Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szapuljátok Orbánt, ő...

Miért szapuljátok Orbánt, ő csak helyre próbálja tenni a hazát?

Figyelt kérdés

2013. nov. 4. 23:06
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
57%
A magánnyugdíj pénztárakat azert államosították hogy lenyúlhassák a pénzt. Teljesen diktatorikus módszer volt. Aki azt mondja hogy nem az, mert mi szavaztuk meg, annak csak úgy mondanám, hogy egyáltalán nem ezzel kampányoltak.
2013. nov. 8. 14:31
 32/55 anonim ***** válasza:
39%

Hú azt hiszem itt az utolsót maga a jó Isten se tudná meggyőzni hogy esetleg rosszul is láthatja a dolgokat. Akkor vágjunk bele (na persze a kudarcokkal mindenki egyetért akkor azt nem is bontom ki XD):

- Bank és multi adó: nem tudja áthárítani mert akkora tételről beszélünk, persze mindenki igyekszik, de a nagy részét bizony lenyelik és így is 3 nagy bank tartósan nyereséges, 3 hellyel-közzel nyereséges, 3 pedig tartósan veszteséges, vagyis bankadó ide vagy oda, megvannak köszönik szépen. Arról persze senki nem beszél hogy az elmúlt 10 évben SOKSZOROSAN akkora nyereséget vittek ki az anyabankjaikba mint ami a bankadó és a devizahitelek megmentésére kellene, na most a Fidesz ennek nyereségnek egy részét akarja visszavenni, de nem sikerül mert ők azt elkönyvelték és nem fognak nagy összegű tőke-visszaáramoltatást végezni még ha ez közép- és hosszútávú érdekük is, may arra hajlandóak hogy az eddigi elvárt profitjuk minimális mértékben visszavesznek de ha arra kerül a sor inkább hagyják csődbe menni. Eddig csak relatíve kisebb összegű tőkésítés történt, de pl az Erste egy-két év múlva biztos kivonul és köszöni szépen az Euro milliárdokat amit nyert eddigi magyarországi jelenlétével.

Közmű adó: most módosult a szegény szolgáltatók javára

Telekom adó: nem tudom te hogy vagy vele, de ha még át is hárítják, ami a valódi verseny miatt ami a szektorban van nem valószínű vagy legalábbis csak részben fogják, akkor is inkább fizetek 2 forinttal többet percenként a telefonért mint mondjuk kirúgjanak 1000 közalkalmazottat helyette (tudom hogy nagyon anti-kapitalista nézet hogy törődjünk más emberekkel és nehéz helyzetével, de engem mély fájdalommal tölt el amikor látom a nyomort a világban és Magyarországon amit ez a mai menthetetlen rendszer hozott). Az áthárítás mellesleg szinte mindenre igaz, ezért van a fogyasztás típusú adókban ráció, mert a legtöbb szektorban van verseny és emiatt csak részben hárítanak (ami már jobb mint egy hagyományos, ortodox megszorítás) és a nagy egészet nézve kisebb a fogyasztás visszaesés és gazdasági kár mintha 10ezreknek vagy 100ezreknek vesszük el a megélhetését és ezzel nehéz szembemenni (lásd a világot), persze az elszegényedés adórendszerében (egykulcsos adó, rossz áfa százalék és csoportkör, alacsony minimálbér,közmunka és segély) nem tud igazán hatékonyan működni, de még mindig jobb mint az IMF sablon. Ami természetesen nem ország specifikus csak egy sablon!!! (nyugdíj csökkentés, közalkalmazottak kirúgása és/vagy bércsökkentése, privatizáció)

Hú a magánnyugdíjba nem fogok belemenni és ahhoz hogy belásd micsoda dolog az, látni kell a fától az erdőt ami lássuk be sok embernek nem megy! itt egy másik kérdés aminek utolsó 2-3 oldalán m.ny.p-ról vitatkoznak, remélem ha figyelmesen elolvasod akkor a végére nem azt mondod hogy "de elvették a pénzem" vagy hasonlót akkor rajtad már nem lehet segíteni, sajnálom de ez az igazság.: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__500..

- Visszaállamosítás, eredmény az állam lehet jó gazda csak nem mindegy ki áll mögötte (lásd pl MVM évi 176 milliárd NYERESÉG, de a régióban és a világban jócskán akadnak szép számban állami vállalatok amik ilyen és még ennél jóval nagyobb nyereségeket generálnak ÉVENTE na persze nem mind de nem is ez a lényeg: lengyel, román, szlovák, jah és persze a francia Suez, francia állam kezében, e mellett pl Nagy-Britanniát is francia állami cég látja el energiával szép nyereséggel... reggelig folytathatnám

- Rezsicsökkentés, és Közmunka úgy jó ahogy van (csak kevés a pénz érte meg a segély is kevés, mellesleg aki nem megy el közmunkára és visszautasítja az segélyt se kaphat és ez így korrekt) sz@rjunk azokra akiknek nincs munkája ugye, dögöljenek éhen ha meg lopni mernek mert éhes vagy a gyereke éhes akkor akasszuk fel vagy gázkamrába vele. ugye? éjen meg úgy és fizessen rezsit neveljen gyereket vegyen kaját ruhát gyógyszert a 22ezer forintos segélyből vagy 40ezer forintos közmunkából szarjuk le nagy ívben hogy hogy csinálja ezt meg csak ne legyen szem előtt.

- Népégésszegügyi termék adó: úgy jó ahogy van, nem az nyilván nem az egészség a lényeg hanem a pénz, de mint már mondtam inkább legyen drágább a csoki vagy kola mint hogy embereket rúgjanak ki, de tudom hogy ez sok embernek magas, és igen ezt is csak részben hárítják, vagy elbocsájtanak de nem tudom hangsúlyozni hogy mennyivel kisebb így a kár!

- Ja az hogy ma, egy válság sújtotta országban és kontinensen 100ezreknek van munkája hála a stratégiai megállapodásoknak és munkahelyvédelmi akciótervnek valamint az IMF eltakarításának az kit érdekel. ugye?

- Útdíjredszer, a magyar fuvarosoknak és az élelmiszer szállítóknak igyekeznek segíteni itt is az áthaladó tranzitforgalom megsarcolása a lényeg, EU-ban szinte mindenhol van, már nekünk is évekkel ezelőtt kellett volna, de nyilván lobbisok és korrupció megakadályozta a bevezetést valamint az áthárításos része a dolognak itt is lényeges mint mindenhol, mint már korábban kifejtettem...

- Online pénztárgéprendszer, az rendben van hogy száz milliárdokkal kevesebb az adó mint kéne lennie :D:D:D:D szegény vállalkozók, oké túl sok pl a járulék az alkalmazottai után, túl sok az adójuk így érthető, de ha online gépek miatt majd fehéredik a gazdaság nő a verseny nő a bevétele az államnak akkor tudja majd csökkenteni a terheket és akkor emelkedik a foglalkoztatottság és úgy általában erősödik a KKV és a gazdaság...

- Tanárok és Eü. dolgozók béremelése, ezzel nincs épeszű ember aki szembegy úgyhogy nem is kezdek bele.

Mindent egybevetve tehát az azért látszik hogy a magyarok tipikus hibája hogy úgy látják hogy mindenhol máshol rendben vannak a dolgok. Na és persze még mindig vannak akik nem látják hogy mit csinált az MSZP. És nem értik hogy a sz@rból nem lehet várat építeni.

2013. nov. 8. 15:04
 33/55 anonim ***** válasza:
30%

A bankos okfejtésedből kifelejetetted, hogy elkezdték zárni befelé a bankfiókokat.

Tudom, azok a csúnya bankok, de ott is magyarok dolgoznak. Uniceredit volt most a legutolsó, aki 15 fiókótzárt be, ha átlag 10 emberrel számolsz ez 150 ember.

És bizony jövőre is lesznek bezárások.

2013. nov. 8. 15:29
 34/55 anonim ***** válasza:
30%
Barátom, te menthetetlen vagy, ha ezt mind komolyan gondoltad és benyelted.
2013. nov. 8. 15:29
 35/55 anonim ***** válasza:
30%

Sőt, már a munkáltatók 11%-a leépítéseket tervez. Ennyir arról, hogy a magasabb adók munkahelyet mentenek meg.

2013. nov. 8. 15:31
 36/55 anonim ***** válasza:
65%

"Tanárok és Eü. dolgozók béremelése, ezzel nincs épeszű ember aki szembegy úgyhogy nem is kezdek bele. "

De én igen 2010-re ígérte a pedagógus béremelést. Helyette most lett. Levette a túlórát, megemelte az alapóraszámot.

Az Eü-ben dolgozik egyik családtagom, 15 éve. Ő nincs elseggelve a fizetés emeléstől, mert ugye elfelejtitek, hogy ez bruttó, és ebból a fele az államnál marad.

Ezt is évek óta ígérgetik, csak a választás előtti évben sikerült.

Online pénzárgép fail. Már van rá okosság, kifehéredni nem fog tőle a gazdaság. Navnál nem tudnak közalkalmazotti bérből nomrális IT szakembert alakalmazni.

Ez olyan mint a trafik ügy, azt hiszik, hogy jót tesznek vele, közben a másik oldalt erősítik.

2013. nov. 8. 15:39
 37/55 anonim ***** válasza:
26%

Ja még egy cikk neked, mennyire fehéríti az orbánkormány a gazdaságot.

[link]

Egyre több ilyen ügy kerül a felszínre a válsztások közeledtével. Nem lesz meg az abszólut többség a kormányzáshoz.

2013. nov. 8. 15:42
 38/55 anonim ***** válasza:
34%

Figyelj, itt nincs mit megkajálni, ez így van. Valaki vagy látja vagy nem, közgazdasági ismeretekkel rendelkező emberként mondom. Én nem vagyok Fideszes, (és nem kampányolok nekik) akkor lennék az, ha ezek mellett nem az elszegényedés adórendszere lenne, de sajnos az van, és ha végigolvastad ezt le is írtam, lehet hogy hosszúra sikerült és a végére elfelejted mit olvastál az elején (XD nem komolyan mondom). Kizárólag objektíven és józan paraszti ésszel nézem a dolgokat.

Egyszerűsítve én azt látom, hogy igyekszik rendbe tenni az országot finanszírozási szempontból valamint igyekszik létrehozni egy tőkeerős magyar felső osztály annak reményében hogy legalább egy kisebbik részük úgy akar majd még gazdagabb lenni hogy az az országnak is jó legyen és lehetőleg őt támogassa minden elképzelhető módon. Ezt úgy igyekszik megtenni hogy a hazai, orosz, és távol keleti befolyásos emberek kegyét keresi és húz két vonalat a társadalomban te ide fog te oda fogsz tartozni te pedig gazdag leszel. Pénzhez az alsó két osztály valamint a nyugati nagyok kára igyekszik jutni. Valamint akikről tudja hogy szavazni járnak azoknak próbál kedvezményezni és ráadásul ez a réteg szaporodjon is lehetőleg. A szalag munkás, a közmunkás, és az éhező cigány megdögölhet ők úgyse fontosak. Szóval én nem kajálok semmit de az eredményeit elismerem.

2013. nov. 8. 15:54
 39/55 anonim ***** válasza:
35%

A cikknek semmi köze a Fideszhez, vannak "pártatlan" nagy érdekcsoportok, nekik mindegy hogy Fidesz vagy MSZP róluk mindenki tudja (aki csak közeledik a "tűzhöz", parlamenthez, vagy más kulcspozíciókhoz) hogy sem anyagilag sem a testi épség tekintetében nem érdemes ujjat húzni. A cikkből is kitűnik hogy ez régi dolog vagyis bevett szokás, régi trend.(tudom hogy párt nélküli lenne a helyes de ez egy kis szójátéknak szántam)

A fogyasztási adók kontra elbocsájtás témában a lényeg a következő: kivet egy 10 forintos adót egy szektorra abból 8-9 forintot áthárít a szektor és/vagy kirúg 8 embert, na most ezzel szemben ugyanennyi pénzért az államnak 10 embert kellene kirúgnia és széles rétegnek csökkentenie a fizetését vagy nyugdíját.Nos ez a szememben nyereség, vagyis inkább a kisebbik rossz megfogalmazás a helytálló. És erre vannak hatástanulmányok, de az sem kell józan ésszel is belátható hogy melyik okoz kisebb kárt.

Bank fiók bezárások, azt hittem az "inkább csődbe megy" állításból automatikusan következtethető hogy abban a szektorban is várható elbocsájtás így nem marad ki belőle csak nem tértem ki rá mert magától értetődő, de mint márt mondtam még mindig kisebb a kár mint a nyugdíj csökkentés vagy 10ezrek kirúgás. Néz meg mi lett Görögországgal 20 évre megpecsételték a sorsát a helyzet kezelhetetlenné vált, mennyivel jobban jártak volna a pénz amit előírtak neki unortodox módszerrel teremti elő.

Igazi érvekkel nem találom szemben magam, és arra se mond senki semmit hogy mit csinált az MSZP az országgal a 8 éve alatt, vagy hogy fizet-e inkább többet 2 forinttal a telefonálásért vagy hogy sz@rból hogy lehet várat építeni?

2013. nov. 8. 16:50
 40/55 anonim ***** válasza:
31%
Nos én végigolvastam, ami számomra egy kis esszével felért és a végére már nagyon untam, de azt hiszem szónoki késztetéssel megáldott válaszolónak (nem sértés de írtál ám rendesen) azt hiszem igaza van. A fogyasztás típusú adók egy igazságos adórendszerrel párosulva hatékony válságkezelést eredményezhetett volna, ha jól veszem ki a szavai lényegét. Sajnos én úgy látom hogy nincs jobb vagy bal oldal csak egy parancs van és a támadás ami az országot éri egy nagy színjáték. Orbán segíti a nyugati válság leküzdését, nem a magyar elit megteremtése a célja, ő is csak parancsot teljesít. Ez az adórendszer megteremt egy nyugati termékek és szolgáltatások számára széleskörű fizetőképes keresletet és ezzel segíti az x és y országokat nem a sajátját. A fogyasztás típusú adók nagy részét meg úgyis áthárítják és ezért színjáték ami az EU-ban van, de az tényleg fontos hogy kisebb a gazdasági kár így mint megszorítással, de a rossz adórendszer ezt semlegesíti sőt még túl is tesz rajta.
2013. nov. 8. 17:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!