Mennyire jellemző, hogy a választók csak azért szavaznak a Fideszre, nehogy az MSZP kerüljön kormányra?
Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 19:15
1/9 anonim válasza:
Egy ismerősöm azért akar a Fideszre szavazni, mert lehetővé tette, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessen. Igaz, ahhoz, hogy megéljen kell a nyugdíja mellett dolgozni is.
De sok emberre jellemző, hogy nem egy pártra szavaz, hanem ellene.
2/9 anonim válasza:
Ezt hívja a politológia "protest" szavazatnak.
3/9 anonim válasza:
Ha fennállna a veszélye én is szavaznék a Fideszre, h nehogy megint a hitelfelvevő, segélyosztó, családokat leszaró "szakértők" kerüljenek az élre.
4/9 anonim válasza:
Olyan 10%-ot biztos hoz nekik az, hogy nincs jobboldali alternatívája a Fidesznek. Azaz a Jobbik most, hogy "melegszik", jobbról húzna a Fideszhez, a minimálisan radikális szavazókat ellopná tőlük, viszont szerintem többet veszít ezzel az andrássy-úti stílussal a másik oldalon. Nagyon sok olyan embert ismerek, aki az MSZP ellen szavaz a Fideszre. Jobboldaliak, de a Jobbik meg túlságosan radikális, a programjuk alapján esetleges kormányra kerülésük esetén gyakorlatilag elszigetelnék Magyarországot Nyugat-Európától. Márpedig az emberek szívesebben tartoznának magyar nemzetként Nyugat-Európához, mint ex-szovjet tagállamokhoz, vagy félarab népekhez. Szóval szerintem ha létrejönne egy erős, mérsékelt jobboldali párt, annak szerintem hamar összejönne egy jobbiknyi szavazótábora, jórészt a Fidesztől elvéve a szavazókat.
5/9 anonim válasza:
Én bármire szavaznék ha MSZP veszély lenne. :)
6/9 anonim válasza:
Igen, mindig vannak protest szavazók, de ez fordítva is igaz. Valaki az MSZP - re szavaz, csak azért, hogy ne "az a cigány Orbán" kerüljön hatalomra.
7/9 anonim válasza:
Én is ismerek olyanokat, akik fel vannak háborodva a Fidesz jó pár intézkedésein, és amikor a politika kerül szóba, szidják a Fideszt... Viszont mégis rájuk szavaznak megszokásból (vagy a szocik ellen?). Hogy jogos vagy nem, mindenki döntse el maga!
8/9 anonim válasza:
Ez a jelenség a választásokig egyre erősödni fog. A fidesz lecsapja az összes feladott labdát, a baloldal meg adogat rendesen. ( bajai video, Kéri beszólása, Bajnai fájni fog kijelentése )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!