A nyugdíjakat szerinted is állandóan emelni kell, mert a nyugdíjasok már végigdolgozták az egész életüket?
Szerintem igen, mindenképpen emelni kell őket.
Emellett a szociális segélyeket kell emelni és minél jobban kiterjeszteni.
Az infláció mértékvel igen,de többel nem szükséges, talán az 50.000 Ft nyugdíjat kapóknak többel..
A Segélyek esetében egy forintot sem kell emelni. A nyugdíjak mögött sok évtized munkája van.. A segély emelése nem motiválja az embert arra, hogy keressen munkát.
A nyugdíjemelésekre NEM az oktatástól, egészségügytől stb veszi el az állam a pénzt. Ezek az adóbefizetéseket terhelik, a nyugdíj pedig a nyugdíjkasszát, amibe az aktívak járuléka kerül. A kettő nem ugyanaz.
Az sem igaz, hogy a nyugdíjakat az infláció mértékével emelik. Ez csak propaganda, már legalább 20 éve.
Az átlag nyugdíjas nem vásárol drága háztartási gépeket, LCD TV-ét, nem megy Wellness hétvégére, vagy külföldi üdülésre stb.
Pedig ezek is benne vannak az infláció mértékében.
Az lenne a reális viszonyítási alap, ha az inflációt a különböző rétegek szerinti vásárlói kosár alapján határoznák meg. Akkor magasabb emelést kellene kapniuk a nyugdíjasoknak, mint most.
Az is igaz, hogy erre a nyugdíjkasszában nem lenne fedezet.
Arról pedig nem a nyugdíjasok tehetnek, hogy a vállalkozók nem emelik a béreket. Vagy arról sem, hogy az állam nem emel bért, mert fontosabbak a stadion építések.
Az állam emelte a béreket. Én magyar kisvállalkozónak dolgozom és amikor a Fidesz kényszerítette a vállalkozókat béremelésre, akkor én is kaptam. Plusz egyébként is kaptam.
100 milliárd bagóért amibe benne van még párszáz tornaterem és tanuszoda is nem csak az a 3 stadion is tudod mennyire lenne elég. Ez a pénz kevés minden közalkalmazott kapna 100 Ft béremelést?!
Hagyad már ezt a stadion dumát. Kicsit ferdítik a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!