totál hazug kormányszóvivői mondatokból álló) monológgal lezártál...
"bíróság nem tudta megmondani ki sértett kampánycsendet"
Egy fideszest vettek videóra, amint szavazók szállításáról beszél. Nem tudom, ki sérthetett kampánycsendet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!