Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról a...

Mi a véleményetek arról a gazdáról, aki megmérgezte a borát, mert állandóan meglopták?

Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 14:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
76%
Kezdjük ott hogy nem kéne lopni. Aki lopni számoljon a kockázattal.
2013. nov. 4. 16:15
 22/64 anonim ***** válasza:
30%

ha ez így jogos, akkor a rendőrök helyében az egyszerű közlekedési szabálysértőket meg az utcán elverném.

Kb. egyenlő arányban van.

2013. nov. 4. 16:17
 23/64 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként meg ne hogy már a borász legyen felelősségre vonva, hogy megmérgezte a bort, azt kellene, aki eladja. Sajátjaként árulja, vállalja érte a felelősséget.

Ha telef*sok egy palackot, majd ellopják és eladják, még engem büntetnének meg? ugyan már.. ha én fagyállóval szeretem a bort, akkor azzal iszom. jó ügyvéd kell ide, és pont.

2013. nov. 4. 16:17
 24/64 anonim ***** válasza:
60%

Ezek szerint volt felesleges bora, amit megmérgezett.

senki nem fogja neki elhinni, hogy nem azzal a szándékkal mérgezte meg a bort, hogy a tolvajt megölje.

Éppen úgy, mint a kerítésbe áramot vezető bácsikát. Ő is csak azért kapott felfüggesztettet, mert már nagyon öreg volt.

2013. nov. 4. 16:22
 25/64 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem pedig itt teljesen mindegy, hogy ő milyen szándékkal tette, hiszen nem ő volt az aki törvényt szegett. Onnantól kezdve, hogy a betörő átlépi a kaput pont úgy az ő felelősége az, ha egy jólképzett biztonsági őr agyonlövi, mint az, hogy mérgezett cuccot visz magával. Ha eladja akkor sem a gazda felelőssége, hiszen ha a gazdán múlt volna az a mérgezett cucc ott marad a helyén.

Ha a betörő nem valósítja meg a bűncselekményt akkor a gazda szándéka semmiféle kárt nem okoz senkinek. És ismétlem, a gazda nem szegett törvényt. Innentől kezdve nem is értem milyen felelősségről vitatkozunk, két ember áll szemben egymással, az egyik megszegte a törvényt, a másik pedig nem...

2013. nov. 4. 16:26
 26/64 anonim ***** válasza:
20%

"az egyik megszegte a törvényt, a másik pedig nem..."

Mind a kettő megszegte. Az egyik elment lopni.

A másik semmit nem követ el azzal, hogy megmérgezi a borát. De ha azért mérgezte meg, hogy ha majd valaki ellopja meghaljon - ami nem kérdés - akkor viszont nagyon súlyos bűncselekményt követett el.

Ha holnap kirakok az utcára egy fertőző bankjegyet a kapumba és valaki megfogja és meghal akkor is én vagyok a hibás, mert az volt a szándékom, hogy aki pofátlanul el akarja vinni meghaljon.

2013. nov. 4. 16:29
 27/64 anonim ***** válasza:
83%
Félremagyarázol. Az, hogy közterületen otthagysz valamit teljesen más téma, mint h a pincédben tartasz valamit. Azt nem tudod kiprovokálni, hogy valaki másszon be a pincédbe, lopjon a borodból és igya meg, míg ha a közterületen hagysz valamit azt értelemszerűen előbb-utóbb valakinek (ha másnak nem akkor az utcaseprőnek) fel kell vennie.
2013. nov. 4. 16:35
 28/64 anonim ***** válasza:
23%

"Azt nem tudod kiprovokálni, hogy valaki másszon be a pincédbe, "

Ha nem lett volna hozzá több betörés talán ez semminek nem minősülne. De sok volt nála, VÁRTA is a betörőt hogy jön és ELŐRE KITERVELTEN megmérgezte a borát, hogy a VÁRHATÓ betörő megigya és meghaljon.

Éppen így volt annál is aki a kertjébe áramot vezetett. Szándékosan vezette ki az áramot, hogy a betörő aki rendszeresen jár hozzá meghaljon.

2013. nov. 4. 16:37
 29/64 anonim ***** válasza:
Még azt is törvény írja elő, hogy a "mérgező" feliratú táblát ki kell helyezni a lepermetezett gyümölcsfára. - nem csak közterületen -
2013. nov. 4. 16:39
 30/64 anonim ***** válasza:
És ha a villanykapcsoló gomb helyére egy olyan kütyüt rakok, hogy ha megnyomja valaki, lője fejbe egy automata, akkor is én vagyok a hibás?
2013. nov. 4. 17:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!