Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a bajunk az EU-val?

Mi a bajunk az EU-val?

Figyelt kérdés

A kérdés gondolom érthető. Mi ez az EU ellenes hangulat Magyarországon?

Saját tapasztalataim alapján azt mondanám, pozitív hatással van országunkra az EU.

Az EU csatlakozás előtt csupán 6 évvel születtem, így sok mindenre nem emlékszek a tagság előtti évekből. Ami igazán érintett anno, az az óvoda állapota volt. Az épület rossz állapotban volt. Azóta EU-s pénzből ezt felújították.

Az általános iskolám csaknem minden terme rendelkezett számítógéppel, és interaktív táblával, és a tornatermet is EU-s pénzből renoválták.

A középiskolám is részesül EU-s támogatásokban.

Van EU-n belül működő cserediák program, illetve a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákok akár fél évet is tanulhatnak más EU tagállamban. A fél év lejárta után újra pályázhatnak.

És ezek csak azok a dolgok, amik személyesen érintenek engem. Azt is tudom, hogy a magyar egészségügy is igen sokat köszönhet az EU-nak.

Nem gondolom, hogy az inkompetens kormányunk idióta hóbortjai az EU lelkén száradnának.

121.543.860 ft-ot költöttek a "Ne légy áldozat" elnevezésű bűnmegelőzési kampányra. Ennek jelentős része, ha jól tudom, szintén EU-s támogatásból származik.

A program színvonalát szerintem jól jellemzik a 900.000ft-ért készült rendőrségi kisfilmek. A sokszorosításra további 400.000ft-ot költöttek.

Rengeteg szinte teljesen értelmetlen dologra szórják el az EU-s pénzt. Még egy példa erre a Ferenciek tere renoválása.

Biztos vagyok benne, hogy ez sem olcsó mulatság.

Nem a kormányunkat kéne okolni azért, amiért hülyeségekre szórják el a támogatást?

Milyen hátrányokkal kell együtt élnünk, mint EU tag?

Mégis mivel pótolnák az EU-s pénzeket, ha Magyarország iparát szinte teljesen kinyírták.

Hogyan teremtenének munkát azoknak, akiket az Európai Unió foglalkoztatott, ha most sincs munkahely?

Véleményem szerint a Fidesz csak egy közös ellenséget szeretett volna kreálni, és az EU-ban látta ezt meg.

A közös gyűlölet nyílván jól jön egy épp hatalmon lévő pártnak.

Ti mit gondoltok erről?

2013. nov. 12. 17:10
1 2
 11/12 dickharta ***** válasza:

az egész eu egy nagy fasság! :)

hogy lehetünk,mi egy unióban a belgákkal,angolokkal amikor 3x annyi a kereset? soha nem érünk mi ahhoz a szinthez.

meg itt mindenki azzal jön,hogy minden eu pénzből épül. és mi talán nem fizetünk be a kasszába? :O

2013. nov. 12. 21:11
 12/12 anonim ***** válasza:

11/11 néz utána mennyit fizetünk be és mennyit kapunk, kb olyan mint ha én adnék neked egy biciklit te meg adnál nekem egy full új mercit. A sok büdösmocskos nettó befizető meg ide meri tolni a mocskos képét és beruház és befektet...fujj...sőt vám sincs, hát milyen dolog az, hogy nem kell mindenért 1,5x annyit fizetnünk legalább....

Perzse az EUnak is megvannak a maga hülyeségei, mint az említett uborka, de hol nincsenek baromságok?

2013. nov. 12. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!