A baloldali pártok és a Jobbik miért akarják büntetni a sikeres embereket?
Van ez a kommunista felfogásuk, miszerint aki többet keres, annak többet kell adóznia.
De miért?
Miért kell büntetni a sikeres embereket?
Ha valaki sikeres, többet keres, akkor többet is fogyaszt.
Van egy szint,ahonnan mar nem fogyaszt tobbet . Attol,hogy megtehetned,nem fogsz negyszer annyi kenyeret enni,nem veszel minden heten uj muszaki cikket,autot . A kerdesbol az jon le,hogy a progressziv adozassal van gondod . Szlovakiaban probalkoztak az gey kulcsos adoval,de ok is visszaternek a savos rendszerre - es ahogy Varga szavaibol kivettem,2015-ben itt is hatraarc lesz belole.
Egyszeruen nem valtotta be a varakozasokat , nem igaz,hogy aki tobbet keres az tobbet fogyaszt is . Legalabbis egy korulhatarolhato tartomany felett mar nem.
"Van ez a kommunista felfogásuk, miszerint aki többet keres, annak többet kell adóznia."
Milyen érdekes, akkor Nyugat- és Észak- Európa országai mind mocskos kommunisták. Elnézést, nem is kommunisták, hanem kommenisták, legalábbis ezt hallottam legutóbb egy fideszes tagtól. "E" betűvel a kommunista biztos sokkal ridegebb és durvább.
Mert szerintük el kell venni azoktól, akik bejelentve 160 ezer forintot kapnak kézhez, és azoknak kell adni, akik négyórás minimálbérre vannak bejelentve, de zsebbe 200 ezret fizet nekik a főnök.
kedves kérdező!
rosszul látod, aki többet keres, az nem fogyaszt többet
a többet keres, ugyanazt a 3 zsömlét eszi meg reggelire, és ugyanannyit beszél telefonon, ugyanannyit fűt, és ugyanannyit tankol a kocsijába
aki többet keres, az inkább megtakarít, vagyont képez
így aki többet keres, relatíve kevesebbet adózik, és ez igazságtalan
"Ha valaki sikeres, többet keres, akkor többet is fogyaszt."
Ezt visszautasítom. Sokkal többet keresek mint főiskolás koromban. Akkor simán bevágtam egy 32-es pizzát. Ma már esélyem sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!