Kedves fideszesek, melyik konkrétum számotokra a legnagyobb sikere a fidesznek?
konkrétan mi az, amit a kormány legnagyobb sikerének láttok?
köszönöm válaszaitokat
Az adójóváírás kivezetése?
Hát kérlekszépen azért, mert visszafogta a minimálbér emelést. Amíg volt, alig emeltek valamit. Mióta nincsen azóta a bruttó minimálbér emelés 30% volt. Tudom, nem sok nettóban, viszont az elkövetkező években kb bruttó 5-10 ezer minimálbér emelések lesznek, és nem fog bevételkiesést okozni a költségvetésnek. A minimálbéresek minden évben számíthatnak majd 1-2 ezer ft fizetés emelésre. Talán kevesebb ember fog éhenhalni ha nyugdíjas lesz x év múlva.
Az adójóváírás volt a legrosszabb gazdasági lépés volt ami az országgal történhetett. Kb ez volt az egyik legjelentősebb oka a középosztály alsó rétegének elszegényedésében. Mert volt infláció, viszont nem volt minimálbér emelés, csak nagyon kevés.
Azzal az indokkal, hogy ott van az adójóváírás a népnek.
Nézd az adójóváírás be nem szedett adó, ergó veszteség amit pótolni kell valahonnan.
De mint említettem, mivel ez megszűnt és a minimálbéresek úgyanúgy adóznak mint mindenki más, így minden emelésen adóbevétele származik, így nem kell szja, áfa, akármi emelést kivitelezni, illetve nem olyan mértékben. Így elég minimálbért emelni.
A minimálbéresnek úgyis a nettó számít, így ha reál értéken növekszik a nettó bérük, azaz legalább az infláció mértékét meghaladja az már segítség jó.
Medgyesi is az adójóváírás miatt bukott sztem el.
Na ez legalább egy válasz.
Abban nem vagyok biztos, hogy a minimálbér-emeléssel nőtt is a foglalkoztatottak termelékenysége, magyarán a gdp, de mivel ezt nem is írtad eredményként, nyilván nem is gondolod így.
"Pedagógusok béremelése."
Én annyit tudok, hogy növelték az óraszámot, ezáltal lett több a bérük, de úgy, hogy elvették a bérpótlékot és a juttatásokat. Így valójában csökkentek a pedagógus bérek. Legalábbis ezt hallani a pedagógusok szakszervezeteitől.
Akkor most ez is hogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!