Egyetértenél a szavazójog korlátozásával?
Ha igen, milyen korlátokat szabnál?
Én személy szerint a 24. élet év betöltése és a nyugdíjkorhatár közé tenném. Első részt azért, hogy vagy munkával szerzett tapasztalattal, vagy a felsőoktatásban nyert információkkal döntsenek jövőjükről a választópolgárok. Másodikat azért, hogy ne olyan emberek döntsenek a következő generációk jövőjéről, akiknek nem kell elszenvedniük a következményeket, hiszen nagy hányaduk arra a pártra szavaz, amelyik a legtöbb osztogatást végzi, legnagyobb nyugdíjemelést ígéri...
Te milyen véleményen vagy ezzel a témával kapcsolatban?
Az a baj, hogy nem életkortól függ hogy ki mennyire látja át a dolgokat, vagy épp ki mennyire elvakult, párthű...
Egyrészt, 24 év tán mi garantálja hogy bárkinek van "munkával szerzett tapasztalata", meg attól hogy valaki végigjárt valami bóvli fősulit még gőze nem lesz a dolgokról.
Szerintem is valami olyan rendszer lehetne, hogy legalább egy minimális IQ tesztet megíratnék az emberekkel, ezzel kiszóródna a kedves szavazótársaim fele.
De ahogy ezt leírták, kivitelezhetetlen, másrészt úgyis az aktuális politika "döntene".
"Első részt azért, hogy vagy munkával szerzett tapasztalattal, vagy a felsőoktatásban nyert információkkal döntsenek jövőjükről a választópolgáro"
24 évesen minden csúszás nélkül még bőven az egyetemi padokban ültem.
"Másodikat azért, hogy ne olyan emberek döntsenek a következő generációk jövőjéről, akiknek nem kell elszenvedniük a következményeket, hiszen nagy hányaduk arra a pártra szavaz, amelyik a legtöbb osztogatást végzi, legnagyobb nyugdíjemelést ígéri... "
Nyugdíjasok nagy többsége nem maga hanem az unoka fontos. Így ez az indok is hülyeség.
ma 18:41
Miből gondolod, hogy arra irányul?
Én azoknak a szavazójogát venném el, akik korlátoznák mások szavazójogát.
Ők nyilvánvalóan nem értik a rendszer alapjait, ezért kijelenthető, hogy nem elég tájékozottak a felelős döntés meghozatalához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!