A balliberálisoknak mi a véleménye a Székelyek Nagy Meneteléséről és a szimpátiatüntetésekről?
#9-nek:
Akármit is mond Tamási Áron(miért kellene az ő véleményét elfogadnom?), az én székely szomszédom kikéri magának, hogy ő nem magyar hanem székely!
"Akármit is mond Tamási Áron(miért kellene az ő véleményét elfogadnom?), az én székely szomszédom kikéri magának, hogy ő nem magyar hanem székely!"
1. Senki nem kényszerít arra, hogy elfogadd a véleményét.
2. A szomszédod az egy dolog. Nem reprezentatív. A 2011-es romániai népszámláláson viszont a félmilliós székelységből csak néhány ezren vallották magukat székelynek a magyar helyett.
" de
szerintem legyen ez romániai belügy."
És ilyenkor hol van a púnió habzós szájjal skandált kisebbségek jogai szöveg?
Vagy azok csak a tutujgatott kedvenceknek vannak?
Szóval annyira "belügy" mint más esetekben!
Az egy dolog, hogy a szőröstalpúak sz.rnak a demonstrációjukra, de a "jóságos únió" is.
Ilyenkor lapítanak mint a bizonyos a gazban, dettó az említett Malina ügyben is.
12-es, akkor a te székely szomszédodat nagyon szereti a ropmán állam. Mert nekik érdekük és régi igyekezetük megosztani az ottani magyarságot magyarra székelyre csángóra mittudoménmégmire, mitha ezek mind külön nemzetek lennének de az már nem, hogy a moldáv az nem román, vagy a móc, vagy a krisán... nem azok mind egységesen románok. Ez kell nekik.
Szerinted és "bölcs" szomszédod szerint nekem is ki kellene jelentenem magamról, hogy nem vagyok magyar hanem az ősi palóc nemzethez tartozok? És kizárni viszont a palócok közül barkókat? Hű de örülnénke a tótok. Slotya még a Pribina keresztet is a nyakkendőmre tűzné.
mustafa33-nak:
Azt jelentesz ki magadról, amit akarsz, de nem várhatod, hogy ebben bárki is támogasson! Az a te személyes ügyed, hogy minek vallod magad!
"mustafa33 válasza:
Rajciz, te eddig mindig a tótok valagát nyaltad, most joban ízlik a román? "
Csupán nem kívánok beleszólni abba, amihez semmi közöm. Nem vagyok székely, nem látom át az ottani viszonyokat. Ha autonómiát szeretnének, lelkük rajta, én nem fogom ellenezni. Viszont nem tartom fontosnak, hogy én, akinek semmi köze az egészhez, beleszóljon a dolgok kimenetelébe. Amit viszont ellenzek, és hevesen, az az, ahogyan Magyarországon (és egyre több helyen) aljas módon használják fel a székelyek törekvéseit saját céljaik népszerűsítésére. Véleményem szerint ezzel szörnyen lealacsonyítják a székelyek céljait.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!