Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Láttatok már logikusan gondolk...

Láttatok már logikusan gondolkodó, normálisan érvelő fideszest?

Figyelt kérdés

Én sajnos nem. Eddig csak olyannal találkoztam, aki:

- bár először nagyon kulturáltnak és intelligensnek tűnik, a harmadik válasza tömören csak annyi: "MSZP-s vagy!". Nem riad vissza a hazudozástól sem.

- 20-30 százalékos, amit az elragadó stílusának, magvas gondolatainak köszönhet. (Kommunista! Kommunista!)

- MINDENRE megvan a válasza, felületesen olvasva talán még meg is győzheti az embert. Ha viszont odafigyelünk, rájöhetünk, hogy szegény az érvelés fogalmával nincs tisztában, minden második mondatában szerepel egy érvelési hiba. (Ha valaki nem ismerné ezeket: [link] )

- vallásosan hisz a Fideszben. Külön kérdésre esetleg olyat is leír, hogy semmi sem tántoríthatja el attól, hogy a pártjára szavazzon.

- gyűlöli az önálló véleményt és a vitát. Azért kell a 2/3, hogy nehogy véletlenül meg kelljen vitatni a dolgokat!

- a kettős mérce világbajnoka. A "gyanús" MSZP-s az adócsaló tolvaj rabló bűnöző. Fideszesek között nem is létezik gyanús!

- a lehető legtöbb terület szakértőjeként tetszeleg, bár semelyikhez sem ért. A "szakértő", akinek a véleményét szó szerint tolmácsolja, teljesen véletlenül fideszes szóvivő.

Néhányra neveket is lehetne hozni, de egyrészt kimoderálnák, másrészt így is lejáratják magukat, nem kell a hülyeségüket még itt is reklámozni, harmadrészt biztos ráismertek néhány híres válaszolóra... Ne gyertek azzal, hogy "de a másik párt is"... Nem érdekel, ez nem is normális érv. "Másik párttól" már láttam értelmes embereket.

2013. nov. 23. 14:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
51%
#2 láttál te már pártot, amely hatalomra úgy tör, hogy lecsukja saját vezetőit? Ezért nincs börtönben fideszes. Ha később sem lesz, annak az lesz az oka, hogy olyan Budai-félék fogják intézni.
2013. nov. 23. 17:36
 12/29 anonim ***** válasza:

#2 láttál te már pártot, amely hatalomra úgy tör, hogy lecsukja saját vezetőit?

Rajk per,mond valamit?Nagy Imre?Rövid memóriátok van komcsik.

2013. nov. 23. 17:41
 13/29 anonim ***** válasza:
64%

Ez Magyarországon az összes pártra igaz, hogy a másik bírálatára próbálja alapozni a politikai sikereit.

Ez a baloldalra is igaz jelenleg, mivel a korábbi eredményeivel nem tud dicsekedni.

2013. nov. 23. 17:54
 14/29 anonim ***** válasza:
36%

- vallásosan hisz a Fideszben. Külön kérdésre esetleg olyat is leír, hogy semmi sem tántoríthatja el attól, hogy a pártjára szavazzon.

Ismerős-e? Lenin élt,él,élni fog?Éljen a szovjet-magyar nép megbonthatatlan barátsága. Éljen a párt?Persze,hogy ismered,hisz te vitted május 1-jén a transzparenseken!

2013. nov. 23. 18:07
 15/29 A kérdező kommentje:

2-esnek, a törölt 6-osnak és a szintén törölt 9-esnek köszönöm a rendkívül hasznos választ, minden jót kívánok nektek! Veletek lehetetlen bármit csinálni... Bár tudom, hogy ez személyeskedés (érvelési hiba), ti egyáltalán nem ütitek meg azt az értelmi szintet, amivel érdemes leállni vitatkozni. Így nem is teszem ezt.

31-es furcsa gondolkodásmódja: Jézus szülei zsidók voltak, de Jézus nem. Egy másik válaszoló kommunista, azért, mert sok gyerek a szülei révén kommunista, az ő szülei is azok, tehát ő is az. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__505..

"Rengeteg ilyet láttam."

Itt gyakorin is? Én sajnos még soha...

"Nekem a kedvenc "érvem" tőlük az, hogy "Bezzeg az az XYZ lenne hatalmon, akkor 10x-20x-100x ennyi lenne az adósság/szegénység/stb""

A "mire alapozza az állításait?" kérdésre ha egyáltalán válaszolnak, általában egy ízes komcsizást kapok...

Én személy szerint szeretek fideszesekkel a látványos és nyilvánvaló "cselekedeteikről" vitázni, ezeknél tovább bírják gyűrődést. Erre nem tudják rögtön rámondani, hogy nem értek hozzá, mint pl. egy adózásról szóló kérdéshez. Így jutok el Macungohoz.

Macungo nevét legfeljebb ellenpéldaként írtam volna le... Ő az érvelési hibák hatalmas mestere, és amikor ezzel szembesítettem, azt mondta: kit érdekel? Egy helyen még azt a sablonszöveget is le merészelte írni, hogy a baloldaliak érzelmeiktől fűtve csak mocskolódnak, de a tényeket nem ismerik. De pont ő?! Álljon itt néhány (többnyire) nem szó szerint idézett érve:

Ő: - Miért kapott Orbán dohányzásellenes díjat, ha nem az intézkedéseiért?

Én: - Hát nem a trafikmutyiért, hanem mert betiltotta egyes helyeken a cigizést.

Ő (és ez szó szerinti idézet): És te mindent elhiszel az MSZP-nek?

Én: - Minek kellenek a stadionok?

Ő: - Abban a pénzben benne van egy csomó tanuszoda és tornaterem!

Ez természetesen hazugság, a stadionok 80 milliárdjáról volt szó, nem a teljes sportköltségvetésről. Ja, amúgy 3-3 milliárd megy az említett projektekre. Ezzel később szembesítettem, amire azt válaszolta, hogy "nyilván többe kerül egy stadion, mint egy tornaterem".

Vagy a bajai videó kapcsán azt mondta: "Ennyit arról, hogy ki csalt azon a választáson..." Hiszen NEM a Fidesz sértette meg a kampánycsendet.

(Mielőtt valaki ki akarná moderáltatni, gondolkozzon el azon hogy akkor az eredeti hozzászólásokat is ki kell moderálni? Ott a szerző mondja pontosan ugyanezeket...)

Kertesz Adamot nem ismerem, rákeresve csak 10 választ talált a Google... Amiből egyet válaszolt politikai, bár nem aktuálpolitikai témában, és az alapján normálisnak tűnik.

Van egy "híres" 51 százalékos, aki ma "sikeresen megindokolta" a stadionok szükségességét ÉS az egyetemek legfrissebb, 3-4 milliárdos zárolását. Mondván a stadionok kellenek, az egyetemek eddig is jól elvoltak a pénzükkel. Őszintén, az ilyennel mit lehet kezdeni?

"Egyet láttam, aki elég meggyőzően adta elő magát, de már nem tevékenykedik itt rég tudtommal."

Lehet egyről beszélünk, őt egy ideje nem láttam. A kérdésben az első pontot róla írtam. Először tényleg normálisan írt, majd kisebb hazugságoktól sem riadt vissza. Aztán amikor pl. azt kezdte el ecsetelni, hogy elzálogosították a Szent Koronát, vagy MSZP-sezett, Gyurcsány-árvázott (ultimate érv!), utána csak mérhetetlen szánalmat éreztem iránta. Valahol válaszolt egy olyat, hogy ő kb. 20 éves. Ez csak azért fontos, mert korábban nekem azt állította, már a szociális népszavazás idején is ugyanazt gondolta a fizetős felsőoktatásról és a hallgatói szerződésről. Hát persze, nyilván elsős gimnazistaként vagy nyolcadikosként ilyen gondolatok gyötörték! ;)

Komcsizz csak, 57%-os! Ha sokszor elmantrázod, igaz lesz! Én még nem is éltem, amikor elvtársaid azt csinálták, amit írtál! :) [link]

[link]

[link]

2013. nov. 23. 18:32
 16/29 anonim ***** válasza:
63%
Véleményem szerint ha valaki nem bírja a kritikát akkor ne tegyen fel olyan kérdést amelyre a válasz olyan is lehet ami az ő szája ízének nem felel meg.
2013. nov. 23. 18:40
 17/29 A kérdező kommentje:

"Véleményem szerint ha valaki nem bírja a kritikát akkor ne tegyen fel olyan kérdést amelyre a válasz olyan is lehet ami az ő szája ízének nem felel meg."

Ezt amúgy mire mondod?

2013. nov. 23. 18:55
 18/29 anonim ***** válasza:
43%
Hát a kérdésedből egyből kiderül hogy útálod a jobboldalt. De számolnod kell azzal is hogy valaki meg a baloldal iránt érez hasonlóan. Egyébként kérdezz nyugodtan meg próbálok normálisan és logikusan érvelni.
2013. nov. 23. 19:07
 19/29 A kérdező kommentje:

Tévedsz, én az ostobaságot utálom. Az meg szánalmas, hogy bár szerintem túl sok időt töltök ezen a honlapon, még soha sem találkoztam olyan fideszessel, aki megfelelt volna a rendkívül magas elvárásaimnak (kulturált, logikus, normálisan érvelő). Ha nem azt csinálod, amit a kérdésben leírtam, akkor a pártállásod miatt biztosan nincs veled bajom. De ha pl. azért nem hiszel el dolgokat, mert origós hírt linkelek, mondván az egy ballib újság, akkor az nagyon nem oké. A jobboldal egyébként nem csak a Fideszből áll...

Mit gondolsz azokról a professzorokat megszégyenítően intelligens válaszolókról, akik csak komcsizni tudnak? Nem azt írja, hogy ő már látott ilyet (amúgy le tudnám ellenőrizni?), hanem hogy komcsi vagyok. Röhej.

2013. nov. 23. 19:39
 20/29 anonim ***** válasza:
89%
Kommunistákat én is ismerek az utcában is van vagy két volt pártitkár. Mostanság a legnagyobb hívők.Érdekes pálfordulás. Meg ismerek egy két volt besúgó spiclit is aki a régi renszerben jelentéseket írt a pártnak pl. az apámról is. Hát őket pl. nem tudom nem kommunistának jellemezni.
2013. nov. 23. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!