Kedves LMP/DK/MOMA/Liberálisok/EGYÜTT2014/MSZP-sek? Mi a véleményetek a cigánybűnözésről?
Mi lenne? Ha volt fölösleges pénzük, akkor miért ne adhattak volna csokit a gyerekeknek?
Az elsőnek igaza van. Nincs cigánybűnözés, csak bűnöző cigány és nem cigány van.
kedves kérdező!
az a véleményem, hogy a bűnözés minden formáját megelőzni és visszaszorítani kell
a cigánybűnözés, mint fogalmat rossznak tartom, mert a jobbik arra találta ki, hogy indulatokat meglovagolva szavazatokat gyűjtsön, de igazából nincs mögötte semmi
azzal viszont egyetértek, hogy a magyar közbiztonság nincs olyan állapotban, mint lehetne, de én ezt az általános életszínvonal következményeként látom, nem pedig valami faji kérdésnek (az átkosban is voltak cigányok, és közbiztonság is, így nem az a kérdés, hogy cigány vagy nem cigány)
és én nem védem a cigányokat, csak azt mondom, hogy ne a tünetet kezeld, hanem az okot
Állítólag vannak olyan bűncselekmény-típusok, melyek elkövetői között lakosságbeli számarányukhoz képest felülreprezentáltak a cigányok. Állítólag, és tegyük fel, hogy így van, bár én még kutatást nem olvastam erről, csak személyes tapasztalatokat, ami nem megbízható forrás (még úgy sem, hogy a saját tapasztalataim is ezt mutatják).
De: mint arra éppen a GYK-n rámutattak már egy kérdésben... vannak olyan bűncselekmények, amik pedig főleg a magyarokat jellemzik (adócsalás). Az magyarbűnözés? Az önbíráskodás, rendfenntartó szervként fellépés a jobbikosokat. Akkor az jobbikosbűnözés? A fogolyszökés kizárólag a fogvatartottakra jellemző. Akkor az fogvatartottbűnözés?
Tehát én értem, mit akarnak mondani ezzel a fogalommal, de gyakorlati értelme nincs a megalkotásának, csak a politikai hangulatkeltés, szavazatszerzés. (Valóban nem a Jobbik kezdte el használni amúgy, hanem a Fidesz, amikor még Jobbik nem is létezett)
Tehát szerintem is bűnözésről helyes beszélni, a tett a fontos, nem a tettes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!