Nem lehetne visszaállítani a Kádár Rendszert?
Én naiv fiatal vagyok, ezért kérdem!
Már elegem van, hogy mindenki szidja Gyurcsányt, orbánt, az EUt, IMFet, diktátornak neveznek minden politikust, minden évben megalakul 1-2 új párt, a régi elnők vezetésével, már követni sem bírom!
Beszéltem idősökkel, és 95% ban csak jót mesélnek a szocializmusról. Persze hallottam itt rosszat is(KMK, kivégeztetés) de sokkal több jót, mint rosszat!
Azt mondták ma már nem lehetne visszahozni a Kádár rendszert, mert az is azért szűnt meg, mert rá jöttek, hogy ez tarthatatlan!
De sokkal jobb lenne nem?
Nem lehetséges
Nincs már Szovjetunió meg KGST.
Fehéroroszország is egészen más már, mint a szovjet időkben.
Hát épeszű ember a jelenlegi sz.r helyzettől függetlenül nem kívánja vissza!
Az idő sokmindent megszépít, de ára volt a "jólétnek".
A kérdező örülhet, a jelenlegi tendenciák ebbe az irányba mutatnak. Államosítás (magán nyugdíjpénztárak, trafikok), hitelből jólét (rezsicsökkentés, habár igaz, hogy itt a jólét megkérdőjelezhető), az állam beavatkozik a piac működésébe, megszűnt a független oktatás, nincsenek független önkormányzatok, a demokratikus intézményrendszer csak dísznek van, az igazi döntéseket a párton belül hozzák meg, pártközeli erőszakszervezet létrehozása, felvonulás a Hősök terén..
Kell még ennél Kádáribb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!