Mindenki beszél arról, hogy a trafik mutyi milyen jelentős adókiesést okozott. Miért?
Nekem sok munkatársam leszokott a cigiről (igaz főleg az alkalmi dohányosok). Ha kevesebb a dohányos, akkor ez idővel dohány okozta megbetegedéseken mutatóin is látszani fog.
Sokan azzal érvelnek, hogy nincs kevesebb dohányos csak külföldről hozzák a cigit. Az a pár zugárus, aki egy egy táskából árulja a termékét nem fogja pótolni azt a több millió dobozt, amennyivel kevesebbet adtak el eddig.
"munkahelyen szoktak is beszélni róla, hogy nem jön az ukrán cigi, pedig mindig ígérik ..."
Ezek szerint mégiscsak van és a munkatársaid is ott veszik, nem a trafikban. Öcsém dohányos cég terítője, tudna beszélni arról, hogy mennyivel több hüvely fogy, mint a hozzá tartozó dohány. Vajon mivel töltik?
830ert vettem a 100as pallmallt trafik elott.
most 970. azota kulfoldit szivok. multinal dolgozok van kb. 200 dolgozo meg ebbol a dohanyosok 70%a tuti hogy kulfoldit sziv.
ennyi
le kell szokni a cigiről és kész! a sok buta ember szívja, de semmi értelme nincs!
tegyétek le a cigit! ez parancs!
A 810 Ft-os cigim a trafikok óta 990 -re drágult. Szerintem ez lényeges drágulás.
Az adókiesés meg azért van mert sokan áttértek a fekete cigire, ecigire, vagy dohányt vesznek és tekerik a cigit, ami ott fog visszaütni, hogy egyrészt az adó kisebb, másrészt a tömködött és ukrán ciki "kissé" jobban rombolja ám az egészséget, mint a bolti. Arról nem is beszélve, hogy a kispénzű dohányosoknál a megemelkedett ár miatt kevesebb pénz jut másra, más szolgáltatásokat igénybe venni, kevesebbet költenek fodrászra, vagy étteremre vagy mittudomén. Emellett sok trafik régen abból tartotta fenn magát, hogy bementél cigit venni, majd ha már ott voltál megvettél még ezt-azt. Ezekre a heylre mostmár a kutya se megy be, rugdoshatták ki az embereket, zárhatnak be.
Az se igaz, hogy 10 méterenként van trafik. Mármint de, Budapesten élek, itt tényleg így van, de nemrég voltunk rokonlátogatáson, ott csak a szomszéd faluban lett volna cigi, így inkább tarháltam a csempész prilukiból.
Az van, hogy a cigi luxuscikk lett sajnos - vagy nem sajnos, nézőpont kérdése - és mostantól úgy is kell rá tekinteni.
Azt meg főleg ne hidd, hogy a csempészcigi nem tudja ellátni a legális piacról kieső vásárlókat, tökéletesen képesek rá :)
Ez nem a dohanyboltok miatt van (mar ha ezt erted "mutyi" alatt), hanem mert felment a cigi ara.
Ha valaminek felmegy az ara, kevesebben fogjak venni. Ez nem a vilagzsidosag hazankra kihegyezett aljas osszeeskuvese, hanem szimpla kozgaz egyszeregy.
"de hogy veszik feketén a cigit? "
Már nem az ukrán cigi ma a menő. Dohánytermesztőktől tudom a cég megveszi 400-500 ft tőle kilóját, más meg odamegy 1200 ft kg. Aztán azok legyártják a saját cigijüket, és eladják. Rengeteg dohány üzem alakult. Ne Pestből indulj ki. Vidékén vannak olyan helyek ahol 10 km körzetben nincs dohány bolt. Ott megvehetted 600 ft dobozát. Kartonszámra veszik. 40 milliárdot meg benézte a kormány csúnyán. Reméljük jövő áprilisba is így elszámolja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!