Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves fideszesek, melyik...

Kedves fideszesek, melyik konkrétum számotokra a legnagyobb sikere a fidesznek?

Figyelt kérdés

konkrétan mi az, amit a kormány legnagyobb sikerének láttok?

köszönöm válaszaitokat

2013. nov. 20. 10:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
17%

Az adójóváírás kivezetése?

Hát kérlekszépen azért, mert visszafogta a minimálbér emelést. Amíg volt, alig emeltek valamit. Mióta nincsen azóta a bruttó minimálbér emelés 30% volt. Tudom, nem sok nettóban, viszont az elkövetkező években kb bruttó 5-10 ezer minimálbér emelések lesznek, és nem fog bevételkiesést okozni a költségvetésnek. A minimálbéresek minden évben számíthatnak majd 1-2 ezer ft fizetés emelésre. Talán kevesebb ember fog éhenhalni ha nyugdíjas lesz x év múlva.

2013. nov. 20. 12:07
 12/32 anonim ***** válasza:
88%

Az adójóváírás volt a legrosszabb gazdasági lépés volt ami az országgal történhetett. Kb ez volt az egyik legjelentősebb oka a középosztály alsó rétegének elszegényedésében. Mert volt infláció, viszont nem volt minimálbér emelés, csak nagyon kevés.

Azzal az indokkal, hogy ott van az adójóváírás a népnek.

2013. nov. 20. 12:11
 13/32 anonim ***** válasza:
Jah és mégegy dolog, az adójóváírás kb évi 400 milliárd veszteség volt a költségvetésnek. Most ez nincs, sőt bevétel növelés minden minimálbér emelés, mert az állam ugyen nem foglalkoztat minimálbéren senkit. Ami vesztesége volt a kivezetésével az embereknek, azt kompenzálták így vagy úgy ( bérkompenzáció)
2013. nov. 20. 12:14
 14/32 anonim ***** válasza:
Adójóváírás veszteség? Miből is volt az? Befizetett adóból?
2013. nov. 20. 12:28
 15/32 anonim ***** válasza:
Állampapírok felfuttatása. Miért is nyugat-európai bankoknak adtuk a pénzünket azelőtt 20 éven keresztül, és nem a saját államunknak?!
2013. nov. 20. 12:38
 16/32 anonim ***** válasza:

Nézd az adójóváírás be nem szedett adó, ergó veszteség amit pótolni kell valahonnan.

De mint említettem, mivel ez megszűnt és a minimálbéresek úgyanúgy adóznak mint mindenki más, így minden emelésen adóbevétele származik, így nem kell szja, áfa, akármi emelést kivitelezni, illetve nem olyan mértékben. Így elég minimálbért emelni.

2013. nov. 20. 13:13
 17/32 anonim ***** válasza:

A minimálbéresnek úgyis a nettó számít, így ha reál értéken növekszik a nettó bérük, azaz legalább az infláció mértékét meghaladja az már segítség jó.

Medgyesi is az adójóváírás miatt bukott sztem el.

2013. nov. 20. 13:16
 18/32 A kérdező kommentje:

Na ez legalább egy válasz.

Abban nem vagyok biztos, hogy a minimálbér-emeléssel nőtt is a foglalkoztatottak termelékenysége, magyarán a gdp, de mivel ezt nem is írtad eredményként, nyilván nem is gondolod így.

2013. nov. 20. 13:41
 19/32 anonim ***** válasza:
Á nem. Általában a mbér emelés elbocsátásokat eredményez amíg nem alkalmazkodik a piac hozzá. Mondom, a legnagyobb eredménye ennek a költségvetési és hosszútávú jóléti hozadéka. Én csak azt sajnálom, hogy a bérkompenzációt elhagyták azután, hogy az adójóváírás kivezetése által okozott nettó bérveszteséget kompenzálták.
2013. nov. 20. 13:50
 20/32 A kérdező kommentje:

"Pedagógusok béremelése."

Én annyit tudok, hogy növelték az óraszámot, ezáltal lett több a bérük, de úgy, hogy elvették a bérpótlékot és a juttatásokat. Így valójában csökkentek a pedagógus bérek. Legalábbis ezt hallani a pedagógusok szakszervezeteitől.

Akkor most ez is hogy van?

2013. nov. 20. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!